B. V. utanpotlassport.hu 2020.01.21 12:17 Frissítve: 2020.01.25 09:06

Női kézilabda: az EHF-kupában edződnek a DVSC fiataljai

Az első három meccsen sokat szerepeltek, időnként főszerepet is játszottak a debreceni utánpótláskorú kézilabdázók a női EHF-kupában. Eddigi teljesítményükről és a nem mindennapi lehetőségről a DVSC-Schaeffler vezetőedzőjével, Köstner Vilmossal beszélgettünk.

Nagyszerűen kezdett a női kézilabda EHF-kupában a DVSC-Schaeffler együttese, a hajdúságiak előbb Törökországban a Katsamonu vendégeként, majd hazai pályán a cseh Banik Most ellen győztek. Utána a német Thüringer ellen sima vereség következett a Hódos Imre Sportcsarnokban, de a továbbjutás szempontjából még így is kedvező pozícióban vannak a debreceniek. A nemzetközi sorozat főtábláján lejátszott három mérkőzésben közös, hogy valamennyi alkalommal jelentős szerepet kaptak a fiatalok. Az együttes vezetőedzője, Köstner Vilmost nyilatkozott róluk az utanpotlassport.hu-nak.

Vámosi Panna az NB I-ben és az EHF-kupában is megszerezte az első góljait Fotó: Derencsényi István/DVSC Kézilabda

Vámosi Panna az NB I-ben és az EHF-kupában is megszerezte első góljait  •  Fotó: Derencsényi István/DVSC Kézilabda

„A csapat ugyanolyan részének tartom az utánpótláskorú játékosokat, mint a rutinosabbakat. A nemzetközi porondon és az NB I-ben is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A nyáron igazolt juniorválogatott Vámos Petra nemrégiben sérült meg, viszont őt remekül pótolta a vele egyidős Borgyos Panna. De említhetném az időnként jól beszálló kapust, Szabó Dórát, az EHF-kupában többször remeklő Arany Rebekát, Petrus Mirtillt vagy az első góljait megszerző Vámosi Pannát – megjegyzem, el is fogyasztottuk az azért járó süteményt. Ők azok, akik mind az edzésmunkában, mind a mérkőzéseken mutatott teljesítményükkel egyre értékesebb tagjai a keretnek. Ugyanakkor ez nem megelégedettséget, hanem még nagyobb tüzet kell, hogy okozzon bennük.”

És amellett, hogy sok a fiatal, egyben sok a saját nevelésű játékos is, amelyre a DVSC-ben korábban szakmai igazgatóként is dolgozó tréner büszke lehet.

Köstner Vilmos szerint a fiataloknak hatványozottan fontos a nemzetközi szereplés Forrás. DVSC Kézilabda

Köstner Vilmos szerint a fiataloknak hatványozottan fontos a nemzetközi szereplés  •  Forrás: DVSC Kézilabda

„Nagyon jó ez a 2000-es, 2001-es évjárat a debreceni utánpótlásban. Előbb jelenlegi másodedzőm, Vida Gergő, majd utódja, Győrvári Viktor végzett kiváló munkát a fiatalokkal, akiknek nem akármilyen lehetőség, hogy a felnőttkerettel edzhetnek, és ha eljutnak arra a szintre, be is mutatkozhatnak a nagycsapatban.”

Ahogyan kitűnő esély lehet az EHF-kupa szereplés is, a második számú nemzetközi sorozatban hat kőkemény meccset játszanak.

„Még a felnőtteknek is sok újdonságot, tapasztalatot hoznak ezek a meccsek, a fiatalokra ez hatványozottan igaz. Szokják a magas hőfokú meccseket, az egész atmoszférát, nagy téttel bíró szituációkban is a pályára kerülnek. Ez hosszú távon hatalmas értéket jelenthet nekik” – zárta a rutinos szakvezető.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.