Kosár: a DVTK-akadémián a válogatottnevelés került előtérbe

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.26. 16:55
Címkék
A DVTK Akadémia igazgatója, Király Sándor a kosárlabda-nevelőműhely megváltozott filozófiájáról is nyilatkozott honlapunknak: a folytatásban az utánpótlás-bajnoki eredményesség helyett sokkal inkább az élvez prioritást, hogy minél több válogatottat adjanak a nemzeti együtteseknek.

Gőzerővel készül ahazai leány kosárlabda-utánpótlásbázis legnagyobb egyesülete, aDVTK Akadémiaa hamarosan rajtoló bajnoki alapszakaszokra. A nevelőműhely igazgatója, Király Sándor amondó, a hölgyek közel sincsenek még csúcsformában.DVTK Akadémiaa hamarosan rajtoló bajnoki alapszakaszokra. A nevelőműhely igazgatója, Király Sándor amondó, a hölgyek közel sincsenek még csúcsformában.

Király Sándor reméli, még több válogatottat adhat a DVTK Akadémia a magyar kosárlabdának Forrás: boon.hu
Király Sándor reméli, még több válogatottat adhat a DVTK Akadémia a magyar kosárlabdának Forrás: boon.hu

Király Sándor reméli, még több válogatottat adhat a DVTK Akadémia a magyar kosárlabdának  •  Forrás: boon.hu

„Nem úgy sikerült a járvány okozta leállás idején a munka, ahogyan azt szerettük volna. Azt reméltem, a fiatalok nyolcvan százalékos formában térnek vissza, ebből harminc-negyven lett; utóbbi csak jó indulattal. Tudták a gyerekek, hogy fontos lenne elvégezni a kiadott feladatokat, mégsem tettek így. A terembe visszatérve ezt a problémát korrigálni kellett, kemény munkába kezdtünk, és az erőnlétüket is próbáltuk a megfelelő szintre emelni. Most nagyjából hetven százalékos állapotban vannak ahhoz képest, ahol tartaniuk kellene a felkészülés jelenlegi szakaszában”− mondja Király Sándor.

A koronavírus-járvány miatta hazai szövetség égisze alá tartozó összes sorozatot törölték tavasszal, így azok idő előtt értek véget. A miskolciak a juniorok között a negyedik helyen jutottak az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a kadétok mezőnyében a második pozícióban álltak a rájátszásban− annak vége előtt egy fordulóval. Az igazgató mindkét csapattól érmet remélt. Kifejtette, a ligák lefújása őt, az edzőket és a lányokat egyaránt megviselte, ugyanakkor kiemelte, a klub filozófiája azóta megváltozott.

„Az eredményesség helyett sokkal inkább az élvez prioritást, hány válogatottat adunk a nemzeti együtteseknek. Ez elég jelentős váltás, de nem állunk rosszul: tavaly hét kosarasunk szerepelt a válogatottakban, ezzel a negyedik legjobbak lettünk az országban. A folytatásban tehát − amellett, hogy minden korosztályban bejutunk a bajnoki nyolcas döntőbe −, az is célunk, hogy a lehető legtöbb játékost adjuk a magyar kosárlabdának. Emellett szeretném, ha még több saját nevelésű fiatalunk szerepelne az első osztályú alakulatunkban. Büszke vagyok rá, hogy Földi Attila vezetőedző immár Bacsó Zsófiát és Vég-Dudás Annát is a keretben tudhatja− mindketten tizennyolc évesek. Így összesen már négy fiatalunk szerepelhet az élvonalban.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik