UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.12 14:45 Frissítve: 2019.08.15 13:09

Kézi: a magyar fiúk nem bírtak Egyiptommal az U19-es vb-n

Végig az eredmény után rohant, és kissé meglepő vereséget szenvedett a magyar válogatott a Szkopjéban zajló fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon Egyiptom gárdájától. Kárpáti Krisztián csapata 31–24-re kapott ki az afrikai együttestől, a korábban kiharcolt továbbjutás ellenére sok szempontból javulnia kell a magyarok játékának, ha sikerrel akarják venni a nyolcaddöntőt.

A regnáló Európa-bajnoki címvédő svédek elleni egygólos vereség után hétfőn újabb komoly ütközet várt a magyar ifjúsági fiúválogatottra az észak-macedóniai U19-es kézilabda-világbajnokság csoportkörének zárómérkőzésén. Kárpáti Krisztián legénysége azzal a tudattal állhatott az egyiptomiak ellen vívandó párharc elé, hogy már biztosan továbbjutott a B jelű kvartettből, csupán az nem volt tiszta, hányadik helyen teszi ezt. Az afrikaiak szintén hat ponttal álltak négy mérkőzést követően, vagyis ki-ki csatára lehetett számítani.

Kárpáti Krisztián tanítványai ezúttal vereséget szenvedtek a szkopjei U19-es vb-n Forrás: MKSZ

Kárpáti Krisztián tanítványai ezúttal vereséget szenvedtek a szkopjei U19-es vb-n  •  Forrás: MKSZ

Az egyiptomiak nem is okoztak kellemes meglepetést, már a mérkőzés első perceitől kezdve koncentráltan és pontosan kézilabdáztak. Magukhoz ragadták a vezetést, és sajnos a mieinknek nem sikerült visszavenni azt az első játékrészben. Az afrikaiak mozgékony irányítója, valamint átlövői nagyon hatékonyan játszottak, próbálkozásaik 76 százalékából gól született, ráadásul 19, ami túl sok, tekintve, hogy a második félidő még csak ezután következett. Óriási különbség alakult ki a kapusteljesítmények között, hiszen Abdelrahman Mohamed Homayed valósággal megbabonázta a magyar dobókat, akik közül a „leghatékonyabb” Bognár Alex is csak háromig jutott. A mieink részéről viszont sem Nagy Benedek, sem Győri Kristóf nem tudott igazából hozzászólni az afrikai bombákhoz. Ennek köszönhetően háromgólos hátránnyal, és egy rakás kapott góllal vonulhattak szünetre Kárpáti Krisztián tanítványai (14–19).

A szünet után újult energiákat mozgósított a magyar együttes. Nem mellesleg Győri Kristóf várva várt bravúrjai is megjöttek, így mieink szépen lassan felzárkóztak az ellenfélre, de utolérni őket nem sikerült. A junior-világbajnokságon bronzérmet nyerő afrikaiak túl sok könnyű, lerohanásos gólt szereztek, és irányítójuk, a fürge léptű Ahmed Hesham Elsayed tarthatatlannak bizonyult a magyar védőknek. Hiába sikerült a második félidő első hat percét kapott gól nélkül kihúzni, mert a magyar csapat így sem érte utol riválisát. Az utolsó tíz percre fordulva négygólos hátrányban próbálkozott valahogy fordulatot csempészni az összecsapásba, de ma nem igazán lehetett lelassítani az egyiptomiak lendületét. Sőt, a végére kiütésszagú vereség kerekedett abból, hogy a mérkőzés hajrájában talán lélekben nem voltak topon a mieink. Az összecsapást Egyiptom nyerte 31–24-re, de mindkét csapat továbbjutott.

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
Csoportkör, 5. forduló
Magyarország–Egyiptom 24–31 (14–19)
A magyar gólszerzők:
Prainer, Bognár, Melnyicsuk, Hornyák 3-3, Papp, Dely, Gál, Kecskés 2-2, Holdosi, Tóvizi, Kőhegyi, Vajda 1-1

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.