utanpotlassport.hu 2019.04.13 17:01 Frissítve: 2019.04.13 17:43

Kézilabda: ifi válogatottunk biztosan verte a szerbeket

Nem adott esélyt a szerbeknek a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a balatonboglári felkészülési torna zárómeccsén. Így a dánok mögött a második helyen zárta a tornát a magyar csapat, amelynek szövetségi edzője, Kárpáti Krisztián elégedett volt a háromnapos produkcióval.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huTelt ház fogadta a magyar és szerb U19-es kézilabda-válogatottat a balatonboglári fiú ifjúsági Négy Nemzet-torna utolsó napján. A tét a második hely volt a hazai rendezésű torna harmadik fordulójában miután a norvégokat legyőzte, a dánok elleni pedig szoros meccsen kikapott Kárpáti Krisztián együttese a felkészülési viadalon.

Bognár Alex is az ifjúsági válogatott erőssége volt a balatonboglári tornán Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Bognár Alex is az ifjúsági válogatott erőssége volt a balatonboglári tornán  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A jó iramban kezdődő összecsapáson a vendégek tizenöt percig bírtak lépést tartani a magyar csapattal. Utána jött az első két mérkőzésen is menetrendszerűen érkező remek széria, és egy csapásra hatgólos előnybe kerültek Prainer Viktorék. Sőt egyre növelték a különbséget,  18–8-ra is vezettek, s bár a szünetig a szerbek ebből kettőt lefaragtak, kényelmes helyzetbe került a társaság.

A folytatásban is a magyar játékosok remek megmozdulásairól szólt a mérkőzés. No, meg az első félidőben védő Marczika Barnabás után, a szintén jól beszálló Füstös Ádám bravúrjairól. Az 52. percben kialakult a legnagyobb különbség, 27–16 állt az eredményjelzőn. A hajrában kicsit lankadt a fegyelem, a szerbek felzárkóztak, de a győzelemhez így sem férhetett kétség.

Természetesen Kárpáti Krisztián is elégedetten értékelte a tornát az utanpotlassport.hu-nak a 29–24-es győzelem után.

„Nagyon hasznos három napon vagyunk túl. Skandináv riválisokkal eddig még nem találkoztunk, fontos volt, hogy ezt is megtapasztalják a srácok az augusztusi világbajnokság előtt. Persze, minden meccsen voltak negatív sorozataink is, de annak nagyon örülök, a norvégok és a dánok elleni meccs hajrájában erősek voltunk, jól bírták a játékosok a fizikai terhelést.”

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Szerbia 29–24 (18–10)
A torna végeredménye:
1. Dánia 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Norvégia 1, 4. Szerbia 1

Győztek a serdülők is
A második meccsükön is simán diadalmaskodott a fiú serdülő kézilabda-válogatott a győri háromcsapatos felkészülési tornán. Kopronyik Zsolt legénysége a szerbek után a macedónokat 39 – 14-re múlta felül, ezzel az első helyen végzett a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezett viadalon. A legfiatalabb korosztályon a nyáron a nyílt U17-es Európa-bajnokságon szerepel.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.