UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.21 20:43 Frissítve: 2020.02.24 19:28

Női kézi: a Fehérvárba igazoló Háfra Luca nem búcsúzik el az FTC-től

A 18 éves Háfra Luca a következő évadtól az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A Ferencváros fiatal szélsője elsődlegesen fejlődése érdekében döntött a váltás mellett.

Az Alba Fehérvár női kézilabdacsapata honlapján jelentette be, hogy a jelenleg a Ferencvárost erősítő, tizenkilencedik születésnapját február végén ünneplő Háfra Luca a 2020/21-es évadtól a székesfehérvári felnőttegyüttest erősíti. A fiatal balszélső három éves szerződést kötött a klubbal, amely a tizenkettedik helyet foglalja el a tizennégycsapatos női első osztályban. A zöld-fehérek kiválóságának, a felnőttválogatott Háfra Noéminek húga ebben az idényben eddig főként az NB I/B-ben kapott lehetőséget. Tíz mérkőzésen negyvenhárom gólig jutott, de négyszer az élvonalban is a pályán bizonyíthatott. A váltás mellett egyértelműen fejlődése érdekében döntött.

Háfra Luca Székesfehérváron fejlődik a jövőben Forrás: Alba Fehérvár KC

Háfra Luca Székesfehérváron fejlődik a jövőben  •  Forrás: Alba Fehérvár KC

„Miután jövőre már felnőttjátékos leszek, el kellett gondolkodnom, hogyan maradhat egyenletes a fejlődésem. Megtorpanni semmiképpen sem szerettem volna, így azt láttuk a legjobbnak, hogy olyan csapatot keresünk, amely biztosítja a továbblépésem. A Ferencváros nagyon magas szint, ahhoz, hogy eljussak oda, a Fehérvár a következő lépcsőfok. Bízom benne, hogy kamatoztatni tudom majd a fiatalságom, a gyorsaságom és kreativitásom, ezáltal segíteni fogom a csapatot. Az alkalmazkodás mindig is jól ment. Mindenkivel hamar megtalálom a közös hangot, szeretek jókat beszélgetni, nevetni, ráadásul a fehérváriak közül már néhány játékost jól ismerek a korosztályos válogatottból vagy épp a Fradiból.”

A fiatal szélső hozzátette, nagy dolognak tartja, hogy hét éven keresztül a világ egyik legjobb együttesének utánpótlásához tartozott és az utóbbi időben a felnőtt klasszisokkal edzhetett együtt. Bár Fejér megyébe szerződik, határozottan kijelenti: tervei szerint csupán ideiglenesen.

„Én a Fraditól nem búcsúzom, azért megyek el, hogy sokkal jobb játékosként térhessek vissza. Egyértelmű, hogy visszavágyom majd, ezt a közeget nehéz szavakkal leírni. Rengeteg segítséget kaptam a klubtól és a nővéremtől is. Az ő véleménye számomra az egyik legfontosabb. Nagyon örültem, hogy támogatását fejezte ki, tudatta, szerinte is a fejlődésem az elsődleges és nem utolsósorban azt mondta, nagyon büszke rám.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.