utanpotlassport.hu 2018.01.26 15:40 Frissítve: 2018.01.26 16:09

Kick-box: a Youtube-on is remekel a 18 éves felnőttvilágbajnok Veres Roland

Tizennyolc éves korára már négyszeres kick-box világbajnoknak mondhatja magát Veres Roland, s Youtube-csatornát indított, azért, hogy népszerűsítse a sportágát. Szerinte külföldön jobban elismerik a a legjobbak teljesítményét, és a célja az, hogy videói segítségével megváltozzék a helyzet idehaza.

Csiki Roland – utanpotlassport.hu A magyar válogatott 15 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel zárta a novemberi, budapesti kick-box világbajnokságot. A sikeremberek közül is kiemelkedett az 75 kg-osok mezőnyében induló Veres Roland, miután három különböző szabályrendszerben is aranyérmes lett. A csepeli sportoló 18 éves kora ellenére már évek óta a felnőttek között brillírozik. Persze már pályafutása korábbi szakaszában is felhívta magára a figyelmet:  2015-ben, mindössze 15 évesen ő lett minden idők legfiatalabb felnőtt-világbajnoka Dublinban.

Veres Roland2Az utóbbi időben azonban nem csak a sportsikereivel tűnik ki, hanem a Youtube-csatornájával is, amely a Royal TV nevet kapta. A videosorozatot azért indította el, hogy hazánkban is népszerűsítse a kick-boxot, amelynek versenyrendszere a kívülállók számára rendkívül szövevényesnek tetszik.

„A filmjeimet magyar nyelven és angol felirattal készítem, de a statisztikák egyelőre azt mutatják, hogy külföldről jóval több a megtekintés. Sajnos itthon még nem igazán népszerű a sportág, és én éppen ezen szeretnék változtatni a csatornámmal” – mondja az Év sportolója díjra is jelölt versenyző.

Hiába nyer a magyar küldöttség rendre tucatnyi érmet a nemzetközi viadalokon, a négyszeres világbajnok sportoló maga is tapasztalja, külföldön jobban elismerik a sportág legjobbjainak teljesítményét, mint idehaza. Szerinte sokat segíthetne a kick-box megítélésén, ha változtatna a szervezeti felépítésén.

„A kick-box nem olimpiai sportág, de ennél sokkal nagyobb baj, hogy a szervezeti viszonyok enyhén szólva rendezetlenek. Hasonlóan az ökölvíváshoz, nálunk is rengeteg, úgymond, mellékszervezet működik, amelyben jóval gyengébb képességű versenyzők is világbajnokok lehetnek, a legnevesebb szövetség, a WAKO égisze alatt – ahol én is versenyzem – még világkupaversenyen sem lenne esélyük nyerni” – magyarázza a Halker-Király Team sportolója.

Roland számára amúgy a világbajnokság után sincs megállás, néhány napja például az olaszországi vk-viadalról hozott haza öt aranyérmet, míg a következő hetekben Watfordban és Athénban lesz fellépése. De azért azt a bizonyos a Youtube csatornáját sem hanyagolja el.

„Kisebb stáb segít a videók elkészítésében, így az nem vesz el időt az edzésekből. Hamarosan kikerül a legújabb rész, amelyben éppen a budapesti világbajnokságon szerzett élményeimről mesélek majd.”

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".