Kick-box: a Youtube-on is remekel a 18 éves felnőttvilágbajnok Veres Roland

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.26. 15:40
Címkék
Tizennyolc éves korára már négyszeres kick-box világbajnoknak mondhatja magát Veres Roland, s Youtube-csatornát indított, azért, hogy népszerűsítse a sportágát. Szerinte külföldön jobban elismerik a a legjobbak teljesítményét, és a célja az, hogy videói segítségével megváltozzék a helyzet idehaza.

Csiki Roland – utanpotlassport.hu A magyar válogatott 15 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel zárta a novemberi, budapesti kick-box világbajnokságot. A sikeremberek közül is kiemelkedett az 75 kg-osok mezőnyében induló Veres Roland, miután három különböző szabályrendszerben is aranyérmes lett. A csepeli sportoló 18 éves kora ellenére már évek óta a felnőttek között brillírozik. Persze már pályafutása korábbi szakaszában is felhívta magára a figyelmet: 2015-ben, mindössze 15 évesen ő lett minden idők legfiatalabb felnőtt-világbajnoka Dublinban.Csiki Roland – utanpotlassport.hu A magyar válogatott 15 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel zárta a novemberi, budapesti kick-box világbajnokságot. A sikeremberek közül is kiemelkedett az 75 kg-osok mezőnyében induló Veres Roland, miután három különböző szabályrendszerben is aranyérmes lett. A csepeli sportoló 18 éves kora ellenére már évek óta a felnőttek között brillírozik. Persze már pályafutása korábbi szakaszában is felhívta magára a figyelmet: 2015-ben, mindössze 15 évesen ő lett minden idők legfiatalabb felnőtt-világbajnoka Dublinban.

Veres Roland2
Veres Roland2
Az utóbbi időben azonban nem csak a sportsikereivel tűnik ki, hanem a Youtube-csatornájával is, amely a Royal TV nevet kapta. A videosorozatot azért indította el, hogy hazánkban is népszerűsítse a kick-boxot, amelynek versenyrendszere a kívülállók számára rendkívül szövevényesnek tetszik.

„A filmjeimet magyar nyelven és angol felirattal készítem, de a statisztikák egyelőre azt mutatják, hogy külföldről jóval több a megtekintés. Sajnos itthon még nem igazán népszerű a sportág, és én éppen ezen szeretnék változtatni a csatornámmal” – mondja az Év sportolója díjra is jelölt versenyző.

Hiába nyer a magyar küldöttség rendre tucatnyi érmet a nemzetközi viadalokon, a négyszeres világbajnok sportoló maga is tapasztalja, külföldön jobban elismerik a sportág legjobbjainak teljesítményét, mint idehaza. Szerinte sokat segíthetne a kick-box megítélésén, ha változtatna a szervezeti felépítésén.

„A kick-box nem olimpiai sportág, de ennél sokkal nagyobb baj, hogy a szervezeti viszonyok enyhén szólva rendezetlenek. Hasonlóan az ökölvíváshoz, nálunk is rengeteg, úgymond, mellékszervezet működik, amelyben jóval gyengébb képességű versenyzők is világbajnokok lehetnek, a legnevesebb szövetség, a WAKO égisze alatt – ahol én is versenyzem – még világkupaversenyen sem lenne esélyük nyerni” – magyarázza a Halker-Király Team sportolója.

Roland számára amúgy a világbajnokság után sincs megállás, néhány napja például az olaszországi vk-viadalról hozott haza öt aranyérmet, míg a következő hetekben Watfordban és Athénban lesz fellépése. De azért azt a bizonyos a Youtube csatornáját sem hanyagolja el.

„Kisebb stáb segít a videók elkészítésében, így az nem vesz el időt az edzésekből. Hamarosan kikerül a legújabb rész, amelyben éppen a budapesti világbajnokságon szerzett élményeimről mesélek majd.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik