utanpotlassport.hu 2018.01.28 16:00 Frissítve: 2018.01.28 20:50

Kosár: öt utánpótláskorú játékos a női NB I élén álló Szekszárd keretében

Az Atomerőmű KSC Szekszárd nagyszerű szezont produkál, tizenkét mérkőzést követően veretlenül vezet a női kosárlabda NB I-ben. Ráadásul az Európa-kupában a legjobb nyolc között van a csapat úgy, hogy a tizenkét fős keretének öt utánpótláskorú tagja is vab. Zseljko Djokics vezetőedzővel róluk beszélgettünk.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A női kosárlabda élvonalában idén eddig veretlen, és az EuroCup legjobb 8 csapata között versengő KSC Szekszárd keretében öt utánpótláskorú játékos szerepel. Az edző, Zseljko Djokics szerint fontos, hogy minél hamarabb elkezdjék beépíteni a fiatal és tehetséges lányokat a csapatba. Ám neki a „tehetséges” némiképp mást jelent, mint amire elsőre gondolnánk.

„Mit jelent ez a szó? Nekem nem csupán azt, hogy valaki magas, jól pattogtatja a labdát, és ügyesen dob. Ezekhez és sok másik képességhez párosulnia kell a különleges szorgalomnak, és az annál is nagyobb teherbírásnak. Ha mindez adott, akkor a leány tehetséges, és érdemes vele foglalkozni.”

A saját nevelésű Studer Ágnest a város kincsének tartja a mester

A saját nevelésű Studer Ágnest a város kincsének tartja a mester

A mester ehhez tartja magát, mi több, ennek megfelelően formálta csapatát. Megtalálta a számára tökéletes játékosokat. Köztük van két, még utánpótláskorú, de már felnőttválogatott kosaras. A 19 esztendős Studer Ágnes és a 18 éves Gereben Lívia.

A játékost akkor nevezhetjük az együttes meghatározó tagjának, ha tudjuk, hogy az ellenfél elemzi a játékukat. Márpedig én tisztában vagyok vele, hogy őket egy ideje tanulmányozzák a riválisaink a mérkőzések előtt. Mindkét lány kiemelkedően ígéretes, és jó úton jár afelé, hogy idehaza a legjobbak közé tartozzék. Ágnest mondhatjuk akár a város kincsének is, hiszen saját nevelésű játékosunk. Kiváló alapokat kapott Harsányi Máriától, az utánpótlásedzőnktől. Erre Lívia esetében sem lehet panasz. Ő Kecskemétről érkezett, ahol kiemelten foglalkoztak vele. Mindkét lányról kijelenthető, hogy gyorsan fejlődik, hatalmas szíve van és nagy küzdő. Ha kell, elviszik a balhét is a pályán. Azonban fizikailag rengeteget kell még fejlődniük.”

Szintén a csapat tagja Kiss Virág, ő 19 éves. Nem volt zökkenőmentes az eddigi pályafutása, de nagyon jól halad.

A szekszárdiak veretlenek a női élvonalban, noha a keretükben öt utánpótláskorú játékos is helyet kap

A szekszárdiak veretlenek a női élvonalban, noha a keretükben öt utánpótláskorú játékos is helyet kap

Virág igazi kosaras. Százkilencvenhárom centis center, kitűnő a labdaérzéke. Két évre abbahagyta az élsportot, és nem volt egyszerű pótolnunk. Mind mentálisan, mind fizikálisan rettenetesen el volt maradva, de most már közel jár ahhoz, hogy kész játékossá váljék. Jelentős önbizalomhiánnyal is küzdött, ezen a téren is kezd azonban helyrebillenni. Center irányító nélkül és irányító center nélkül nem ér semmit. Úgy vélem, tökéletes „párja” lesz Studer Ágnesnek. Kétség sem fér hozzá, hogy egyre több időt kap a következő tétmeccseken.”

A 15 esztendős Vincze Nikolett és a 16 éves Antóni Csenge is lassan, de biztosan épül a felnőtteretbe. Ők még nem a nagyokkal edzenek, de már kaptak játéklehetőséget az élvonalban.

Csenge és Nikolett néhány éven belül rendszeresen játszhat a csapatban, és jó az esélyük akár válogatottságra is. Ám úgy gondolom, most még Harsányi Mária kolléganőm mellett tudnak fejlődni legtöbbet, az utánpótláskorúak edzésein.”

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".