utanpotlassport.hu 2019.03.24 09:52 Frissítve: 2019.03.28 11:34

Férfi kézilabda: kettős magyar ifisiker Kielcében

A MOL-Pick Szeged győzelmével zárult a kielcei fiú ifjúsági nemzetközi felkészülési kézilabdatorna. A Tisza-partiak a négycsapatos tornán megelőzték a második helyen zárt, nagy rivális Telekom Veszprémet, valamint a két lengyel együttest, a Kielcét és a Plockot.

B. V./UP-infoA lengyel-magyar összetartás jegyében csütörtöktől szombatig háromnapos felkészülési tornán vett részt Kielcében a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém ifjúsági alakulata. Hazai részről hasonlóképpen a két élcsapat, a házigazda Vive Kielce és Wisla Plock vett részt az így igencsak magas színvonalú megméretésen.

A MOL-Pick Szeged ifjúsági csapata veretlenül nyerte meg a lengyelországi Barátság-kupát Forrás: pickhandball.hu

A MOL-Pick Szeged ifjúsági csapata veretlenül nyerte meg a lengyelországi Barátság-kupát  •  Forrás: pickhandball.hu

És a magyar utánpótlás ezen a felkészülési tornán is megmutatta az erejét, hiszen mind a Tisza-partiak, mind a bakonyiak veretlenek maradtak a lengyelekkel szemben. A pirosmezesek ráadásul imponáló fölénnyel nyertek nyolc, illetve tíz találattal.

A szegedieknek egy döntetlen is becsúszott a Kielce ellen, a végén mégis ők örülhettek igazán. Velky Péter együttese a döntőnek beillő magyar házimeccsen simán diadalmaskodtak, 25 – 20-ra múlták felül a legnagyobb hazai riválisukat. A „kékek” vezetőedzője elégedett volt a mögöttük hagyott három nappal.

„Örülünk, hogy részt vehettünk ezen a rendkívül színvonalas tornán. Nagyszerű csapatok ellen játszhattunk, s jó játékunknak, fegyelmezett védekezésünknek és kemény munkánknak köszönhetően megszereztük az első helyet, amihez gratulálok a csapatomnak.”

A felkészülés tehát mindkét magyar csapatnak jól sikerült, és következhet a bajnoki hajrá, illetve a négyes döntő. Amelyben nem kizárt, hogy újra összefut a két együttes.

BARÁTSÁG-KUPA, FIÚ IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
Első forduló: MOL-Pick Szeged–Wisla Plock 32–31, Telekom Veszprém–PGE Vive Kielce 32–24
Második forduló: MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 25–20, Wisla Plock–PGE Vive Kielce 32–31
Harmadik forduló: MOL-Pick Szeged–PGE Vive Kielce 26–26, Telekom Veszprém–Wisla Plock 40–30
A torna végeredménye: 1. MOL-Pick Szeged 5 pont, 2. Telekom Veszprém 4, 3. Wisla Plock 2, 4. PGE Vive Kielce 1

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.