utanpotlassport.hu 2019.03.24 09:52 Frissítve: 2019.03.28 11:34

Férfi kézilabda: kettős magyar ifisiker Kielcében

A MOL-Pick Szeged győzelmével zárult a kielcei fiú ifjúsági nemzetközi felkészülési kézilabdatorna. A Tisza-partiak a négycsapatos tornán megelőzték a második helyen zárt, nagy rivális Telekom Veszprémet, valamint a két lengyel együttest, a Kielcét és a Plockot.

B. V./UP-infoA lengyel-magyar összetartás jegyében csütörtöktől szombatig háromnapos felkészülési tornán vett részt Kielcében a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém ifjúsági alakulata. Hazai részről hasonlóképpen a két élcsapat, a házigazda Vive Kielce és Wisla Plock vett részt az így igencsak magas színvonalú megméretésen.

A MOL-Pick Szeged ifjúsági csapata veretlenül nyerte meg a lengyelországi Barátság-kupát Forrás: pickhandball.hu

A MOL-Pick Szeged ifjúsági csapata veretlenül nyerte meg a lengyelországi Barátság-kupát  •  Forrás: pickhandball.hu

És a magyar utánpótlás ezen a felkészülési tornán is megmutatta az erejét, hiszen mind a Tisza-partiak, mind a bakonyiak veretlenek maradtak a lengyelekkel szemben. A pirosmezesek ráadásul imponáló fölénnyel nyertek nyolc, illetve tíz találattal.

A szegedieknek egy döntetlen is becsúszott a Kielce ellen, a végén mégis ők örülhettek igazán. Velky Péter együttese a döntőnek beillő magyar házimeccsen simán diadalmaskodtak, 25 – 20-ra múlták felül a legnagyobb hazai riválisukat. A „kékek” vezetőedzője elégedett volt a mögöttük hagyott három nappal.

„Örülünk, hogy részt vehettünk ezen a rendkívül színvonalas tornán. Nagyszerű csapatok ellen játszhattunk, s jó játékunknak, fegyelmezett védekezésünknek és kemény munkánknak köszönhetően megszereztük az első helyet, amihez gratulálok a csapatomnak.”

A felkészülés tehát mindkét magyar csapatnak jól sikerült, és következhet a bajnoki hajrá, illetve a négyes döntő. Amelyben nem kizárt, hogy újra összefut a két együttes.

BARÁTSÁG-KUPA, FIÚ IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
Első forduló: MOL-Pick Szeged–Wisla Plock 32–31, Telekom Veszprém–PGE Vive Kielce 32–24
Második forduló: MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 25–20, Wisla Plock–PGE Vive Kielce 32–31
Harmadik forduló: MOL-Pick Szeged–PGE Vive Kielce 26–26, Telekom Veszprém–Wisla Plock 40–30
A torna végeredménye: 1. MOL-Pick Szeged 5 pont, 2. Telekom Veszprém 4, 3. Wisla Plock 2, 4. PGE Vive Kielce 1

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.