Kosár: 11 ponttal kikapott a magyar válogatott az U20-as Eb-n

P. K. utanpotlassport.huP. K. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.19. 21:55
Címkék
A magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott a portugáliai B-diviziós Európa-bajnokságon a 9–16- helyért folyó alsóházi mérkőzésen 63–52-es vereséget szenvedett Finnországtól.

A magyar férfi U20-as kosárlabda-válogatott a portugáliai B divíziós Európa-bajnokságon az ötből negyedik helyen végzett csoportjában, így pénteken a 9–16. helyért folytathatta a küzdelmet. Az ellenfél Finnország volt.

Dancses Andrásék kikaptak a finnektől Fotó: fiba.basketball
Dancses Andrásék kikaptak a finnektől Fotó: fiba.basketball

Dancses András hét pontja is kevésnek bizonyult a finnek ellen  •  Fotó: fiba.basketball

Az első negyedben a finnek 5–5 után nyolc ponttal megléptek, viszont 15–8-as finn vezetést követően Oroszi Bencéék időszaka következett. Sorozatban hét pontot szereztek, amivel egyenlíteni tudtak. Ezt követően az első szünetig Markus Rautasalo és Tomas Piljamäki duplájára csak Oroszi tudott válaszolni, így tíz perc után 19–17-re vezettek az északiak.

A második negyed hasonlóan kiegyenlített csatát hozott. Oroszi két triplával, Takács Martin asszisztokkal és lepattanószerzéssel vétette észre magát. A nagyszünetben 31–30-ra vezettek a finnek.

A harmadik negyedben, 45–36-nál kilencpontos előnyre tettek szert.Ezután magyar időkérés és felzárkózás következett, de így is 48–44 volt oda az utolsó játékrész kezdetén.

A mieink pedig már hiába futottak az eredmény után. A finnek 55–44-nél már 11 ponttal is vezettek, és onnan már nem volt visszaút a magyarok számára. Finnország 63–52-re győzött. A finneknél Niilo Kärkkäinen volt a legjobb dobó 13 ponttal, a mieinknél Oroszi jutott 15 pontig.

A magyar válogatott szombaton a később kezdődő Észtország–Macedónia mérkőzés vesztesével találkozik.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA)
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG 52–63 (17–19, 13–12, 14–17, 8–15)

Magyarország:Sitku, Ratvay 10, Dancsecs 7, Takács Mi. 3, Frank, Meleg 7, Oroszi 15, Katona 3, Kucsera, Takács Ma., Plézer, Kelenföldi 7.Szövetségi edző:Pór Péter
A magyar válogatott kerete:Sitku Márton, Frank Áron, Kucsera Dániel, Rátvay Balázs, Meleg Gergő, Takács Martin, Dancsecs András, Oroszi Bence, Plézer Gábor, Takács Milán, Katona József, Kelenföldi Domonkos

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik