utanpotlassport.hu 2019.06.09 17:05 Frissítve: 2019.06.09 17:06

Kosárlabda: a 17 éves Maronka Zsombor határtalan öröme

A 18. Basketball Without Borders elnevezésű eseményen az idén a 17 esztendős Maronka Zsombor képviseli Magyarországot - írja a hazai szövetség oldala.

Maronka Zsombor utazhatott Rigába az idén Forrás: hirvidek.hu

Maronka Zsombor utazhatott Rigába az idén  •  Forrás: hirvidek.hu

Az NBA, a FIBA és Lett Kosárlabda Szövetség kihirdette annak a 64 játékosnak a nevét, akik részt vehetnek az idén Rigában, június 9. és 12. között zajló 18. Basketball Without Borders (Kosárlabda Határok Nélkül) eseményen, ahol − a szokásoknak megfelelően − Európa legkiemelkedőbb 17 éven aluli fiataljai mutathatják meg magukat.

Magyarországot az idén egy ember képviselteti, méghozzá a fiúk között: a spanyol Badalona játékosa, a szegedi születésű Maronka Zsombor.

A vasárnap kezdődő négynapos rendezvényen jelen lesz többek között a jelenlegi NBA játékosok közül Dairis és Davis Bertans, Rodions Kurucs, Kristaps Porzingis, Sam Dekker és Jonathan Isaac, a trénerek közül pedig Rick Carlisle és Pablo Prigioni is tart majd edzéseket a fiataloknak.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.