utanpotlassport.hu 2019.06.17 16:56 Frissítve: 2019.06.17 16:57

Kézilabda: első világversenyére készül a fiú serdülő válogatott

Első világversenyére készül a fiú serdülő kézilabda-válogatott. Kopornyik Zsolt együttese az úgynevezett nyílt U17-es Európa-bajnokságra utazik Göteborgba, a szövetségi edző a neka.hu-nak nyilatkozott a július 1-jén startoló eseményről.

A júliusi nyílt U17-es Európa-bajnokságra készülő fiú serdülő kézilabda-válogatott befejezte a balatonboglári edzőtáborozását. Kopornyik Zsolt szövetségi edző szerint jó munkát végzett csapata, majd elmondta, a göteborgi tornán komoly feladat vár a fiúkra, fizikálisan és mentálisan egyaránt bírniuk kell majd a nagy terhelést.

A fiú serdülőválogatott az első világversenyére készül Forrás: MKSZ

A fiú serdülőválogatott az első világversenyére készül  •  Forrás: MKSZ

„A boglári felkészülés kezdetén erőnléti felmérésen vettek részt a játékosok, ami rendkívül hasznosnak bizonyult, hiszen kiderült, a keret tagjai egymástól eltérő kondicionális állapotban érkeztek kezdte Kopornyik a neka.hu-nak.  Gyerekekről van szó, így a korábban begyakorolt dolgokat ismét elő kellett vennünk. Vegyes felkészüléssel próbálkozunk, ami azt jelenti, hogy igyekszünk mérkőzéseket is játszani, ami az állóképességet fejlesztheti, illetve az Eb-n ránk váró sorozatterhelésre készít fel. Tavasszal nem igazán tudtunk találkozni, de szerencsére vannak kézilabdázóink, akik felnőttcsapatban, NB I-ben, illetve NB I/B-ben szerepeltek. Nekik fejben át kell állniuk a saját korosztályukra, ha így lesz, jó gárdát tudunk belőlük formálni.”

A huszonnégy csapatos, július 1-jén startoló nyílt Európa-bajnokság programja szoros, a csoportmérkőzések során két alkalommal is két mérkőzés vár a csapatokra ugyanazon napon. Pihenőnaphoz pedig továbbjutás esetén sem juthatnak.

„A fiúknak még nincs nemzetközi tapasztalatuk, ez megnehezíti a helyzetünket. Csoportellenfeleink közül a szlovákokról elmondható, hogy sokat fejlődtek, spanyol stílust játszó, kellemetlen ellenfélre számítunk, nagyon taktikusak és lelkesek. A lengyelek jó középcsapatnak számítanak, de velük játsszuk a nyitómeccset, ami mindig nehéz. A finnekről és a belgákról keveset tudunk, a fehéroroszok viszont a korábbi korosztályukat ismerve jó csapattal érkeznek. Továbbjutás esetén már csak komoly riválisok várnának ránk, akár az izraeli, norvég, spanyol válogatottat kaphatjuk. Az utóbbi két csapat például lemondta a részvételt az EYOF-on, így biztosan a legerősebb kerettel vesznek részt a nyílt Eb-n.”

A magyar csapat az U17-es Eb előtti program során Siófokon készül néhány napot, majd négycsapatos, németországi tornán vesz részt, amelyen a házigazdák, a portugálok és a hollandok ellen lép pályára, s végül Budaörsön gyakorol. Utána pedig irány Svédország!

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.

2019.07.03 19:47:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Óriásit úszott az FTC 16 éves versenyzője, Mihályvári-Farkas Viktória a kazanyi junior Európa-bajnokság nyitónapján: 400 m vegyesen egyéni csúccsal lett ezüstérmes, utána pedig 800 m gyorson negyedikként ért be; a 4x100 méteres leány gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett.

2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.