utanpotlassport.hu 2019.04.13 17:01 Frissítve: 2019.04.13 17:43

Kézilabda: ifi válogatottunk biztosan verte a szerbeket

Nem adott esélyt a szerbeknek a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a balatonboglári felkészülési torna zárómeccsén. Így a dánok mögött a második helyen zárta a tornát a magyar csapat, amelynek szövetségi edzője, Kárpáti Krisztián elégedett volt a háromnapos produkcióval.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huTelt ház fogadta a magyar és szerb U19-es kézilabda-válogatottat a balatonboglári fiú ifjúsági Négy Nemzet-torna utolsó napján. A tét a második hely volt a hazai rendezésű torna harmadik fordulójában miután a norvégokat legyőzte, a dánok elleni pedig szoros meccsen kikapott Kárpáti Krisztián együttese a felkészülési viadalon.

Bognár Alex is az ifjúsági válogatott erőssége volt a balatonboglári tornán Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Bognár Alex is az ifjúsági válogatott erőssége volt a balatonboglári tornán  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A jó iramban kezdődő összecsapáson a vendégek tizenöt percig bírtak lépést tartani a magyar csapattal. Utána jött az első két mérkőzésen is menetrendszerűen érkező remek széria, és egy csapásra hatgólos előnybe kerültek Prainer Viktorék. Sőt egyre növelték a különbséget,  18–8-ra is vezettek, s bár a szünetig a szerbek ebből kettőt lefaragtak, kényelmes helyzetbe került a társaság.

A folytatásban is a magyar játékosok remek megmozdulásairól szólt a mérkőzés. No, meg az első félidőben védő Marczika Barnabás után, a szintén jól beszálló Füstös Ádám bravúrjairól. Az 52. percben kialakult a legnagyobb különbség, 27–16 állt az eredményjelzőn. A hajrában kicsit lankadt a fegyelem, a szerbek felzárkóztak, de a győzelemhez így sem férhetett kétség.

Természetesen Kárpáti Krisztián is elégedetten értékelte a tornát az utanpotlassport.hu-nak a 29–24-es győzelem után.

„Nagyon hasznos három napon vagyunk túl. Skandináv riválisokkal eddig még nem találkoztunk, fontos volt, hogy ezt is megtapasztalják a srácok az augusztusi világbajnokság előtt. Persze, minden meccsen voltak negatív sorozataink is, de annak nagyon örülök, a norvégok és a dánok elleni meccs hajrájában erősek voltunk, jól bírták a játékosok a fizikai terhelést.”

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Szerbia 29–24 (18–10)
A torna végeredménye:
1. Dánia 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Norvégia 1, 4. Szerbia 1

Győztek a serdülők is
A második meccsükön is simán diadalmaskodott a fiú serdülő kézilabda-válogatott a győri háromcsapatos felkészülési tornán. Kopronyik Zsolt legénysége a szerbek után a macedónokat 39 – 14-re múlta felül, ezzel az első helyen végzett a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezett viadalon. A legfiatalabb korosztályon a nyáron a nyílt U17-es Európa-bajnokságon szerepel.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.