Kézilabda: újabb fiatalok a felnőtt férfiválogatott keretében

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.20. 15:49
Címkék
A juniorválogatottból kiöregedett játékosok sorával kezd egyhetes összetartást hétfőn a felnőtt férfi kézilabda-válogatott. Máthé Dominik, Szita Zotlán és ifj. Rosta Miklós mellett újabb fiatalok bizonyíthatnak Gulyás István szövetségi kapitánynak.

A szezon első jelentős válogatott összetartása kezdődik hétfőn Budaörsön az úgynevezett válogatott héten. Szeptember végén ugyan már töltött együtt két napot a társaság, de ez lesz az első huzamosabb összetartás az új szövetségi kapitány, Gulyás István vezetésével.az új szövetségi kapitány, Gulyás István vezetésével.

S ahogyan első keretben, úgy az októberben összehívott garnitúrában is akadnak fiatal, a juniorválogatottból éppen a nyáron kiöregedett játékosok.

A tavaly még juniorkorú Szita Zoltán újra bizonyíthat a felnőttválogatottban Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A tavaly még juniorkorú Szita Zoltán újra bizonyíthat a felnőttválogatottban Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A tavaly még juniorkorú Szita Zoltán újra bizonyíthat a felnőttválogatottban  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A továbbra is a Balatonfüredet erősítő Máthé Dominik (20), a nyáron a lengyel Wisła Płockba igazolt Szita Zoltán (21) és a mostani évadtól a MOL-Pick Szegedet erősítő ifj. Rosta Miklós (20) esetében ez nem jelent újdonságot, hiszen ők már az előző érában, a Csoknyai István, Vladan Matics vezette alakulatban is szerephez jutottak.

Vannak azonban friss arcok is: bekerült például az ifjúsági, majd juniorválogatott éveken át meghatározó irányítója, Ubornyák Dávid (21) is, aki folyamatosan nő az NB I-ben egyébként remeklő B.Braun Gyöngyös együttesébe.

Másodszor kapja meg a lehetőséget Gulyás Istvántól a Balatonfüred kapusa, Andó Arián (20) is, aki szintén volt juniorválogatott, az idei szezonban pedig a korábbiaknál lényegesen több játékpercet kap Csoknyai Istvántól, amivel többségében élni is tudott.

Valamint egy hétig a keretben edz a még csak 21 éves Sunajko Stefan is. A zombori születési játékos 2016-ban került Szegedre, majd idén nyáron a svéd Sävehof gárdájába szerződött, ahonnan Gulyás hazahívta a válogatottba.

A néhány hónapja még juniorkorú játékosok sorával tehát látszik, Gulyás István nem a levegőbe beszélt, amikor honlapunknak adott interjújában azt mondta: itt az ideje, hogy új szelek fújjanak a válogatottban.

Akkor előrevetítette, hogy biztosan sok fiatal kipróbálnak a következő hónapokban, hiszen ez a csapat nem elsősorban a 2020-as, hanem 2022-es hazai rendezésű Európa-bajnokságra épül, amikorra a most még a felnőttek között zöldfülűnek számító játékosok pályafutásuk csúcsára érhetnek.

A magyar férfi válogatott kerete, 2019. október 21-26., Budaörs:
Kapusok:Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Borbély Ádám (Grundfos Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Ubornyák Dávid (B.Braun Gyöngyös)
Beállósok: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), ifj. Rosta Miklós (MOL-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja, spanyol), Nagy Bence (FTC), Jerkovic Srecko (Komló), Szita Zoltán (Wisła Płock, lengyel)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Sävehof, svéd)

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik