Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.05.18 08:44 Frissítve: 2020.05.18 09:02

Kézilabda: Melnyicsuk Viktor Zaporizzsjában hajt tovább a céljaiért

Több kérője volt, amelyek közül az ukrán Motor Zaporizzsja futott be. A 18 éves korosztályos válogatott veszprémi Melnyicsuk Viktort az átigazolásáról kérdeztük.

Május elején jelentették be, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának 18 éves irányítója, Melnyicsuk Viktor a szintén Bajnokok Ligája-szereplő, ukrán Motor Zaporizzsja együttesében folytatja a pályafutását.  A juniorválogatott játékosnak több ajánlata is volt a tavasszal, most elmondta, végül miért az ukránoké lett a befutó.

„Mindenképpen szerettem volna magamat külföldön kipróbálni, több országból is kerestek. Szeretem a kihívásokat, imádom például a skandináv kézilabdát, de mivel nemzetközi kupasorozatban is akartam szerepelni, ezért a Motort választottam. Először február környékén kerestek meg, jó klubról van szó, amelyben támogatják a fiatalokat.”

Melnyicsuk Viktor a nemzetközi kupában is szerette volna kipróbálni magát Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Melnyicsuk Viktor a nemzetközi kupában is szerette volna kipróbálni magát  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Melnyicsuk Veszprémben többnyire az NB I/B-ben szereplő U21-es csapatban játszott, de időnként megmutathatta magát az első együttesben is, az NB I-ben és a SEHA Ligában egyaránt lehetőséget kapott.

„Tavaly játszottam az első élvonalbeli meccsemet Dabason, az biztosan mindig emlékezetes marad, pláne, hogy az volt talán a legjobb teljesítményem a felnőttek között. A srácok jó fejek voltak, segítettek, biztattak. Viszont ezen a szinten nem jutottam annyi lehetőséghez, ezért is döntöttem a váltás mellett.”

A 18 éves játékmester is természetesen otthon készül ezekben a hetekben, próbálja formában tartani magát, sajnálja, hogy a sport háttérbe szorul ebben az időszakban. Annak viszont örül, hogy többet lehet a családjával, hiszen ha minden jól megy, júliusban már megkezdik a felkészülést Zaporizzsjában.

„Az ukrán bajnokság még nem zárult le, ezért pontos információim még nincsenek a kezdésről. De az biztos, hogy egy következő szintre lépek, a profi mezőnybe. Hamarosan azokkal találkozhatok a pályán, akiket eddig többnyire a tévében figyeltem. Az eleje biztosan nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy belerázódom. Vannak céljaim, és azokért fogok hajtani.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).