Kosárlabda: a Sopron nyerte a rangadót a kadét fiúknál

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 12:44
Címkék
Első vereségét szenvedte el a fiú kadét kosárlabda-bajnokság alapszakaszának nyugati csoportjában az NKA Pécs/A együttese. A nyolc fordulón át hibátlan pécsiek a Sopron otthonában kaptak ki.

sop
sop

A soproniak nagy hajrával nyertek • Forrás: sopronisportiskola.hu

sop
sop

A soproniak nagy hajrával nyertek  •  Forrás: sopronisportiskola.hu

Hétfőn délután rangadót rendeztek a fiú kadét kosárlabda-bajnokság alapszakaszának nyugati csoportjában, a listavezető, eddigi nyolc meccse mindegyikét megnyerő NKA Pécs/A csapata a Soproni Sportiskola KA otthonába látogatott.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, az első negyed végén két ponttal vezettek a vendégek (22–24), majd félidőre, főként a soproni Nyikos Banabásnak és Csendes Péternek köszönhetően már a hazai csapatnál volt az előny (43–42). A pécsiek azonban nem hagyták magukat, az utolsó negyedre 4 pontos fórra tett szert az NKA. A záró tíz perc meglepő hazai fölényt hozott, a soproniak addigi legtöbb pontjukat szerezték egy negyedben, a pécsiek pedig a legkevesebbet, így alakulhatott ki 14 pontos különbség az utolsó felvonásban, a végén pedig 84–74-es eredmény került a jegyzőkönyvbe.

Hazai oldalon Csendes 24 pontig jutott, a vendégek legeredményesebb játékosaTodorProdanovic lett 19 ponttal és 12 lepattanóval. A pécsiek először kaptak ki az alapszakaszban, de továbbra is vezetik a tabellát, a soproniak az ötödik helyen tanyáznak.

KIEMELT FIÚ KADÉTBAJNOKSÁG
Soproni Sportiskola KA „A”–Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs „A” 8474 (2224, 2118, 1520, 2612)

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik