HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.08.22 15:08 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézilabda: Bohus kapitány az U17-es lányok Eb-bronzáról

Az EYOF-aranyérem megszerzése után a korosztályos Európa-bajnokságon a harmadik helyen végzett a magyar U17-es leány kézilabda-válogatott. A csapat szövetségi edzője, Bohus Bea büszke tanítványaira a kontinensviadalon elért dobogós helyért, hozzátéve, hogy fényesebb is lehetett volna az az érem.

HIRDETÉS

Bruckner VinceA győri EYOF-on szerzett aranyérme után az U17-es Európa-bajnokságon is dobogós helyezést ért el a magyar leányválogatott. Bohus Bea csapata az elődöntőben kikapott a norvégoktól, a harmadik helyért azonban nagyon magabiztosan verte a francia együttest.

 

A magyar válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnpkságot

Az U17-es válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot  •  Forrás: gyor2017.hu

 

A szövetségi edző honlapunknak elmondta, ha július elején felajánlják neki, hogy mindkét megméretésen érmet szerez a csapatával, elfogadta volna azt.

„Egyértelműen, részint mert két világversenyen vettünk részt rövid időn belül, és ilyenkor nehéz duplán csúcsformába kerülni, részint pedig mert a játékosaink még nagyon kevés a nemzetközi tapasztalatuk. Ugyanakkor utólag elmondhatom, maradt bennem hiányérzet a norvégok elleni találkozó miatt − hozzátéve, hogy egy-egy gyengébben sikerült mérkőzés mindig akad a világversenyeken −, hiszen annál sokkal jobban tudunk játszani, mint ahogyan tettük azt az elődöntőben.”

Amit a franciákkal szemben a bronzmérkőzésen meg is mutattak a mieink: remek teljesítményüknek köszönhetően 32-18-ra kiütötték a riválist.

„A harmadik helyért zajló meccs hagyományosan inkább mentális csata. Általában az a kérdés, melyik együttes tudja jobban túltenni magát az elveszített elődöntőn. A találkozó előtti este videóztunk, és az ott megbeszélteket remekül végrehajtották a lányok a pályán. Egyébként pedig tizenhat nagyjából egyenlő képességű játékosom van; ezt kevés együttes mondhatja el magáról a mezőnyben.”

 

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott Forrás: EHF

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott  •  Forrás: EHF

 

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott
A 69-szeres válogatott dunaújvárosi klasszist az U17-es Eb-n kitüntette az Európai Kézilabda Szövetség. A Women's Handball Board (a női szakág fejlesztésére létrehozott testület) kezdeményezésére „A női kézilabdázás nagykövete” címet adományozta Bohusnak az EHF.

A szakvezető hozzátette: büszke a csapatára és természetesen örül a pozitív visszajelzéseknek.

„Az Eb elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt, de azért persze örülünk az eredménynek, na meg a szövetség dicséretének is, ami tovább erősít bennünket a munkánkban. Megjegyzem, magától értetődő: a siker közös a klubedzőkkel, hiszen minden támogatást megadtak ahhoz, hogy a válogatott sikeres legyen.”

A hazaérkezés után pihenőre vonultak a játékosok, de nem tart sokáig a láblógatás, hiszen két héten belül startolnak az utánpótlás-bajnokságok. Ami pedig a nemzetközi porondot illeti: az ifjúsági leányválogatott következő nagy megméretése a jövő évi U18-os világbajnokság lesz Lengyelországban.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS