utanpotlassport.hu 2018.06.29 14:05 Frissítve: 2018.06.29 14:15

Kosárlabda: Eb-re készül az U20-as fiú válogatott

Lassan egy hónapja készül együtt a magyar U20-as fiú kosárlabda-válogatott; előbb Székesfehérváron zajlottak a tréningek, majd Szkopjéba és Berlinbe utazott a csapat, hogy megkezdje felkészülési mérkőzéseinek sorozatát. Az eddigi benyomásokról a vezetőedzőt, Pór Pétert kérdeztük.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu „A támadójátékban remek egyéni kvalitások vannak, azzal nagyobb problémánk nem lesz‒ mondja a csapatával a júliusi, szófiai B divíziós Európa-bajnokságra készülő Pór Péter vezetőedző ‒, a védekezés javítására kell hangsúlyt fektetnünk. Ez a probléma leginkább a németek elleni második mérkőzésen ütközött ki.”

A válogatott június elején kezdte meg a felkészülést Székesfehérváron, majd Szkopjéba utazott, hogy megmérkőzzön a macedón együttessel.

Pór Péter vezetőedző szerint a védekezésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni

Pór Péter vezetőedző szerint a védekezésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni

„Az első megméretés leginkább azt a célt szolgálta, hogy képet kapjunk arról, hogyan teljesítenek a fiúk mérkőzés közben. Ebben a kezdeti fázisban kell kiszűrni a hibákat, bővíteni a taktikai repertoárt és felmérni azt, kire mit lehet bízni az élesebb szituációkban”‒ mondja a vezetőedző.

A piros-fehér-zöld alakulat két meccsen is felülmúlta ellenfelét, egy könnyed 67‒50-es győzelem után a második napon a hosszabbításban győzött 82‒80-ra. Ugyanakkor a hiányzók okoztak némi problémát, ugyanis sokan nem tudtak a kerettel tartani.

„Azok a játékosok, akik a hazai bajnokság rájátszásának résztvevői voltak, nem tudtak a csapattal utazni. Többen voltak távol az érettségi és az egyetemi vizsgaidőszak miatt is. ”

A gárda a macedóniai út után Németország felé vette az irányt, ahol az A divíziós házigazda korosztályos válogatottja ellen mérkőzött meg.

„Tulajdonképpen nem is Berlinben voltunk, hanem a német olimpiai központban, számukra ez olyan, mint a magyar sportnak a tatai edzőtábor. Elsőosztályú ellátást kapunk és személyre szabott étrendet, így profi keretek között készülhettünk.”

Tanulságos volt a németországi utazás a magyar U20-as fiúválogatott számára Forrás: MKOSZ

Tanulságos volt a németországi utazás a magyar U20-as fiúválogatott számára  •  Forrás: MKOSZ

A magyar csapat az első párharcon csupán nyolc ponttal maradt el A csoportos ellenfelétől, ami remek eredmény az erősebb rivális otthonában. A visszavágó már nem sikerült ilyen jól, a németek érvényesítették erőfölényüket, és 81‒57-re dialmaskodtak.

„Két nagyon jó meccset játszottunk. Az elsőn fel tudtuk venni a versenyt, a másodikon viszont a palánk alatt kijött az ellenfél fizikális fölénye. Nem vagyunk csalódottak, hiszen ez is a fejlődést szolgálta, aminek pedig kifejezetten örülök, hogy már egy hét alatt látszódott az előrelépés a csapaton”‒ zárta a szakvezető.

A magyar válogatott jelenleg Kecskeméten tartózkodik, ahol színvonalas körülmények között készül tovább a kontinensviadalra. Pénteken és szombaton a lengyelek ellen vív majd további csatát Pór Péter legénysége, majd egy héttel később a belgák ellen játszik páros mérkőzést.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.