HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.10 18:05 Frissítve: 2019.03.10 18:13

Kosárlabda: a leány juniorok aranymeccsén a Csata legyőzte a Vasast

Trónfosztás történt a leány junior kosárlabda-bajnokság pécsi nyolcas döntőjén: a Csata DSE együttese remek második félidei játékával 70–62-re múlta felül a címvédő Vasas Akadémia alakulatát

B. V. – utanpotlassportA fináléban és a bronzmérkőzésen is megismétlődött a tavalyi párosítás a leány junior kosárlabda-bajnokság pécsi, nyolcas döntőjében. Az aranyéremért a címvédő Vasas és a Csata DSE, a harmadik helyért pedig a házigazda és a DVTK Akadémia küzdött meg.

A Csata DSE juniorjai a címvédő Vasast múlták felül a döntőben

A Csata DSE juniorjai a címvédő Vasast múlták felül a döntőben

A bronzérmet a remek második félidei teljesítmény után a PEAC-KA Pécs alakulata szerezte meg, miután 62–45-re múlta felül a miskolciakat. De az igazi izgalmak csak ezután következtek, amikor a mezőny két magasan kiemelkedő csapata feszült egymásnak.

A mindent eldöntő összecsapás a pasaréti piros-kékeknek kezdődött jobban: az első tíz perc után 20–14-re elhúztak, a második etapban azonban ledolgozta hatpontos hátrányát a Csata, és úgy mehettek a csapatok a nagyszünetre, hogy még egy húszperces mérkőzés előttük állt (38–38).

A folytatásban már kevésbé volt kiegyenlített a küzdelem: a tavalyi ezüstérmes a harmadik negyedben elhúzott ellenfelétől, és a Vasas a hajrában már nem tudott visszajönni, még a remeklő és huszonhárom pontot szóró Varga Aliz produkciójával sem.

Tursics Sándor együttese tehát legyőzte a legnagyobb riválist (70–62), a remek második félidővel, a huszonegy pontos Angyal Barbara vezérletével. Így egy évig a Csata ülhet a junior lányok trónján. Az ötödik hely a szekszárdiaké, a hetedik a BEAC-Újbuda csapatáé lett.

LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG, NYOLCAS DÖNTŐ
CSATA DSE–VASAS AKADÉMIA 70–62 (14–20, 24–18, 19–10, 13–14)
Csata:
Horváth F. 6, Mányoky 8, Boros J. 11, Dénes, Krasovec 7, Pánczél, Farkas, Angyal 21, Várszegi 7, Balogh L., Rakita 10, Telegdy
Vasas:
Smailbegovic 12, Varga A. 23, Vígh 2, Boros B., Dúl, Dombai 16, Altmann, Sitku, Szerencsés, Kun, Mudra 2, Budácsik 7
A 3. helyért: PEAC-KA Pécs–DVTK Akadémia 62–45
A 5. helyért: Atomerőmű-KSC Szekszárd–Kecskeméti KC 93–56
A 7. helyért: BEAC-Újbuda–Széchenyi KA 62–55

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.