Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2019.08.22 17:36 Frissítve: 2019.08.22 17:50

Kézilabda: a 17 éves Kecskés Dániel az U19-es vb All Star-csapatából

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

Rég nem látott, az ifjúságiak mezőnyében korábban nem tapasztalt, remek eredménnyel térhetett haza a fiú U19-es kézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságról. Kárpáti Krisztián csapata ötödik lett Szkopjéban, miközben legyőzte a spanyolokat, a horvátokat és kétszer a franciákat.

A magyar együttes az egyik egyéni elismerést is begyűjtötte, Kecskés Dánielt a torna legjobb jobbszélsőjének választották, több mérkőzésen a válogatott egyik húzóembere volt, kilenc összecsapáson harmincnégyszer talált az ellenfelek hálójába.

 

Kecskés Dániel az ifjúsági vb-n sem ijedt meg, az All Star-csapatba is bekerült Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Kecskés Dániel az ifjúsági vb-n sem ijedt meg, az All Star-csapatba is bekerült  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

 

A Tiszavasváriról indult, időközben a Balmazújvárost is megjárt, ma már a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiát erősítő, 17 éves játékos is elégedetten tekint vissza a Szkopjéban töltött másfél hétre. Biztosan az örök élménye marad:
„Még mindig nagyon boldog vagyok, ha visszagondolok a világbajnokságra. A legjobb nyolc közé jutást tűztük ki célul, és azt teljesítettük is. Kikaptunk a két döntőstől és a legutóbbi Európa-bajnokság győztesével, szóval szerintem kihoztuk a maximumot. Ami az All Star-csapatba kerülést illeti, nagyon meglepődtem, de nagy álmom vált valóra.”

Az ifjúsági bajnokságra  és a felnőtt NB I/B-re készülő sportoló 2016-ban egyik edzője, Kopornyik Zsolt hatására került az ország egyik vezető utánpótlás-nevelő műhelyébe, a NEKÁ-ra, és azóta is a Balaton partján edződik.
„Itt minden adott, ahhoz, hogy valakiből kézilabdázó legyen. Ebben a három évben rengeteget kaptam, fizikailag, technikailag és mentálisan is sokat javultam. Arról nem is beszélve, hogy olyan edzőkkel dolgozhatok, akiktől mindennap lehet valamit tanulni.”

A legnagyobb erősségének azt tartja, hogy bevállalós, vagyis olyan szituációkba, helyzetekbe is belemegy, amelyekbe mások talán nem. S a következő évekre kitűzött céljait elnézve sem vádolható azzal, hogy ne lenne motivált.
„Most mindenekelőtt arra készülök, hogy jó szezont fussak az NB I/B-ben, és felhívjam magamra az élvonalbeli csapatok figyelmét, mert a közeljövőben már az első osztályban szeretnék kézilabdázni. Aztán pedig lépkednék feljebb a ranglétrán, amelynek a végállomása reményeim szerint a felnőtt-válogatott és valamelyik Bajnokok Ligája-együttes lenne.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).