Kézilabda: bravúrgyőzelem a horvátok ellen a fiú U19-es vb-n

Vágólapra másolva!
2019.08.14. 19:04
Címkék
Óriási bravúrt hajtott végre a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a Szkopjéban zajló U19-es világbajnokság nyolcaddöntőjében: Kárpáti Krisztián együttese 27–23-ra legyőzte a horvátokat, és készülhet a németek elleni csütörtöki rangadóra.

Kitűnően kezdett, viszont az egyiptomiak elleni utolsó csoportmérkőzésen a vártnál simább vereséget szenvedett a magyar válogatott az észak-macedóniai fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon. Kárpáti Krisztián együttese hét góllal kapott ki az afrikaiaktól, s így csupán a negyedik helyen jutott tovább a franciákat és a svédeket is magába foglaló halálcsoportból. Ez azt eredményezte, hogy a nyolcaddöntőben a horvátok álltak szemben a mieinkkel.Kárpáti Krisztián együttese hét góllal kapott ki az afrikaiaktól, s így csupán a negyedik helyen jutott tovább a franciákat és a svédeket is magába foglaló halálcsoportból. Ez azt eredményezte, hogy a nyolcaddöntőben a horvátok álltak szemben a mieinkkel.

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a horvátokat a magyar válogatott a vb-nyolcaddöntőben Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a horvátokat a magyar válogatott a vb-nyolcaddöntőben Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a horvátokat a magyar válogatott a vb-nyolcaddöntőben  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A találkozót azonban egy cseppet sem kezdték megilletődötten a magyar fiúk. Öt perc után 3–1 állt az eredményjelzőn, nagy lendülettel álltak bele a mérkőzésbe Kőhegyi Ákosék. Nagyszerűen működött a védelem, elöl pedig mindig volt valaki, aki lendített a csapat szekerén.

Néggyel is vezetett a magyar válogatott, azonban az első félidő hajrájában majdnem mindent lerombolt, amit addig felépített. A végén még az egyenlítésért támadtak a horvátok, de az egygólos előny legalább megmaradt a szünetre (13–12).

A folytatásban eleinte nem sikerült megállítani az ellenfél rohanását, 18–17-re vezettek is a délszlávok. Akkor azonban újra összekapta magát a társaság, és hasonló szériát produkált, mint az első felvonásban.

Ez azt eredményezte, hogy a végjátékot újra előnyben kezdhették Vajda Hubáék, és ezúttal nem is hibáztak a végén. 27–23-mal, jókora meglepetésre a magyar válogatott jutott a legjobb nyolc közé Szkopjéban, a negyeddöntőben a németekkel találkozik.

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
Nyolcaddöntő
Magyarország–Horvátország 27–23 (13–12)
A magyar gólszerzők:
Vajda 6, Bognár, Kőhegyi 4-4, Melnyicsuk 3, Bajusz, Holdosi, Kecskés, Papp 2-2, Hornyák, Prainer 1-1

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik