B. V. utanpotlassport.hu 2019.08.14 19:04 Frissítve: 2019.08.17 15:50

Kézilabda: bravúrgyőzelem a horvátok ellen a fiú U19-es vb-n

Óriási bravúrt hajtott végre a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a Szkopjéban zajló U19-es világbajnokság nyolcaddöntőjében: Kárpáti Krisztián együttese 27–23-ra legyőzte a horvátokat, és készülhet a németek elleni csütörtöki rangadóra.

Kitűnően kezdett, viszont az egyiptomiak elleni utolsó csoportmérkőzésen a vártnál simább vereséget szenvedett a magyar válogatott az észak-macedóniai fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon. Kárpáti Krisztián együttese hét góllal kapott ki az afrikaiaktól, s így csupán a negyedik helyen jutott tovább a franciákat és a svédeket is magába foglaló halálcsoportból. Ez azt eredményezte, hogy a nyolcaddöntőben a horvátok álltak szemben a mieinkkel.

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a horvátokat a magyar válogatott a vb-nyolcaddöntőben Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a horvátokat a magyar válogatott a vb-nyolcaddöntőben  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A találkozót azonban egy cseppet sem kezdték megilletődötten a magyar fiúk. Öt perc után 3–1 állt az eredményjelzőn, nagy lendülettel álltak bele a mérkőzésbe Kőhegyi Ákosék. Nagyszerűen működött a védelem, elöl pedig mindig volt valaki, aki lendített a csapat szekerén.

Néggyel is vezetett a magyar válogatott, azonban az első félidő hajrájában majdnem mindent lerombolt, amit addig felépített. A végén még az egyenlítésért támadtak a horvátok, de az egygólos előny legalább megmaradt a szünetre (13–12).

A folytatásban eleinte nem sikerült megállítani az ellenfél rohanását, 18–17-re vezettek is a délszlávok. Akkor azonban újra összekapta magát a társaság, és hasonló szériát produkált, mint az első felvonásban.

Ez azt eredményezte, hogy a végjátékot újra előnyben kezdhették Vajda Hubáék, és ezúttal nem is hibáztak a végén. 27–23-mal, jókora meglepetésre a magyar válogatott jutott a legjobb nyolc közé Szkopjéban, a negyeddöntőben a németekkel találkozik.

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
Nyolcaddöntő
Magyarország–Horvátország 27–23 (13–12)
A magyar gólszerzők:
Vajda 6, Bognár, Kőhegyi 4-4, Melnyicsuk 3, Bajusz, Holdosi, Kecskés, Papp 2-2, Hornyák, Prainer 1-1

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.