UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.16 16:42 Frissítve: 2019.10.16 17:02

Kosárlabda: Dombai Réka és Pusztai Petra is a FIBA-reménységek között

Két utánpótláskorú játékos, a 17 éves Dombai Réka és a 20 esztendős Pusztai Petra is felkerült a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) ötfős listájára, amelyen az évad reménységeit sorolják fel a második számú nemzetközi sorozatban, az Euro-kupában.

A nemzetközi szövetség honlapja a magyarok számára igencsak szívmelengető listával állt elő: az Euro-kupa legnagyobb fiatal reménységeit listázták és az ötfős elitalakulatba két korosztályos válogatott kosárlabdázónk is bekerült.

Pusztai Petrát is az Euró-kupa szezon egyik ígéretének tartják Forrás: FIBA

Pusztai Petrát is az Euro-kupa szezon egyik ígéretének tartják  •  Forrás: FIBA

Az egyik „természetesen” a Győr játékosa, Dombai Réka, akit generációja egyik legjobb játékosának aposztrofálnak az egész világon. Több korosztályos Európa-bajnokság All Star-csapatába is bekerült már, részt vett az U19-es és U17-es világbajnokságon. Az előző szezonban fantasztikusan szerepelt a Vasasban, onnan igazolt a nemzetközi porondon is szereplő Győrbe. Az idén pedig azt várják tőle, hogy az Euro-kupában is letegye a névjegyét.

Mellette pedig az utánpótlás-válogatottban szintén kiválóan szereplő Pusztai Petra került be az illusztris társaságba. A DVTK játékosával kapcsolatban kiemelhető, hogy hosszú éveken keresztül megbízható, jó teljesítményt előző együttesében, a ZTE-ben. Az U20-as válogatott egyik vezéregyéniségétől így azt várják, hogy immár miskolci színekben a nemzetközi mérkőzéseken is emlékezetes perceket okozzon.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.