UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.21 20:43 Frissítve: 2020.02.24 19:28

Női kézi: a Fehérvárba igazoló Háfra Luca nem búcsúzik el az FTC-től

A 18 éves Háfra Luca a következő évadtól az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A Ferencváros fiatal szélsője elsődlegesen fejlődése érdekében döntött a váltás mellett.

Az Alba Fehérvár női kézilabdacsapata honlapján jelentette be, hogy a jelenleg a Ferencvárost erősítő, tizenkilencedik születésnapját február végén ünneplő Háfra Luca a 2020/21-es évadtól a székesfehérvári felnőttegyüttest erősíti. A fiatal balszélső három éves szerződést kötött a klubbal, amely a tizenkettedik helyet foglalja el a tizennégycsapatos női első osztályban. A zöld-fehérek kiválóságának, a felnőttválogatott Háfra Noéminek húga ebben az idényben eddig főként az NB I/B-ben kapott lehetőséget. Tíz mérkőzésen negyvenhárom gólig jutott, de négyszer az élvonalban is a pályán bizonyíthatott. A váltás mellett egyértelműen fejlődése érdekében döntött.

Háfra Luca Székesfehérváron fejlődik a jövőben Forrás: Alba Fehérvár KC

Háfra Luca Székesfehérváron fejlődik a jövőben  •  Forrás: Alba Fehérvár KC

„Miután jövőre már felnőttjátékos leszek, el kellett gondolkodnom, hogyan maradhat egyenletes a fejlődésem. Megtorpanni semmiképpen sem szerettem volna, így azt láttuk a legjobbnak, hogy olyan csapatot keresünk, amely biztosítja a továbblépésem. A Ferencváros nagyon magas szint, ahhoz, hogy eljussak oda, a Fehérvár a következő lépcsőfok. Bízom benne, hogy kamatoztatni tudom majd a fiatalságom, a gyorsaságom és kreativitásom, ezáltal segíteni fogom a csapatot. Az alkalmazkodás mindig is jól ment. Mindenkivel hamar megtalálom a közös hangot, szeretek jókat beszélgetni, nevetni, ráadásul a fehérváriak közül már néhány játékost jól ismerek a korosztályos válogatottból vagy épp a Fradiból.”

A fiatal szélső hozzátette, nagy dolognak tartja, hogy hét éven keresztül a világ egyik legjobb együttesének utánpótlásához tartozott és az utóbbi időben a felnőtt klasszisokkal edzhetett együtt. Bár Fejér megyébe szerződik, határozottan kijelenti: tervei szerint csupán ideiglenesen.

„Én a Fraditól nem búcsúzom, azért megyek el, hogy sokkal jobb játékosként térhessek vissza. Egyértelmű, hogy visszavágyom majd, ezt a közeget nehéz szavakkal leírni. Rengeteg segítséget kaptam a klubtól és a nővéremtől is. Az ő véleménye számomra az egyik legfontosabb. Nagyon örültem, hogy támogatását fejezte ki, tudatta, szerinte is a fejlődésem az elsődleges és nem utolsósorban azt mondta, nagyon büszke rám.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.