UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.16 16:42 Frissítve: 2019.10.16 17:02

Kosárlabda: Dombai Réka és Pusztai Petra is a FIBA-reménységek között

Két utánpótláskorú játékos, a 17 éves Dombai Réka és a 20 esztendős Pusztai Petra is felkerült a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) ötfős listájára, amelyen az évad reménységeit sorolják fel a második számú nemzetközi sorozatban, az Euro-kupában.

A nemzetközi szövetség honlapja a magyarok számára igencsak szívmelengető listával állt elő: az Euro-kupa legnagyobb fiatal reménységeit listázták és az ötfős elitalakulatba két korosztályos válogatott kosárlabdázónk is bekerült.

Pusztai Petrát is az Euró-kupa szezon egyik ígéretének tartják Forrás: FIBA

Pusztai Petrát is az Euro-kupa szezon egyik ígéretének tartják  •  Forrás: FIBA

Az egyik „természetesen” a Győr játékosa, Dombai Réka, akit generációja egyik legjobb játékosának aposztrofálnak az egész világon. Több korosztályos Európa-bajnokság All Star-csapatába is bekerült már, részt vett az U19-es és U17-es világbajnokságon. Az előző szezonban fantasztikusan szerepelt a Vasasban, onnan igazolt a nemzetközi porondon is szereplő Győrbe. Az idén pedig azt várják tőle, hogy az Euro-kupában is letegye a névjegyét.

Mellette pedig az utánpótlás-válogatottban szintén kiválóan szereplő Pusztai Petra került be az illusztris társaságba. A DVTK játékosával kapcsolatban kiemelhető, hogy hosszú éveken keresztül megbízható, jó teljesítményt előző együttesében, a ZTE-ben. Az U20-as válogatott egyik vezéregyéniségétől így azt várják, hogy immár miskolci színekben a nemzetközi mérkőzéseken is emlékezetes perceket okozzon.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).