B. V. utanpotlassport.hu 2019.11.08 09:05 Frissítve: 2019.11.08 09:06

Kézilabda: a sérülések ellen indul a NEKA első nyílt szakmai napja

Vezető szakemberek részvételével tart nyílt szakmai napot a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A program a sérülésekre, illetve azok megelőzésére épül, válogatott edzők, sportorvosok és gyógytornászok is lesznek az előadók között.

Hétfőn első alkalommal tart nyílt szakmai napot a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A több mint hat éve működő klub számos játékost adott az elmúlt években sikert sikerre halmozó korosztályos nemzeti együttesekbe, több felnőttválogatott játékossal büszkélkedhet, és a hazai élvonalba is több tucat játékost juttatott el.

A korábbi válogatott kapitány, Hajdu János is előad a szakmai napon Fotó: Csányi Kriszta

A korábbi válogatott kapitány, Hajdu János is előad a szakmai napon  •  Fotó: Csányi Kriszta

Most betekintést engednek az akadémia falain belül folyó munkába a hazai szakembereknek, ráadásul ingyen. Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője egyébként többször hangsúlyozta, kötelességüknek érzik, hogy egyfajta közösen gondolkozást, párbeszédet kezdeményezzenek a sportágon belül, hiszen ez a magyar kézilabda érdeke. Alighanem a nyílt szakmai nap is ennek a része.

S az érdeklődés sem maradt el, több mint 150 tréner jelentkezett. A program a kézilabdás sérülésekre, illetve azok megelőzésére épül. Az előadók között ott szerepel a korábban – vagy jelenleg – egyaránt a válogatottak mellett is dolgozó Hajdu János, id. Kiss Szilárd, ifj. Kiss Szilárd, Bohus Beáta és Sótonyi László is. De ugyanúgy „fellépnek” sportorvosok és gyógytornászok, vagyis a jelentkezők komplex képet kapnak.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.