B. V. utanpotlassport.hu 2020.08.05 18:05 Frissítve: 2020.08.10 16:06

Kézilabda: Zsiga Gyula már az utánpótlás-fejlesztésre figyel

A jövőben a kézilabda-utánpótlás fejlesztésére és a korosztályos válogatottakra koncentrál az eddig szakmai igazgatóként dolgozó BL-győztes tréner, Zsiga Gyula.

Július végén jelent meg a hír, hogy szervezetileg némileg átalakul a kézilabda-szövetség, a tervek szerint a szükséges határozatok megszületését követően megszűnik a szakmai igazgatói poszt, és a BL-győztes tréner, Zsiga Gyula utánpótlás-fejlesztési igazgatóként dolgozhat tovább. A Szakmai és Versenybizottságot augusztus 1-je óta Juhász István, az Utánpótlás Albizottságot Rosta István irányítja.

„A mostani tervezett módosítással formálisan is lekövetjük azt a munkamegosztási modellt, amelyben dolgozunk, hiszen a szakmai alelnökök jól lefedik a felnőttválogatottakkal kapcsolatos teendőket – kezdte honlapunknak Zsiga Gyula. – Bár véleményezési jogom volt, az új feladatkörben sokkal körülírhatóbbak a feladataim, jóval szélesebb spektrumon kell gondolkozni, ennek pedig örülök. A Kézilabda az iskolában programtól a juniorkorosztályig ebbe minden beletartozik, egyértelművé válik bizonyos feladatok koordinálása, tovább fejlesztjük az új utánpótlás-nevelési koncepcióit, amiben nagyon hiszünk.”

Zsiga Gyula a jövőben csak az utánpótlásért felel Forrás: gyulazsiga.com

Zsiga Gyula a jövőben csak az utánpótlásért felel  •  Forrás: gyulazsiga.com

A koronavírus-járvány még a kivételesen erős hazai kézilabda-utánpótlást is megérintette, hiszen hónapokig nem látogathatták az edzéseket a fiatalok. De hogy mekkorák a veszteségek?

„Felemás érzésem van, mert az országszerte működő tehetséggondozó programunkon keresztül hallottam egy-két olyan negatív visszajelzést, hogy volt, aki abbahagyta, de szerencsére elenyésző számban. Három hónap kiesés azért mindenütt meglátszik, kimaradt a közösségben végzett munka és a labda is hiányzott, de szerencsére a legtöbb helyen komolyan vették az online edzésprogramokat, így nagy gond nincs.”

A szakvezető kitért a nyáron elmaradt korosztályos világversenyekre is, azt mondja, a koronavírus-járvány miatt továbbra is minden képlékeny. A decemberi női U20-as világbajnokságról például rossz híreket kapnak, pedig a magyar csapat Eb-címvédőként utazhatna Romániába.

Elmondta azt is, hogy az utánpótlás-válogatott szövetségi edzők szerződését a rendkívüli helyzetre való tekintettel jövő őszig meghosszabbították, ez alól kivételt képez a női juniorválogatott, amelynek decemberben lenne az utolsó korosztályos tornája.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.