Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.07.16 15:52 Frissítve: 2020.07.16 16:10

Kézilabda: Bulath Anita lehet a DKKA utánpótlás szakmai igazgatója

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

Február végén jelentette be a visszavonulását, de a koronavírus-járvány miatt a búcsúja nem úgy sikerült, ahogyan eltervezte. A 36 éves, 106-szoros válogatott Bulath Anita a karantén alatt mindent átgondolt, úgy döntött, elfogadja a Dunaújvárosi KKA ajánlatát, és bevállal még egy szezont.

 

Bulath Anita az NB I-es csapat mellett az újvárosi utánpótlásban is szerepet kap Forrás: Nemzeti Sport

Bulath Anita az NB I-es csapat mellett az újvárosi utánpótlásban is szerepet kap  •  Forrás: Nemzeti Sport

 

De nem csak a felnőtt NB I-es csapatot erősíti a nyártól, hanem a klub utánpótlásában is elkezd dolgozni.

„Sokféle feladatról beszéltünk a vezetőséggel – kezdte honlapunknak Bulath Anita. – Nálunk az egész felnőttcsapatnak van dolga az utánpótlással, mindannyian kaptunk egy-egy fiatal játékost, akit mentorálnunk, pátyolgatunk, így kicsit mindenki kiveszi ebből a részét. A tervek szerint idővel én fogom átvenni az utánpótlás szakmai igazgatói posztot, de szépen fokozatosan rázódom majd bele, mert az idén még a felnőttcsapat miatt biztosan nem lesz mindenre idő. Előfordulhat, hogy a csapatot is vállalok majd a jövőben, amit gyermekvárás közben egyszer már csináltam, és nagyon élveztem,  de lehet, csak besegítenék. A lényeg, hogy az egész teammunkában működne. A cél, hogy a városban minél több fiatal szeresse meg a kézilabdát, és biztosítson utánpótlást az első csapatnak.”

Az újvárosiak irányítója miután egész életében kézilabdázott, kizártnak tartja, hogy az aktív játék végeztével elszakadjon a sportágtól. Ezért is jött kapóra korábbi klubja megkeresése, ahol természetesen az NB I-es alakulat kevésbé rutinos játékosai is számíthatnak rá.

„Részben ezért is kerestek meg, hogy a csapat fiataljait terelgessem egy kicsit. Az elmúlt években Debrecenben ez nagyon jól működött, és szerencsére már most látszik, hogy itt is nagyon befogadóak a lányok. Rengeteg minden van, amit ilyenkor mi, rutinosabbak tudunk tanácsolni. Akár az edzéseken is, ha az edző annyira nem tud odafigyelni, ki lehet javítani a hibákat, meg igazából bármivel odajöhetnek hozzánk, megpróbálunk nekik segíteni.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.