utanpotlassport.hu 2019.03.24 13:34 Frissítve: 2019.03.24 16:43

Kézilabda: háromból három juniorgyőzelem Európa elitje ellen

Húsz percig tartotta a lépést, utána súlyos vereséget szenvedett a francia csapat a női juniorválogatottól a siófoki nemzetközi felkészülési kézilabdatornán. A magyar együttese 29–18-ra diadalmaskodott a harmadik fordulóban, így valamennyi mérkőzését fölényesen megnyerve végzett az élen a Balaton-parti viadalon.

B. V. – utanpotlassport.huAz első két fordulóban tekintélyt parancsoló győzelmeket aratott a női junior kézilabda-válogatott a siófoki Négy Nemzet-tornán: előbb a németeket, majd a dánokat múlta felül roppant simán Golovin Vlagyimir alakulata, így vasárnap délelőtt a franciák ellen már a tornagyőzelemért futhatott ki a pályára.

Pál Tamara a franciák ellen is remekelt a siófoki Négy Nemzet-tornán Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Pál Tamara a franciák ellen is remekelt a siófoki Négy Nemzet-tornán  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

És azt már az ötödik percben kijelenthettük, hogy a francia válogatott fejtette ki a legnagyobb ellenállást a magyar csapattal szemben a háromnapos viadalon, ugyanis a korábbi találkozókon gyakorlatilag az első pillanatoktól magukhoz ragadták a kezdeményezést Pál Tamaráék, addig a franciák méltó ellenfelek voltak.

Sőt az első negyed óra után Golovin 9–7-es francia vezetéskor kért időt. Utána viszont újra a héten addig megszokott fölényben játszó magyar csapatot láthatták a nézők. A franciák csupán húsz percig bírták a mieink tempóját, a félidőben már négy góllal Vámos Petráék vezettek (16–12).

És a tízperces szünet után sem változott a játék képe, a második félidő első felében csupán egyszer találtak utat a kékmezesek Herczeg Lili kapujába, a végén így csak nagy különbségű magyar győzelem születhetett.

29–18-as sikerével százszázalékos teljesítménnyel, szinte végig nagy fölényben játszva nyerte meg a válogatott a Négy Nemzet-tornát. Amely bár csupán a felkészülés egyik állomása volt, de semmiképpen sem rossz előjel bő három hónappal a győri U19-es Európa-bajnokság előtt, hogy a kontinens legjobbjai közül hármat is simán elintézett a legutóbbi korosztályos vb-n ezüstérmes társaság.

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 29–18 (16–12)
Magyarország:
Csapó, Herczeg, Tóth N. (kapusok), Afentaler 3, Albek 1, Arany, Bánfai 1, Háfra L. 1, Kácsor 1, Kellermann 2, Mihály 2, Pál 6, Schatzl Natalie 1, Simon A. 2, Stranigg 1, Tóth N. 1, Vámos P. 5, Varga E. 2. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.
A másik mérkőzésen: Dánia–Németország 31–24
A torna végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Franciaország 3, 3. Dánia 2, 4. Németország 1

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.