Kosárlabda: csütörtökön kezdődik a junior fiúk nyolcas bajnoki döntője

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.03. 10:35
Címkék
Csütörtöktől vasárnapig a kosárlabdáé lesz a főszerep Szolnokon, ugyanis a Tiszavirág Arénában rendezik a fiú juniorbajnokság országos nyolcas döntőjét.

M. Sz.utanpotlassport.hu Csütörtöktől vasárnapig rendezik a fiú kosárlabdázók juniorbajnokságának országos nyolcas döntőjét a szolnoki Tiszavirág Arénában. A résztvevő csapatok között egyetlen igazán nagy hiányzó van, a Nyíregyházi Sportcentrum, amely az előző évadban a harmadik helyet szerezte meg. A nyírségiek helyzete azért is érdekes, mert az alapszakaszban egyetlen győzelmet sem szereztek, így csoportutolsóként zártak.M. Sz.utanpotlassport.hu Csütörtöktől vasárnapig rendezik a fiú kosárlabdázók juniorbajnokságának országos nyolcas döntőjét a szolnoki Tiszavirág Arénában. A résztvevő csapatok között egyetlen igazán nagy hiányzó van, a Nyíregyházi Sportcentrum, amely az előző évadban a harmadik helyet szerezte meg. A nyírségiek helyzete azért is érdekes, mert az alapszakaszban egyetlen győzelmet sem szereztek, így csoportutolsóként zártak.

A képen a Szolnoki Sportcentrum és a Vasas Akadémia fiatalja egy korábbi párharcon Forrás: MKOSZ
A képen a Szolnoki Sportcentrum és a Vasas Akadémia fiatalja egy korábbi párharcon Forrás: MKOSZ

A képen a Szolnoki Sportcentrum és a Vasas Akadémia fiatalja egy korábbi párharcon  •  Forrás: MKOSZ

A 2017/18-as versenykiírásban az Alba Fehérvár és a Debreceni Kosárlabda Akadémia játszotta a finálét, amely a vártnál talán szorosabban alakult, ám végül a mostani évadban is esélyesnek tartott székesfehérváriak diadalmaskodtak.

Pethő Ákos tanítványainak ezúttal új kihívói akadtak, mégpedig a szolnokiak, akik amellett, hogy veretlenül nyerték az alapszakaszt, a felsőházi rájátszásban is a legjobbak bizonyultak, ráadásul hazai pályán, hazai közönség előtt szerepelnek a nyolcas döntőben. S, ha minden e két együttes várakozásai szerint alakul, akkor meg is van az aranycsata párosítása.

FIÚ JUNIORBAJNOKI ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ
Csapatok.
A-csoport: Kosárlabda Akadémia Pécs, MAFC, Szolnoki Sportcentrum, Vasas Akadémia
B-csoport: AKMÉ Körmendi Törpördögök, Alba Fehérvár, Budapesti Honvéd, Debreceni KA
Program.
Csütörtök, péntek: csoportmérkőzések
Szombat: keresztjáték
Vasárnap: helyosztók

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik