HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.16 11:57 Frissítve: 2018.09.20 15:57

Kézilabda: Schatzl Natalie két gólt jegyez az NB I-ben, jól érzi magát Érden

Bemutatkozott és már első NB I-es góljait is megszerezte Schatzl Natalie az EHF-kupában szereplő Érd együttesében. A nyári ifjúsági kézilabda-világbajnokságon a magyar csapattal ezüstérmes 18 éves játékos elmondta, jól érzi magát új csapatában, de beszélt első élvonalbeli találatáról, azonos poszton játszó nővéréről és távolabbi terveiről is.

HIRDETÉS

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A leány utánpótlás kézilabda-válogatottak elsöprő nyári szereplése után nem csoda, hogy egyre több fiatal magyar játékos kap lehetőséget az NB I-ben. Az viszont már a magyar szempontból ezüstéremmel záruló lengyelországi ifjúsági világbajnokság előtt eldőlt, hogy az együttes balszélsője, a 18 éves Schatzl Natalie a 2018/19-es évadtól az elmúlt szezon bronzérmes csapatában, az Érdben folytatja pályafutását.

Schatzl Natalie már első NB I-es gólját is megszerezte Forrás: Érd Handball

Schatzl Natalie már első NB I-es gólját is megszerezte  •  Forrás: Érd Handball

A Nemzeti Kézilabda Akadémiáról érkező játékosnak nem is kellett sokat várnia a bemutatkozásra új együttesében, hiszen mindjárt az első meccsen, Egerben pályára lépett, és gólt is szerzett.

„Nagyon izgultam már az ETO elleni edzőmeccsen, nemhogy az első tétmérkőzésen. Az első gól sokat jelentett, feloldódtam, biztosabbnak éreztem magam. Igyekszem élni a játéklehetőségekkel, de az NB I már egészen mást szint. Óriási a küzdelem, de élvezem.”

Schatzl azt mondja, rengeteget köszönhet előző klubjának, a NEKÁ-nak, ahol világklasszis trénerek irányításával rengeteget fejlődött négy év alatt. Állítja, a balatonboglári műhely nélkül nem jutott volna el az NB I-es szintig.

De kanyarodjunk vissza egy kicsit a nyárra. Az augusztusi U18-as vb-n ugyanis meghatározó játékosa volt az egészen a döntőig menetelő együttesnek. S bár az oroszok elleni finálé elúszott, ahogyan telik az idő, az ezüst is egyre szebben csillog.

Schatzl Natalie legnagyobb célja, hogy a felnőttválogatottban szerepeljen Forrás: Handball Érd

Schatzl Natalie legnagyobb célja, hogy a felnőttválogatottban szerepeljen  •  Forrás: Handball Érd

„Természetesen a vereség után nagyon csalódottak voltunk, rossz szájízzel jöttünk le a pályáról, de most már úgy gondolok rá, hogy nyertünk egy ezüstöt, és nem  úgy, hogy veszítettünk egy meccset. Egyébként a torna óriási élmény volt, és így is nagyon büszkék lehetünk a csapatunkra.”

A mostani felnőtt NB I-es évadban két találatot jegyző játékosnak egyébként nem kell messzire mennie, ha példaképet keres magának, hiszen nővére, Nadine az FTC mellett a felnőttválogatott meghatározó játékosa. Ugyanúgy balszélsőként, mint testvére.

„Sokan kérdezték már, hogy élvonalbeli játékosként nem tartom-e esetleg riválisomnak, de erről szó sincs. Továbbra is felnézek rá, és az első számú példaképem. Legnagyobb álmom, hogy egy napon ugyanabban a csapatban lépjünk pályára. Addig mindenesetre az Érd-Fradi meccset várom a legjobban, biztosan furcsa érzés lesz egymás ellen játszani.”

Persze Natalie-nak is megvannak a maga tervei. Legfőbb célja, hogy egyszer ne csak a korosztályos válogatottakban képviselje Magyarországot.

„Természetesen a válogatottság a nagy álom. De előtte végig akarom járni a lépcsőfokokat, türelmesnek kell maradni, nem szeretnék elsietni semmit. Próbálom kihozni magamból a maximumot, küzdeni, és nem megállni.”

Türelem és idő kell
szabo_edina_0Az érdiek vezetőedzője, Szabó Edina is örült Schatzl érkezésének, és biztos benne, hogy hasznos tagja lesz az idén is nagy terveket szövő együttesnek:
„Tehetséges, fiatal játékos remek fizikai adottságokkal, ami a mai kézilabdában meghatározó. Sok helyen használható a pályán, igazi Jolly Joker lehet. Úgy gondoltuk, hogy bár van két kiváló balszélsőnk, jól fogja magát érezni a csapatban, és a struktúrában is megtaláljuk a helyét. Ugyanakkor tudni kell, hogy nagyon fiatal játékosról van szó, türelem, idő és rengeteg munka kell ahhoz, hogy valóban felvegye egy élvonalbeli csapatnak nem csak a játék-, hanem az életritmusát. Az edzések intenzitását, a játék sebességét és azt a fajta koncentrációt, ami a beilleszkedéshez szükséges.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS