B. V. utanpotlassport.hu 2019.11.08 09:05 Frissítve: 2019.11.08 09:06

Kézilabda: a sérülések ellen indul a NEKA első nyílt szakmai napja

Vezető szakemberek részvételével tart nyílt szakmai napot a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A program a sérülésekre, illetve azok megelőzésére épül, válogatott edzők, sportorvosok és gyógytornászok is lesznek az előadók között.

Hétfőn első alkalommal tart nyílt szakmai napot a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A több mint hat éve működő klub számos játékost adott az elmúlt években sikert sikerre halmozó korosztályos nemzeti együttesekbe, több felnőttválogatott játékossal büszkélkedhet, és a hazai élvonalba is több tucat játékost juttatott el.

A korábbi válogatott kapitány, Hajdu János is előad a szakmai napon Fotó: Csányi Kriszta

A korábbi válogatott kapitány, Hajdu János is előad a szakmai napon  •  Fotó: Csányi Kriszta

Most betekintést engednek az akadémia falain belül folyó munkába a hazai szakembereknek, ráadásul ingyen. Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője egyébként többször hangsúlyozta, kötelességüknek érzik, hogy egyfajta közösen gondolkozást, párbeszédet kezdeményezzenek a sportágon belül, hiszen ez a magyar kézilabda érdeke. Alighanem a nyílt szakmai nap is ennek a része.

S az érdeklődés sem maradt el, több mint 150 tréner jelentkezett. A program a kézilabdás sérülésekre, illetve azok megelőzésére épül. Az előadók között ott szerepel a korábban – vagy jelenleg – egyaránt a válogatottak mellett is dolgozó Hajdu János, id. Kiss Szilárd, ifj. Kiss Szilárd, Bohus Beáta és Sótonyi László is. De ugyanúgy „fellépnek” sportorvosok és gyógytornászok, vagyis a jelentkezők komplex képet kapnak.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.