utanpotlassport.hu 2019.04.11 21:33 Frissítve: 2019.04.11 21:34

Kézilabda: a fiú ifjúsági válogatott lelépte a norvégokat

Bravúros győzelemmel kezdte a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott Balatonbogláron a Négy Nemzet-tornát: Kárpáti Krisztián csapata a norvégokat múlta felül 29–22-re. Eközben a tartalékos juniorok csúfos vereségbe szaladtak a dánok ellen Párizsban.

B. V. – utanpotlassport.huCsütörtökön elkezdődött a mérkőzésdömping az úgynevezett nemzetközi héten.  A napokban mindhárom korosztályos fiúválogatott pályára lép: a juniorok Párizsban, az ifjúságiak Balatonbogláron, a pénteken startoló serdülők pedig Győrben szerepelnek.

Az ifiválogatott simán verte a norvégokat Balatonbogláron Forrás: Tiby Handball

Az ifiválogatott simán verte a norvégokat Balatonbogláron  •  Forrás: Tiby Handball

A „középső” korosztály gyönyörű győzelemmel nyitotta a Balaton-parti négycsapatos viadalt. Kárpáti Krisztián legénysége a norvégokat őrölte fel a torna nyitókörében. A szoros és egygólos előnyt hozó első félidő után a másodikban esélyt sem adott a skandinávoknak a magyar csapat, és megérdemelt, 29–22-es győzelmet aratott.

A siker igazi csapatmunka volt, hiszen a tizennégy mezőnyjátékosból tíz is a kapuba talált, miközben a szegedi kapus, Marczika Barnabás parádézott a második félidőben, s ezzel megalapozta a hétgólos diadalt.

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Norvégia 29–22 (14–13)

Az ifik bravúrjával szemben súlyos vereségbe szaladtak bele a juniorok Párizsban a dánok ellen. Gyurka János együttese csak az első néhány percben tudta tartani a lépést a pirosmezesekkel, és már a félidőre jelentős hátrányba került (18–11).

És a folytatásban sem változott a játék képe. A végére tizenegy gólt vert a mieinkre a dán alakulat, 33–21-re győzött az egyébként három, a felnőttválogatottban szereplő kulcsemberét nélkülöző magyar válogatott ellen.

FÉRFI JUNIOR NEMZETKÖZI TORNA, PÁRIZS
Dánia–Magyarország 33–21 (18–11)

Pénteken ismét két fiúalakulat lép fel: az ifjúságiak 16.30-tól a dánokkal, a serdülők 18 órától a szerbekkel játszanak. A juniorok pedig szombaton bronzmeccset vívnak.

Mindhárom fiatal betalált
A vártnál lényegesen simább győzelmet aratott (25–19) a felnőtt férfi kézilabda-válogatott az oroszok elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. És a gárda juniorkorú játékosai is kitettek magukért az Asztrahányban rendezett összecsapáson: Szita Zoltán (21) négyszer, a debütáló ifj. Rosta Miklós (20) kétszer, Máthé Dominik pedig egyszer volt eredményes.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.