Kézilabda: U21-es veszprémiek nyertek Moszkvában, a SEHA-ligában

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.24. 21:19
Címkék
A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

„A fiúk életük első Seha-liga mérkőzésen fognak részt venni, biztos vagyok benne, hogy mindent kiadnak magukból, kiszen tudják, ez remek lehetőség számukra, hogy megmutassák tudásukat a kézilabda nagyszínpadán. A hosszúutazás miatt szinte semennyi időnk nemvolt felkészülni, de így legalább nagyobb a kihívás, a srácokat pedig fűti a bizonyítási vágy" – olvasható Gulyás Péternek, a Telekom Veszprém U21-es csapat edzőjének meccs előttinyilatkozatában a Seha-liga hivatalos honlapján.A hosszúutazás miatt szinte semennyi időnk nemvolt felkészülni, de így legalább nagyobb a kihívás, a srácokat pedig fűti a bizonyítási vágy" – olvasható Gulyás Péternek, a Telekom Veszprém U21-es csapat edzőjének meccs előttinyilatkozatában a Seha-liga hivatalos honlapján.

Remek győzelmet arattak az U21-es vezsprémi kézisek a Seha-ligában Forrás: Telekom Veszprém
Remek győzelmet arattak az U21-es vezsprémi kézisek a Seha-ligában Forrás: Telekom Veszprém

Remek győzelmet arattak az U21-es vezsprémi kézisek a Seha-ligában  •  Forrás: Telekom Veszprém

Valóban, a bakonyi fiatalok (azelső csapatból csupánSzékely Mártonnal és Borut Mackovsekkel kiegészülve) mindent beleadtak, állták a sarat a jó erőkből álló orosz Szpartak Moszkva felnőttgárdájával szemben. A kezdés például kifejezettenelsöprő volt, Székely a bravúrok sorát mutatta be, az együttes pedig szórta a gólokat így gyorsan ellépett 6–1-re, majd többször volt közte hat is, de egy 5–1-es moszkvai periódus után időt kellett kérnie Gulyás Péternek (9–11). Ennek ellenére hamarosan már a házigazda vezetett (12–11), de a szünetre így döntetlennel vonulhattak a felek (14–14).

A fordulást követően megint a mieink kerültek fölénybe, a házigazdák 14 perc alatt csak háromszor voltak eredményesek (17–21). A közte négy még egy darabig megmaradt (19–23), de onnan újra egyenlíteni tudtak az oroszok, hat perccel a vége előtt 23–23 volt az állás. A végjátékban viszont a házigazda nem tudott már újabb gólt szerezni, és a fiatal magyar csapat nyerni tudott Moszkvában (23–26), amivel bizonyította, nagy tettekrehivatott játékosok sora alkotja az U21-es brigádot.

FÉRFI SEHA-LIGA, ALAPSZAKASZ, MOSZKVA
B csoport
Szpartak Moszkva (orosz)–Telekom Veszprém 23–26 (14–14)
Veszprém:SZÉKELY M. – Hornyák B. 2 (1), ILICS Z. 7, Melnyicsuk 1, SZŰCS B. 3, MACKOVSEK 6, Sisa 2. Csere: Bodor 3, Szrnka, Szuharev 2. Edző: Gulyás Péter

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik