K. B. utanpotlassport.hu 2020.09.26 16:55 Frissítve: 2020.09.26 17:03

Kosár: a DVTK-akadémián a válogatottnevelés került előtérbe

A DVTK Akadémia igazgatója, Király Sándor a kosárlabda-nevelőműhely megváltozott filozófiájáról is nyilatkozott honlapunknak: a folytatásban az utánpótlás-bajnoki eredményesség helyett sokkal inkább az élvez prioritást, hogy minél több válogatottat adjanak a nemzeti együtteseknek.

Gőzerővel készül a hazai leány kosárlabda-utánpótlásbázis legnagyobb egyesülete, a DVTK Akadémia a hamarosan rajtoló bajnoki alapszakaszokra. A nevelőműhely igazgatója, Király Sándor amondó, a hölgyek közel sincsenek még csúcsformában.

Király Sándor reméli, még több válogatottat adhat a DVTK Akadémia a magyar kosárlabdának Forrás: boon.hu

Király Sándor reméli, még több válogatottat adhat a DVTK Akadémia a magyar kosárlabdának  •  Forrás: boon.hu

„Nem úgy sikerült a járvány okozta leállás idején a munka, ahogyan azt szerettük volna. Azt reméltem, a fiatalok nyolcvan százalékos formában térnek vissza, ebből harminc-negyven lett; utóbbi csak jó indulattal. Tudták a gyerekek, hogy fontos lenne elvégezni a kiadott feladatokat, mégsem tettek így. A terembe visszatérve ezt a problémát korrigálni kellett, kemény munkába kezdtünk, és az erőnlétüket is próbáltuk a megfelelő szintre emelni. Most nagyjából hetven százalékos állapotban vannak ahhoz képest, ahol tartaniuk kellene a felkészülés jelenlegi szakaszában” − mondja Király Sándor.

A koronavírus-járvány miatt a hazai szövetség égisze alá tartozó összes sorozatot törölték tavasszal, így azok idő előtt értek véget. A miskolciak a juniorok között a negyedik helyen jutottak az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a kadétok mezőnyében a második pozícióban álltak a rájátszásban − annak vége előtt egy fordulóval. Az igazgató mindkét csapattól érmet remélt. Kifejtette, a ligák lefújása őt, az edzőket és a lányokat egyaránt megviselte, ugyanakkor kiemelte, a klub filozófiája azóta megváltozott.

„Az eredményesség helyett sokkal inkább az élvez prioritást, hány válogatottat adunk a nemzeti együtteseknek. Ez elég jelentős váltás, de nem állunk rosszul: tavaly hét kosarasunk szerepelt a válogatottakban, ezzel a negyedik legjobbak lettünk az országban. A folytatásban tehát − amellett, hogy minden korosztályban bejutunk a bajnoki nyolcas döntőbe −, az is célunk, hogy a lehető legtöbb játékost adjuk a magyar kosárlabdának. Emellett szeretném, ha még több saját nevelésű fiatalunk szerepelne az első osztályú alakulatunkban. Büszke vagyok rá, hogy Földi Attila vezetőedző immár Bacsó Zsófiát és Vég-Dudás Annát is a keretben tudhatja − mindketten tizennyolc évesek. Így összesen már négy fiatalunk szerepelhet az élvonalban.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.