utanpotlassport.hu 2019.03.22 20:19 Frissítve: 2019.03.26 18:44

Kézi: női juniorválogatottunk fölényesen nyert a németek ellen

Péntektől vasárnapig Négy Nemzet-tornán vesz részt a magyar női junior kézilabda-válogatott Siófokon, amelyen olyan nívós ellenfelekkel méri össze tudását, mint a németek, a franciák és a dánok korosztályos együttese. Az első napon a németek ellen lépett pályára Golovin Vlagyimir együttese, és gond nélkül, 35–20-ra diadalmaskodott.

Munkatársunktólutanpotlassport.hu Két évvel ezelőtt megnyerték a szlovákiai U17-es kézilabda Európa-bajnokságot, és azóta is a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak. A mostani német női juniorválogatottról van szó, amely a napokban Siófokon, a Négy Nemzet-tornával készül a júliusban rendezendő győri U19-es kontinensviadalra, csakúgy, mint a Golovin Vlagyimir vezette magyar korosztályos nemzeti csapat, valamint a dán és a francia válogatott.

Vámos Petra négy gólt lőtt a németeknek a Négy Nemzet-torna első párharcán Forrás: IHF

Vámos Petra négy gólt lőtt a németeknek a Négy Nemzet-torna első párharcán  •  Forrás: IHF

A mieink a torna pénteki, első napján az említett német alakulattal csaptak össze. Ráhangolódásként a magyar fiatalok már a hét elejétől a Balaton-parti városban edzőtáboroztak, csütörtökön megünnepelték Golovin mester születésnapját, akit a németek elleni győzelemmel kívánták megajándékozni.

Nem mondhatjuk, hogy gólzáporos mérkőzést láttak a Kiss Szilárd Sportcsarnokba kilátogató nézők, az első találatra is majdnem három percet kellett várni, de megérte, hiszen a magyar csapat szerzett vezetést. Másfél perc után megszületett a második is, a németek viszont csak öt perc után lőtték első góljukat.  Ezután folyamatosan nőtt a különbség, az első félidő végén 17–9-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző tábla.

A fordulás után még jobban kiütközött a tudásbéli különbség, és tovább nőtt a differencia a két válogatott között. Negyven perc után már tízzel vezettek a házigazdák, amiből a párharc hajrájára tizenöt lett. Ez az előny pedig kitartott a lefújásig, így 35–20-ra diadalmaskodtak a magyar lányok. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Pál Tamara lett, aki hétszer zörgette meg a vendégek hálóját.

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK
Magyarország–Németország  35– 20 (17–9, 18–11)
Magyarország: Csapó, Albek 2 gól, Schatzl 2, Afentaler 3, Simon 2, Mihály 1, Vámos 4, Varga, Kellermann 2, Herczeg, Arany 5, Pál 7, Háfra 1, Tóth Nikolett (Győr) 2 gól, Tóth Nikolett (FTC) 2 gól, Bánfai 1 gól, Kácsor 1 gól, Stranigg
Németország:
Reese, Hausherr, Scherer 3, Kockel 4, Weise 2, Antl, Mühlner 2, Quist 3, Thomaier, Von Pereira 2, Agwunedu 1, Schmid, Wulf, Fege 1, Paulina 2, Holste

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.