utanpotlassport.hu 2018.07.03 18:15 Frissítve: 2018.07.03 18:45

Kézilabda: miért volt nehéz győzni az U20-as női vb nyitómeccsén?

„Én egy kicsit jobbra számítottam ‒ mondta a brazilok ellen nyolc gólt szerző Klujber Katrin a lefújás után. A magyar női U20-as kézilabda-válogatott ugyanis masszív ellenféllel találta szembe magát a világbajnoki nyitómérkőzésen, amelyet végül küzdelmes mérkőzésen három góllal megnyert. Zsiga Gyula szakmai igazgató szerint a kezdeti nehézségeket hamar leküzdik majd a játékosok.

Sz. M.utanpotlassport.hu Vasárnap kezdte meg szereplését a magyar kézilabda-válogatott a debreceni női U20-as világbajnokságon, s szerdán lép legközelebb pályára ismét. Természetesen a meccsdömping szüneteltetését jelentő két napban sem unatkoznak a játékosok: nagy erővel készülnek a további megméretésekre, kijavítva azokat a hibákat, amelyek miatt sokáig az előzetesen sima győzelemként várt Brazília elleni meccs végkimenetele is kérdéses volt.

Vlagyimir Golovin tanítványai megizzadtak vasárnap a Főnix Csarnokban megrendezett világbajnoki nyitómérkőzésen, hiszen a második félidő elején még egygólos dél-amerikai vezetést írt az eredményjelző. A félidő közepére azonban nagyobb tudását érvényesítve megszerezte az előnyt a piros-fehér-zöld alakulat, amely végül 27‒24-re győzött. Ahogyan a hazai főszereplők közül mindenki, a párharcon nyolc gólt szerző Klujber Katrin sem volt elégedett a mutatott játékkal.

„Én egy kicsit jobbra számítottam. A nehézségeknek több mint valószínű, hogy az izgalom volt az oka. Ennél szerintem sokkal többet tud a csapatunk, kicsit aludtunk, és sok volt a technikai hiba is, amelyeket minél előbb szeretnénk kijavítani ‒ összegzett a 19 éves játékos, aki mesélt a Főnix Csarnokba beköltöző rendkívüli hangulatról is. ‒ Fantasztikus érzés volt ilyen sok magyar szurkoló előtt játszani, ami picit rá is nyomta a bélyegét a játékunkra, mivel szerettük volna maximálisan kiszolgálni a közönséget. Tudtuk, hogy a brazil csapat nagy játékerőt képvisel, de a legfőbb probléma az volt, hogy az ő tempójukat vettük fel, miközben sokkal gyorsabban kellett volna támadnunk. Mindenképpen teljes erővel készülünk a további meccsekre a kétnapos pihenő alatt is, és reméljük, hogy minél messzebb eljutunk a tornán.”

Zsiga Gyula szakmai igazgató elmondása szerint mindenki elégedett a szervezéssel, pozitív visszajelzések érkeztek a debreceni ők világbajnoksággal kapcsolatban. Mind a szálláshelyek, mind a közreműködők jelesre vizsgáztak, nem beszélve az étkezésről, amely felülmúlta a várakozásokat. A szakmai igazgató az első benyomásairól beszélt.

„Szerintem meg voltak illetődve a lányok az első meccsen, belső hármasunkat zavarta az ellenfél kapusának jó teljesítménye, de a lövőszázalékon is mindenképpen javítanunk kell. A mérkőzés elején gyenge volt a kapusteljesítményünk, ami a végére aztán feljavult, és ez jelentette a fordulópontot. Még csak az első találkozón vagyunk túl, amelyet ráadásul megnyertünk, így minden kisebb probléma ellenére elégedettek lehetünk. Bízom benne, hogy a kezdeti nehézségeket hamar leküzdik a lányok. Szerintem ez már a következő meccsre meg fog történni.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.