Kézilabda: a 17 éves Kecskés Dániel az U19-es vb All Star-csapatából

Vágólapra másolva!
2019.08.22. 17:36
Címkék
A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

Rég nem látott, az ifjúságiak mezőnyében korábban nem tapasztalt, remek eredménnyel térhetett haza a fiú U19-es kézilabda-válogatott a macedóniai világbajnokságról. Kárpáti Krisztián csapata ötödik lett Szkopjéban, miközben legyőzte a spanyolokat, a horvátokat és kétszer a franciákat.Kárpáti Krisztián csapata ötödik lett Szkopjéban, miközben legyőzte a spanyolokat, a horvátokat és kétszer a franciákat.

A magyar együttes az egyik egyéni elismerést is begyűjtötte, Kecskés Dánielt a torna legjobb jobbszélsőjének választották, több mérkőzésen a válogatott egyik húzóembere volt, kilenc összecsapáson harmincnégyszer talált az ellenfelek hálójába.

 

Kecskés Dániel az ifjúsági vb-n sem ijedt meg, az All Star-csapatba is bekerült Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Kecskés Dániel az ifjúsági vb-n sem ijedt meg, az All Star-csapatba is bekerült Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Kecskés Dániel az ifjúsági vb-n sem ijedt meg, az All Star-csapatba is bekerült • Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

 

A Tiszavasváriról indult, időközben a Balmazújvárost is megjárt, ma már a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiát erősítő, 17 éves játékos is elégedetten tekint vissza a Szkopjéban töltött másfél hétre. Biztosan az örök élménye marad:
„Még mindig nagyon boldog vagyok, ha visszagondolok a világbajnokságra. A legjobb nyolc közé jutást tűztük ki célul, és azt teljesítettük is. Kikaptunk a két döntőstől és a legutóbbi Európa-bajnokság győztesével, szóval szerintem kihoztuk a maximumot. Ami az All Star-csapatba kerülést illeti, nagyon meglepődtem, de nagy álmom vált valóra.”

Az ifjúsági bajnokságra és a felnőtt NB I/B-re készülő sportoló 2016-ban egyik edzője, Kopornyik Zsolt hatására került az ország egyik vezető utánpótlás-nevelő műhelyébe, a NEKÁ-ra, és azóta is a Balaton partján edződik.
„Itt minden adott, ahhoz, hogy valakiből kézilabdázó legyen. Ebben a három évben rengeteget kaptam, fizikailag, technikailag és mentálisan is sokat javultam. Arról nem is beszélve, hogy olyan edzőkkel dolgozhatok, akiktől mindennap lehet valamit tanulni.”

A legnagyobb erősségének azt tartja, hogy bevállalós, vagyis olyan szituációkba, helyzetekbe is belemegy, amelyekbe mások talán nem. S a következő évekre kitűzött céljait elnézve sem vádolható azzal, hogy ne lenne motivált.
„Most mindenekelőtt arra készülök, hogy jó szezont fussak az NB I/B-ben, és felhívjam magamra az élvonalbeli csapatok figyelmét, mert a közeljövőben már az első osztályban szeretnék kézilabdázni. Aztán pedig lépkednék feljebb a ranglétrán, amelynek a végállomása reményeim szerint a felnőtt-válogatott és valamelyik Bajnokok Ligája-együttes lenne.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik