utanpotlassport.hu 2017.08.22 15:08 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézilabda: Bohus kapitány az U17-es lányok Eb-bronzáról

Az EYOF-aranyérem megszerzése után a korosztályos Európa-bajnokságon a harmadik helyen végzett a magyar U17-es leány kézilabda-válogatott. A csapat szövetségi edzője, Bohus Bea büszke tanítványaira a kontinensviadalon elért dobogós helyért, hozzátéve, hogy fényesebb is lehetett volna az az érem.

Bruckner VinceA győri EYOF-on szerzett aranyérme után az U17-es Európa-bajnokságon is dobogós helyezést ért el a magyar leányválogatott. Bohus Bea csapata az elődöntőben kikapott a norvégoktól, a harmadik helyért azonban nagyon magabiztosan verte a francia együttest.

 

A magyar válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnpkságot

Az U17-es válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot  •  Forrás: gyor2017.hu

 

A szövetségi edző honlapunknak elmondta, ha július elején felajánlják neki, hogy mindkét megméretésen érmet szerez a csapatával, elfogadta volna azt.

„Egyértelműen, részint mert két világversenyen vettünk részt rövid időn belül, és ilyenkor nehéz duplán csúcsformába kerülni, részint pedig mert a játékosaink még nagyon kevés a nemzetközi tapasztalatuk. Ugyanakkor utólag elmondhatom, maradt bennem hiányérzet a norvégok elleni találkozó miatt − hozzátéve, hogy egy-egy gyengébben sikerült mérkőzés mindig akad a világversenyeken −, hiszen annál sokkal jobban tudunk játszani, mint ahogyan tettük azt az elődöntőben.”

Amit a franciákkal szemben a bronzmérkőzésen meg is mutattak a mieink: remek teljesítményüknek köszönhetően 32-18-ra kiütötték a riválist.

„A harmadik helyért zajló meccs hagyományosan inkább mentális csata. Általában az a kérdés, melyik együttes tudja jobban túltenni magát az elveszített elődöntőn. A találkozó előtti este videóztunk, és az ott megbeszélteket remekül végrehajtották a lányok a pályán. Egyébként pedig tizenhat nagyjából egyenlő képességű játékosom van; ezt kevés együttes mondhatja el magáról a mezőnyben.”

 

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott Forrás: EHF

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott  •  Forrás: EHF

 

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott
A 69-szeres válogatott dunaújvárosi klasszist az U17-es Eb-n kitüntette az Európai Kézilabda Szövetség. A Women's Handball Board (a női szakág fejlesztésére létrehozott testület) kezdeményezésére „A női kézilabdázás nagykövete” címet adományozta Bohusnak az EHF.

A szakvezető hozzátette: büszke a csapatára és természetesen örül a pozitív visszajelzéseknek.

„Az Eb elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt, de azért persze örülünk az eredménynek, na meg a szövetség dicséretének is, ami tovább erősít bennünket a munkánkban. Megjegyzem, magától értetődő: a siker közös a klubedzőkkel, hiszen minden támogatást megadtak ahhoz, hogy a válogatott sikeres legyen.”

A hazaérkezés után pihenőre vonultak a játékosok, de nem tart sokáig a láblógatás, hiszen két héten belül startolnak az utánpótlás-bajnokságok. Ami pedig a nemzetközi porondot illeti: az ifjúsági leányválogatott következő nagy megméretése a jövő évi U18-os világbajnokság lesz Lengyelországban.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.