Kosár: a 14. helyen zárt fiú U16-os csapatunk a B divíziós Eb-n

Vágólapra másolva!
2019.08.17. 16:24
Címkék
Az U16-os magyar kosárlabda-válogatott szombaton lejátszotta utolsó mérkőzését a montenegrói B divíziós Európa-bajnokságon. A 13. helyért vívott meccsen Váradi Attila együttese 30 pontos vereséget szenvedett a finnektől.

Nyolcadik, egyben utolsó meccsét játszotta le szombaton a magyar fiúválogatott a podgoricai U16-os B divíziós Európa-bajnokságon. A Váradi Attila által irányított csapat a 13. hely megszerzéséért lépett pályára Finnország fiataljai ellen.Váradi Attila által irányított csapat a 13. hely megszerzéséért lépett pályára Finnország fiataljai ellen.

fiba 8
fiba 8

 •  Forrás: FIBA

A mérkőzés kevés ponttal indult, nehezen lendültek bele a játékba a csapatok, három és fél perc után még csak négy-négy pontot jegyeztek az együttesek. Ezt követően a finneknek sikerült előbb ritmust váltaniuk, így az első negyed végére hatpontos előnybe kerültek (18–12). A második tíz percet is az északiak kezdték erőteljesebben, a hárompontos kísérleteik is utat találtak a magyar gyűrűbe. Kovács Ákoséknak nem sikerült tartaniuk a tempót, 42–25-nél jött a nagyszünet.

A harmadik játékrészben a finnek gyorsan gondoskodtak arról, hogy a magyar fiúk szemében ne csillanjon fel a remény a visszazárkózásra, öt ponttal növelték előnyüket. A magyar válogatott tovább próbálkozott, de a csapat nagyon rossz napot fogott ki, a dobószázalék negyven alatti maradt. A zárónegyed így 62–41-es finn vezetéssel kezdődött, és igen nagy különbséggel, 91–61-gyel végződött. Magyarország így nyolc Európa-bajnoki meccséből hármat tudott megnyerni, ez pedig azt jelenti, hogy a 14. helyen zárt Montenegróban. A B divíziós Eb-döntőt szombat este rendezik, Hollandia és Lengyelország csap össze a bajnoki címért.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA
A 13. helyért
Finnország–Magyarország 91–61 (18–12, 24–13, 20–16, 29–20)
Magyarország:
Tóth 7, Kiss 3/3, Ivkovic 2, Kovács 12, Hiezl 6- csere: Kazy 13/9, Sipos 4, Bánfi 10, Kertész , Cserkó 4, Hajdu.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik