HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.13 08:38 Frissítve: 2019.03.17 17:53

Kézilabda: a 16 éves Bukovszky Anna lehúzta rolót

Nyerőemberré lépett elő a Békéscsaba elleni idegenbeli NB I-es mérkőzésen a Váci NKSE 16 éves kapusa, Bukovszky Anna. A mindössze 16 esztendős kézilabdázóval az emlékezetes végjátékról, a váci példaképekről és a soron következő feladatokról beszélgettünk.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huJúliusban a serdülőválogatottal aranyérmet a nyílt U16-os kézilabda Európa-bajnokságon Bukovszky Anna, a Váci NKSE 16 éves kapusa, de pályafutása talán eddigi legemlékezetesebb meccsét múlt pénteken játszotta a Békéscsaba elleni idegenbeli felnőtt NB I-es találkozón. Az utolsó húsz percre beszállva – amikor a csapat még egygólos hátrányban volt – nyolc védést is bemutatott, és ezzel a 31–28-as győzelmet aratott Pest megyei alakulat nyerőembere volt.

Bukovszky Annának szinte nem lehetett gólt lőni a Békéscsaba elleni meccsen Forrás: Váci NKSE

Bukovszky Annának szinte nem lehetett gólt lőni a Békéscsaba elleni meccsen  •  Forrás: Váci NKSE

„Először is nagyon örültem annak, hogy egyáltalán pályára léphettem. Annak meg különösen, hogy élni is tudtam a lehetőséggel. A félidőben a kapusedzőnkkel beszéltük, hogy ha továbbra is sok átlövésgólt kapunk, akkor valószínűleg beszállok. De ehhez hasonló utolsó húsz percre azért nem számítottam.”

A váciak saját nevelésű kapusában persze benne volt az egészséges drukk a pályára lépés előtt. Már csak azért is, mert ennyire éles szituációban még nem állt a gólvonalon az élvonalban.

„Az első néhány percben természetesen izgultam, hiszen korábban nem voltam hasonló helyzetben. De aztán megvolt az első védés, majd a második, úgy láttam, a védőfal is stabilabbá vált előttem, és akkor éreztem, minden rendben lesz. Utána pedig már jöttek a bravúrok is.”

Olyannyira, hogy a Vác a kapusparádénak (is) köszönhetően roppant fontos két pontot szerzett a Viharsarokban. Persze, nemcsak az NB I-ben, hanem a mindennapokban is rengeteg tanulhat a jelenleg ötödik helyen álló csapatban.  A világbajnok brazil Barbara Arenharttól és a junior-világbajnoki aranyérmes Suba Sárától ugyanis van mit ellesnie.

„Bevallom, eleinte kicsit féltem, amikor felkerültem a felnőttekhez, de a lányok nagyon hamar befogadtak, és most már teljes értékű csapattagként kezelnek engem is. Minden edzésre öröm lemenni, nap mint nap tanulok valamit a többiektől.”

És az ifjúsági válogatott tagjaként sem adná alább. Társaival a júliusi, bakui EYOF-ra és az augusztusi, szlovéniai U17-es Európa-bajnokságra is készül. Természetesen áhított céljuk, hogy megismételjék a tavalyi göteborgi szereplést, és újra a dobogó tetejére álljanak.

„Először is azon dolgozom, hogy bekerüljek az Európa-bajnokságra utazó csapatba. Természetesen a Vácban is szeretnék folyamatosan egyre többet védeni. Nagy álmom, hogy egy napon az együttes első számú kapusa legyek.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.