Férfi kézilabda: kettős magyar ifisiker Kielcében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.24. 09:52
Címkék
A MOL-Pick Szeged győzelmével zárult a kielcei fiú ifjúsági nemzetközi felkészülési kézilabdatorna. A Tisza-partiak a négycsapatos tornán megelőzték a második helyen zárt, nagy rivális Telekom Veszprémet, valamint a két lengyel együttest, a Kielcét és a Plockot.

B. V./UP-infoA lengyel-magyar összetartás jegyében csütörtöktől szombatig háromnapos felkészülési tornán vett részt Kielcében a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém ifjúsági alakulata. Hazai részről hasonlóképpen a két élcsapat, a házigazda Vive Kielce és Wisla Plock vett részt az így igencsak magas színvonalú megméretésen.B. V./UP-infoA lengyel-magyar összetartás jegyében csütörtöktől szombatig háromnapos felkészülési tornán vett részt Kielcében a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém ifjúsági alakulata. Hazai részről hasonlóképpen a két élcsapat, a házigazda Vive Kielce és Wisla Plock vett részt az így igencsak magas színvonalú megméretésen.

A MOL-Pick Szeged ifjúsági csapata veretlenül nyerte meg a lengyelországi Barátság-kupát Forrás: pickhandball.hu
A MOL-Pick Szeged ifjúsági csapata veretlenül nyerte meg a lengyelországi Barátság-kupát Forrás: pickhandball.hu

A MOL-Pick Szeged ifjúsági csapata veretlenül nyerte meg a lengyelországi Barátság-kupát  •  Forrás: pickhandball.hu

És a magyar utánpótlás ezen a felkészülési tornán is megmutatta az erejét, hiszen mind a Tisza-partiak, mind a bakonyiak veretlenek maradtak a lengyelekkel szemben. A pirosmezesek ráadásul imponáló fölénnyel nyertek nyolc, illetve tíz találattal.

A szegedieknek egy döntetlen is becsúszott a Kielce ellen, a végén mégis ők örülhettek igazán. Velky Péter együttese a döntőnek beillő magyar házimeccsen simán diadalmaskodtak, 25 – 20-ra múlták felül a legnagyobb hazai riválisukat. A „kékek” vezetőedzője elégedett volt a mögöttük hagyott három nappal.

„Örülünk, hogy részt vehettünk ezen a rendkívül színvonalas tornán. Nagyszerű csapatok ellen játszhattunk, s jó játékunknak, fegyelmezett védekezésünknek és kemény munkánknak köszönhetően megszereztük az első helyet, amihez gratulálok a csapatomnak.”

A felkészülés tehát mindkét magyar csapatnak jól sikerült, és következhet a bajnoki hajrá, illetve a négyes döntő. Amelyben nem kizárt, hogy újra összefut a két együttes.

BARÁTSÁG-KUPA, FIÚ IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
Első forduló: MOL-Pick Szeged–Wisla Plock 32–31, Telekom Veszprém–PGE Vive Kielce 32–24
Második forduló: MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 25–20, Wisla Plock–PGE Vive Kielce 32–31
Harmadik forduló: MOL-Pick Szeged–PGE Vive Kielce 26–26, Telekom Veszprém–Wisla Plock 40–30
A torna végeredménye: 1. MOL-Pick Szeged 5 pont, 2. Telekom Veszprém 4, 3. Wisla Plock 2, 4. PGE Vive Kielce 1

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik