B. V. utanpotlassport.hu 2020.01.21 12:17 Frissítve: 2020.01.25 09:06

Női kézilabda: az EHF-kupában edződnek a DVSC fiataljai

Az első három meccsen sokat szerepeltek, időnként főszerepet is játszottak a debreceni utánpótláskorú kézilabdázók a női EHF-kupában. Eddigi teljesítményükről és a nem mindennapi lehetőségről a DVSC-Schaeffler vezetőedzőjével, Köstner Vilmossal beszélgettünk.

Nagyszerűen kezdett a női kézilabda EHF-kupában a DVSC-Schaeffler együttese, a hajdúságiak előbb Törökországban a Katsamonu vendégeként, majd hazai pályán a cseh Banik Most ellen győztek. Utána a német Thüringer ellen sima vereség következett a Hódos Imre Sportcsarnokban, de a továbbjutás szempontjából még így is kedvező pozícióban vannak a debreceniek. A nemzetközi sorozat főtábláján lejátszott három mérkőzésben közös, hogy valamennyi alkalommal jelentős szerepet kaptak a fiatalok. Az együttes vezetőedzője, Köstner Vilmost nyilatkozott róluk az utanpotlassport.hu-nak.

Vámosi Panna az NB I-ben és az EHF-kupában is megszerezte az első góljait Fotó: Derencsényi István/DVSC Kézilabda

Vámosi Panna az NB I-ben és az EHF-kupában is megszerezte első góljait  •  Fotó: Derencsényi István/DVSC Kézilabda

„A csapat ugyanolyan részének tartom az utánpótláskorú játékosokat, mint a rutinosabbakat. A nemzetközi porondon és az NB I-ben is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A nyáron igazolt juniorválogatott Vámos Petra nemrégiben sérült meg, viszont őt remekül pótolta a vele egyidős Borgyos Panna. De említhetném az időnként jól beszálló kapust, Szabó Dórát, az EHF-kupában többször remeklő Arany Rebekát, Petrus Mirtillt vagy az első góljait megszerző Vámosi Pannát – megjegyzem, el is fogyasztottuk az azért járó süteményt. Ők azok, akik mind az edzésmunkában, mind a mérkőzéseken mutatott teljesítményükkel egyre értékesebb tagjai a keretnek. Ugyanakkor ez nem megelégedettséget, hanem még nagyobb tüzet kell, hogy okozzon bennük.”

És amellett, hogy sok a fiatal, egyben sok a saját nevelésű játékos is, amelyre a DVSC-ben korábban szakmai igazgatóként is dolgozó tréner büszke lehet.

Köstner Vilmos szerint a fiataloknak hatványozottan fontos a nemzetközi szereplés Forrás. DVSC Kézilabda

Köstner Vilmos szerint a fiataloknak hatványozottan fontos a nemzetközi szereplés  •  Forrás: DVSC Kézilabda

„Nagyon jó ez a 2000-es, 2001-es évjárat a debreceni utánpótlásban. Előbb jelenlegi másodedzőm, Vida Gergő, majd utódja, Győrvári Viktor végzett kiváló munkát a fiatalokkal, akiknek nem akármilyen lehetőség, hogy a felnőttkerettel edzhetnek, és ha eljutnak arra a szintre, be is mutatkozhatnak a nagycsapatban.”

Ahogyan kitűnő esély lehet az EHF-kupa szereplés is, a második számú nemzetközi sorozatban hat kőkemény meccset játszanak.

„Még a felnőtteknek is sok újdonságot, tapasztalatot hoznak ezek a meccsek, a fiatalokra ez hatványozottan igaz. Szokják a magas hőfokú meccseket, az egész atmoszférát, nagy téttel bíró szituációkban is a pályára kerülnek. Ez hosszú távon hatalmas értéket jelenthet nekik” – zárta a rutinos szakvezető.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.