utanpotlassport.hu 2019.06.17 16:56 Frissítve: 2019.06.17 16:57

Kézilabda: első világversenyére készül a fiú serdülő válogatott

Első világversenyére készül a fiú serdülő kézilabda-válogatott. Kopornyik Zsolt együttese az úgynevezett nyílt U17-es Európa-bajnokságra utazik Göteborgba, a szövetségi edző a neka.hu-nak nyilatkozott a július 1-jén startoló eseményről.

A júliusi nyílt U17-es Európa-bajnokságra készülő fiú serdülő kézilabda-válogatott befejezte a balatonboglári edzőtáborozását. Kopornyik Zsolt szövetségi edző szerint jó munkát végzett csapata, majd elmondta, a göteborgi tornán komoly feladat vár a fiúkra, fizikálisan és mentálisan egyaránt bírniuk kell majd a nagy terhelést.

A fiú serdülőválogatott az első világversenyére készül Forrás: MKSZ

A fiú serdülőválogatott az első világversenyére készül  •  Forrás: MKSZ

„A boglári felkészülés kezdetén erőnléti felmérésen vettek részt a játékosok, ami rendkívül hasznosnak bizonyult, hiszen kiderült, a keret tagjai egymástól eltérő kondicionális állapotban érkeztek kezdte Kopornyik a neka.hu-nak.  Gyerekekről van szó, így a korábban begyakorolt dolgokat ismét elő kellett vennünk. Vegyes felkészüléssel próbálkozunk, ami azt jelenti, hogy igyekszünk mérkőzéseket is játszani, ami az állóképességet fejlesztheti, illetve az Eb-n ránk váró sorozatterhelésre készít fel. Tavasszal nem igazán tudtunk találkozni, de szerencsére vannak kézilabdázóink, akik felnőttcsapatban, NB I-ben, illetve NB I/B-ben szerepeltek. Nekik fejben át kell állniuk a saját korosztályukra, ha így lesz, jó gárdát tudunk belőlük formálni.”

A huszonnégy csapatos, július 1-jén startoló nyílt Európa-bajnokság programja szoros, a csoportmérkőzések során két alkalommal is két mérkőzés vár a csapatokra ugyanazon napon. Pihenőnaphoz pedig továbbjutás esetén sem juthatnak.

„A fiúknak még nincs nemzetközi tapasztalatuk, ez megnehezíti a helyzetünket. Csoportellenfeleink közül a szlovákokról elmondható, hogy sokat fejlődtek, spanyol stílust játszó, kellemetlen ellenfélre számítunk, nagyon taktikusak és lelkesek. A lengyelek jó középcsapatnak számítanak, de velük játsszuk a nyitómeccset, ami mindig nehéz. A finnekről és a belgákról keveset tudunk, a fehéroroszok viszont a korábbi korosztályukat ismerve jó csapattal érkeznek. Továbbjutás esetén már csak komoly riválisok várnának ránk, akár az izraeli, norvég, spanyol válogatottat kaphatjuk. Az utóbbi két csapat például lemondta a részvételt az EYOF-on, így biztosan a legerősebb kerettel vesznek részt a nyílt Eb-n.”

A magyar csapat az U17-es Eb előtti program során Siófokon készül néhány napot, majd négycsapatos, németországi tornán vesz részt, amelyen a házigazdák, a portugálok és a hollandok ellen lép pályára, s végül Budaörsön gyakorol. Utána pedig irány Svédország!

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.