Kézilabda: ötgólos vezetésről úszott el a továbbjutás

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.12. 22:42
Címkék
Drámai körülmények között, az utolsó pillanatokban elvesztett mérkőzésen esett el a nyolc közé jutástól a magyar válogatott a Varasdon zajló fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokságon. Gyurka János együttese ötgólos előnyről 26–25-re kapott ki az oroszoktól, így az alsó ágon folytatja; szerdától kezdve a világbajnoki kvalifikáció kivívása lehet a cél.

B. V. – utanpotlassport.huAz első fontos lépést a német válogatott tette meg a magyarok továbbjutása érdekében vasárnap a horvátországi fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokságon. A spanyolok felett aratott győzelmével a német csapat százszázalékos mérleggel a csoport élén végzett. Ezek után a mieink elkerülték a körbeverést, s a nyolc közé jutásért „csak” nyerniük kellett – vagy elkerülniük a vereséget – az oroszok ellen.B. V. – utanpotlassport.huAz első fontos lépést a német válogatott tette meg a magyarok továbbjutása érdekében vasárnap a horvátországi fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokságon. A spanyolok felett aratott győzelmével a német csapat százszázalékos mérleggel a csoport élén végzett. Ezek után a mieink elkerülték a körbeverést, s a nyolc közé jutásért „csak” nyerniük kellett – vagy elkerülniük a vereséget – az oroszok ellen.

Bálint Bence (fehérben) hat gólt szerzett, de a végén őt és a magyar válogatottat is megfogták Forrás: HRS Photo
Bálint Bence (fehérben) hat gólt szerzett, de a végén őt és a magyar válogatottat is megfogták Forrás: HRS Photo

Bálint Bence (fehérben) hat gólt szerzett, de az oroszok végén őt és a magyar válogatottat is megfogták  •  Forrás: HRS Photo

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, többnyire az oroszok oldalán volt az előny, de a magyar együttes jól tartotta a lépést. A félidő hajrájáig nem is sikerült megtörni a kifejezetten jól kézilabdázó ellenfelet.

A 24. percben aztán az FTC balszélsője, Holdosi Bence hosszú idő után újra megszerezte a vezetést, és a hajrá is fergetegesen alakult. Négy góllal elhúztak a mieink, a 14–10-es előny kézzel fogható közelségbe hozta a középdöntőt.

A folytatásban sem vettek vissza Bálint Bencéék, a NEKA átlövője eredményesen kézilabdázott, csak úgy, mint a balatonfüredi Szász Bálint. Egy darabig látszott, hogy a jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően nincsen komolyabb veszélyben a korábban megszerzett előny.

Aztán viszont elkezdtek zárkózni az oroszok, mind inkább feljöttek, olyannyira, hogy a hajrára, újra nyitott lett a találkozó, hat perccel a vége előtt pedig ki is egyenlítettek. Másfél perccel a vége előtt azonban újra úgy látszott, hogy nem lehet baj. Egygólos előnyben, emberfórban büntetőt dobhattak a mieink…

A büntető kimaradt, az oroszok kiegyenlítettek, majd fordítottak. A magyar csapat pedig – rosszabb gólkülönbsége miatt – elesett a legjobb nyolc közé jutástól. A végén még Bálint Bence időn túli szabaddobása a blokkról akár be is mehetett volna... De ilyen végjáték után talán nem is csoda, hogy a kapufáról kifelé pattant a labda.

Az oroszok 26–25-ös sikerével a német és a spanyol válogatott került a középdöntőbe, az orosz és a magyar együttes a 9-16. helyért folytatja. És bármennyire is fájó az elszalasztott lehetőség, rendezni kell sorokat, hiszen szerdától a helyosztókon Szlovénia és Lengyelország ellen a világbajnoki kvalifikáció lesz a tét.

FIÚ U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD (HORVÁTORSZÁG)
Csoportkör, 3. forduló
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 26–25 (10–14)
Magyarország:
Győri, Merkovszki (kapusok), Bálint 6, Bognár 1, Czakó 2, Dely, Gál, Holdosi 2, Khalil, Lev 5, Musztács, Papp, Szász 4, Tóth 1, Tóvizi, Vajda 4. Szövetségi edző: Gyurka János
A csoport másik mérkőzésén: Németország–Spanyolország 25–22
A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Spanyolország 2, 3. MAGYARORSZÁG 2, 4. Oroszország 2

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik