utanpotlassport.hu 2019.04.25 15:39 Frissítve: 2019.04.25 19:04

Kosárlabda: a 16 éves Dombai Réka a felnőtt Európa-bajnoki keretben

Pályafutása során először került a felnőtt női kosárlabda-válogatottba a 16 éves Dombai Réka. A Vasas játékosa remek NB I-es szezont futott, az alapszakaszban a liga egyik legponterősebb játékosa volt, vélhetően annak köszönheti Székely Norbert meghívóját a csapat 18 fős, bő keretébe.

A 16 éves Dombai Réka először szerepelhet a felnőttválogatottban Forrás: FIBA

A 16 éves Dombai Réka először szerepelhet a felnőttválogatottban  •  Forrás: FIBA

B. V./UP-info A 16 esztendős Dombai Rékával kezdi meg az Európa-bajnoki felkészülést a felnőtt női kosárlabda-válogatott. Aki rendszeresen követi az NB I mérkőzéseit, annak − valószínűleg − cseppet sem meglepő a fiatal meghívása, miután az alapszakasz egyik legponterősebb játékosa a mostani bajnokságban.

A Vasas U17-es világbajnoki negyedik helyezett játékosa első ízben kap lehetőséget Székely Norbert szövetségi kapitánytól; ebben minden bizonnyal vastagon benne van pályafutása első teljes felnőttszezonja, amely egyénileg remekül sikerült, csapata pedig a 10. helyen végzett.

Persze, Dombai egyelőre csak a 18 fős bő keretbe került, és a szerbiai kontinenstorna is csak június 27-én rajtol, azt már tudni lehet, hogy a magyar válogatott Nis városában a C jelű csoportban lép pályára, először a szlovének, majd az olaszok, végül pedig a törökök ellen. A kvartettből az első három helyezett jut tovább, a helyosztókat pedig Belgrádban vívják.

A FELNŐTT NŐI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT EB-RE KÉSZÜLŐ BŐ KERETE:
Horváth Bernadett (NKE-FCSM Csata), Studer Ágnes (KSC Szekszárd), Pusztai Petra (ZTE NKK), Raksányi Krisztina (CMB CARGO UNI Győr), Yvonne Turner (Sopron Basket), Lelik Réka (NKE-FCSM Csata), Dombai Réka (Vasas Akadémia), Simon Zsófia (PEAC-Pécs), Dubei Debóra (Sopron Basket), Gereben Lívia (KSC Szekszárd), Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Török Ágnes (CMB CARGO UNI Győr), Zele Dorina (Aluinvent DVTK), Bálint Réka (KSC Szekszárd), Kiss Virág (KSC Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horti Dóra (ZTE NKK), Barnai Judit (NKE-FCSM Csata)

A szintén az utanpotlassport.hu szerkesztősége által gyártott, M4 Sporton látható Jövünk!-magazin stábja az évad közben már ellátogatott a 16 éves pasaréti kosarashoz. Íme, a riport:

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.