utanpotlassport.hu 2017.08.22 15:08 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézilabda: Bohus kapitány az U17-es lányok Eb-bronzáról

Az EYOF-aranyérem megszerzése után a korosztályos Európa-bajnokságon a harmadik helyen végzett a magyar U17-es leány kézilabda-válogatott. A csapat szövetségi edzője, Bohus Bea büszke tanítványaira a kontinensviadalon elért dobogós helyért, hozzátéve, hogy fényesebb is lehetett volna az az érem.

Bruckner VinceA győri EYOF-on szerzett aranyérme után az U17-es Európa-bajnokságon is dobogós helyezést ért el a magyar leányválogatott. Bohus Bea csapata az elődöntőben kikapott a norvégoktól, a harmadik helyért azonban nagyon magabiztosan verte a francia együttest.

 

A magyar válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnpkságot

Az U17-es válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot  •  Forrás: gyor2017.hu

 

A szövetségi edző honlapunknak elmondta, ha július elején felajánlják neki, hogy mindkét megméretésen érmet szerez a csapatával, elfogadta volna azt.

„Egyértelműen, részint mert két világversenyen vettünk részt rövid időn belül, és ilyenkor nehéz duplán csúcsformába kerülni, részint pedig mert a játékosaink még nagyon kevés a nemzetközi tapasztalatuk. Ugyanakkor utólag elmondhatom, maradt bennem hiányérzet a norvégok elleni találkozó miatt − hozzátéve, hogy egy-egy gyengébben sikerült mérkőzés mindig akad a világversenyeken −, hiszen annál sokkal jobban tudunk játszani, mint ahogyan tettük azt az elődöntőben.”

Amit a franciákkal szemben a bronzmérkőzésen meg is mutattak a mieink: remek teljesítményüknek köszönhetően 32-18-ra kiütötték a riválist.

„A harmadik helyért zajló meccs hagyományosan inkább mentális csata. Általában az a kérdés, melyik együttes tudja jobban túltenni magát az elveszített elődöntőn. A találkozó előtti este videóztunk, és az ott megbeszélteket remekül végrehajtották a lányok a pályán. Egyébként pedig tizenhat nagyjából egyenlő képességű játékosom van; ezt kevés együttes mondhatja el magáról a mezőnyben.”

 

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott Forrás: EHF

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott  •  Forrás: EHF

 

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott
A 69-szeres válogatott dunaújvárosi klasszist az U17-es Eb-n kitüntette az Európai Kézilabda Szövetség. A Women's Handball Board (a női szakág fejlesztésére létrehozott testület) kezdeményezésére „A női kézilabdázás nagykövete” címet adományozta Bohusnak az EHF.

A szakvezető hozzátette: büszke a csapatára és természetesen örül a pozitív visszajelzéseknek.

„Az Eb elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt, de azért persze örülünk az eredménynek, na meg a szövetség dicséretének is, ami tovább erősít bennünket a munkánkban. Megjegyzem, magától értetődő: a siker közös a klubedzőkkel, hiszen minden támogatást megadtak ahhoz, hogy a válogatott sikeres legyen.”

A hazaérkezés után pihenőre vonultak a játékosok, de nem tart sokáig a láblógatás, hiszen két héten belül startolnak az utánpótlás-bajnokságok. Ami pedig a nemzetközi porondot illeti: az ifjúsági leányválogatott következő nagy megméretése a jövő évi U18-os világbajnokság lesz Lengyelországban.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.

2018.03.14 13:14:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Igen tetszetős sikert ért el a zágrábi Európa-kupán a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott, hiszen a 37 ország által delegált 793 fős mezőnyben három aranyérmet, ugyanannyi ezüstöt, két bronzérmet, négy ötödik és öt hetedik helyezést szerzett. Ezt azt jelenti, hogy a 49 magyar cselgáncsozó közül tizenhétnek sikerült pontot szereznie.

2018.03.10 09:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Csikócsapattal utazik a Kielce elleni idegenbeli kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Rhein-Neckar Löwen együttese. A németek azért küldik az utánpótlásegyüttesüket Lengyelországba, mert a BL-meccsel egyidőben a Kiel elleni hazai bajnokin is pályára kell lépniük. A Löwen próbált egyeztetni a nemzetközi szövetséggel a halasztásról, hiába…

2018.03.08 15:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Három utánpótláskorú játékos is bekerült a hollandok elleni Eb-selejtezőkre készülő női kézilabda-válogatott keretébe. Ezúttal három ferencvárosi fiatal, Háfra Noémi (19), Faluvégi Dorottya (19) és Márton Gréta (18) kapott meghívót Kim Rasmussen egyértelműen fiatalodó együttesébe.

2018.02.25 12:44:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bő fél éve született parlamenti határozat a röplabda látványsportágak közé emeléséről. Az országgyűlés 150 igen és 34 nem szavazattal elfogadta az előterjesztést. Azóta a röplabda a hatodik sportág, amely élhet a társaságiadó-kedvezmény nyújtotta – az utánpótlás-nevelésben döntő jelentőségű – lehetőségekkel. Az első hónapok tapasztalatairól mindkét oldalt megkérdeztük: Ludvig Zsoltot, a szövetség főtitkárát, valamint Tomanóczy Tibort, a Dunaferr SE élvonalbeli férficsapatának vezetőedzőjét.