utanpotlassport.hu 2019.06.12 20:35 Frissítve: 2019.06.12 20:46

Kézilabda: legyőzte a cseheket a férfi juniorválogatott

A magyar férfi juniorválogatott három góllal, 27-24-re legyőzte a cseh csapatot a két együttes szerda esti felkészülési mérkőzésén Budaörsön.

A hazai csapat nem a teljes keretével készült az összecsapásra, ugyanis Máthé Dominikra, Rosta Miklósra, Szita Zoltánra nem számíthatott a szakvezetés, mivel ők ezzel a mérkőzéssel párhuzamon a felnőttek között "teljesítettek szolgálatot" a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet meg is nyertek, sőt, Máthé négy találatával a legeredményesebb magyar volt.

gyurka-juniorválogatott_511x365_acf_cropped

A budaörsi csarnokban rendezett összecsapáson a magyarok Rozner Kevin és Csomor Tamás vezetésével jól kezdtek, és negyedóra játék után már négy góllal vezettek. A vendégek azonban nyolc perc alatt egyenlítettek, s ettől kezdve szoros volt a találkozó, melynek félidejében egygólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (15-14).

A szünet után sokáig megmaradt a minimális különbség, majd egy jó részszakaszt követően hat és fél perccel a befejezés előtt Roznerék  négyre növelték (25-21). Ezt a magabiztos előnyt már nem is adta ki a kezéből a gárda, s végül 27-24-es győzelmet aratott. A legeredményesebb játékos Kecskés Dániel és Borzas Uros volt öt-öt góllal.

A férfi juniorválogatott a júliusi, spanyolországi U21-es világbajnokságra készül, ott a C csoportban szerepel majd Portugália, Horvátország, Brazília, Bahrein és Koszovó társaságában.
A két együttes csütörtökön 11 órától ismét megmérkőzik egymással.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.