Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.02.11 12:55 Frissítve: 2020.02.11 13:11

Kézilabda: Kácsor Gréta elérte egyik célját, de nem áll meg

Egyetlen utánpótláskorú játékosként került be a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőtornára készülő keretébe Kácsor Gréta. A Váci NKSE 19 éves balátlövőjével az első alkalomról, a válogatott szövetségi kapitányával, Elek Gáborral pedig az NB I-es góllövőlistát vezető fiatal játékosról beszélgettünk.

Idő kérdése volt, hogy a magyar kézilabda egyik legnagyobb ígérete, Kácsor Gréta mikor kap először meghívót a felnőttválogatottba. Nos, a Danyi Gábor, Elek Gábor kapitánypáros bizalmat szavazott a 19 éves váci balátlövőnek, az NB I-es góllövőlista éllovasa hétfő óta a kerettel együtt készül a márciusi, győri sorsdöntő olimpiai selejtezőtornára.

 

Kácsor Gréta először szerepel a nagyválogatott keretében Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Kácsor Gréta először szerepel a nagyválogatott keretében  •  Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

 

„Még erősen az ismerkedés fázisában tartunk – kezdte az Utanpotlassport.hu-nak a junior világ- és Európa-bajnok játékos a felnőtt kézilabda-válogatott médianyilvános edzésén. – Most vagyok itt először, kíváncsian várom az itteni tapasztalatokat, a lányok sokat segítenek nekem. Remélem, jól sikerül ez a két nap.”

Ugyanakkor nem mondhatni, hogy teljesen ismeretlenként került be Kácsor a nagyok közé, hiszen 2018 nyarán már tagja volt a junior-világbajnok együttesnek. Talán nem is véletlen, hogy a hétfő délutáni tréningen éppen annak a korosztályos csapatnak vezéregyéniségével, Háfra Noémivel végezte a bemelegítést.

„Sokat segít, hogy őket ismerem, természetesen. Akkor eltöltöttünk együtt néhány hónapot, szép emlékeim vannak az időszakból. Abban bízom, hogy itt a felnőttválogatottban is sikeresek lehetünk együtt.”

Mert valóban nagy tettekre készülnek: először is arra, hogy a londoni és riói kényszerszünet után újra kijusson a női együttes az olimpiára.

„Azért vagyok itt, hogy a csapatot segítsem. Nincs bennem félsz vagy görcsösség amiatt, hogy itt állunk egy ilyen fontos torna kapujában. Amióta elkezdtem kézilabdázni, ezért dolgoztam, hogy idekerüljek, ez volt az egyik legnagyobb álmom. Most ezt elértem, örülök neki, de egy biztos: nem fogok leállni.”

 

Elek Gábor biztos benne, hogy a 19 éves átlövő a jövő egyik nagy ígérete

Elek Gábor biztos benne, hogy a 19 éves átlövő a jövő egyik nagy ígérete

 

A válogatott szövetségi kapitánya, Elek Gábor örül, hogy Kácsor Gréta velük van, de szerinte minden másról korai még beszélni.

„Az NB I-es góllövőlista vezetőjéről van szó, tehát a gólokat lehet először említeni az esetében; a lövőerő, az ugróerő feltétlenül a kiemelkedő adottságai közé tartozik. Megdolgozott a lehetőségért, de arról, hogy milyen szerepet szánunk neki a következő időszakban, nagy felelőtlenség lenne bármit is mondani a részemről, ennek még nincs itt az ideje. Abban viszont biztos vagyok, hogy ő a jövő egyik nagy ígérete.”

A női kézilabda-válogatott kerete a budaörsi összetartáson:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".