Kosár, női U20-as Eb: vereség a lengyelektől, nyolcadik hely

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.11. 20:24
Címkék
Elképesztően szoros összecsapáson szenvedett egypontos vereséget a magyar női U20-as kosárlabda-válogatott a lengyel együttestől a csehországi Klatovyban véget ért A divíziós Európa-bajnokságon. Így a nyolcadik helyen zártak Gáspár Dávid tanítványai.

A spanyolok elleni 80–66-os vereség után a lengyelekkel nézett farkasszemet a Gáspár Dávid vezette női U20-as kosárválogatott a csehországi Klatovyban zajló A divíziós Európa-bajnokságon. A mieinknek nem kisebb volt a tét, mint hogy megszerzik-e a bitang erős mezőnyben a 7. helyet.Gáspár Dávid vezette női U20-as kosárválogatott a csehországi Klatovyban zajló A divíziós Európa-bajnokságon. A mieinknek nem kisebb volt a tét, mint hogy megszerzik-e a bitang erős mezőnyben a 7. helyet.

A mérkőzést 5–0-s rohammal kezdte az ellenfél, de így sem tudta a frászt hozni a magyar együttesre. Czukor Dalma szerezte a gátakat áttörő, első pontokat, majd Radócz Fanni révén már a vezetést is átvették a leányok. A nem túl acélos előnyt ráadásul a negyed végéig megőrizték (12–10).

Megszenvedtek a magyar lányok a lengyelek ellen az U20-as Eb-n Forrás: FIBA
Megszenvedtek a magyar lányok a lengyelek ellen az U20-as Eb-n Forrás: FIBA

Megszenvedtek a magyar lányok a lengyelek ellen az U20-as Eb-n  •  Forrás: FIBA

Nem tovább, ugyanis a folytatásban magasabb fokozatra kapcsoltak a lengyelek, a remekül játszó Liliana Banaszak sorban dobálta a kétpontosokat. De a mieinknél is akadtak húzóemberek: a már említett Czukor, Radócz kettős mellé bekapcsolódott Pusztai Petra, annak köszönhetően pedig nem tudott meglépni az ellenfél. Sőt, fej fej mellett haladtak a felek, végül döntetlennel mehettek a nagyszünetre (23–23).

Hogy aztán a harmadik etapot ugyanolyan rosszul indítsák a magyar lányok, mint az elsőt. Aleksandra Wojtala triplájával visszaállt a mérkőzés eleji ötpontos különbség, de újfent megrázták magukat Gáspár Dávid tanítványai, és megkezdték a sokadik felzárkózást. A játékrész végére fel is jöttek az ellenfél nyakára (37–40).

Az utolsó negyedben látszólag minden maradék energiáját mozgósította a magyar csapat. Jóllehet, az nem hárompontosokban mutatkozott meg – a mieink közül egyedül Dúl Panka tudott triplázni –, viszont Jahni Zsófia és Pusztai Petra révén legalább a duplák jöttek.

A végjáték valami elképesztően szorosan alakult.

49–51-nél többször is lett volna lehetősége a magyar együttesnek, hogy fordítson vagy hosszabbításra mentse a találkozót, végül a keret egyik legjobban teljesítő vezére, Czukor Dalma nem tudott élni a felkínált sansszal: nem értékesítette mindkét büntetőjét, így egypontos vereség lett a vége (50–51). Azzal pedig az A divíziós Európa-bajnokság nyolcadik helye jár.

NŐI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KLATOVY (CSEHORSZÁG)
A 7. helyért
Magyarország – Lengyelország 50–51 (12–10, 11–13, 14–17, 13–11)
A magyar csapat pontszerzői
Czukor Dalma, Pusztai Petra 13-13, Dúl Panka 9, Radócz Fanni 6, Révész Boróka 5, Jahni Zsófia, Tenyér Zsófia 2-2

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik