utanpotlassport.hu 2019.03.13 08:38 Frissítve: 2019.03.17 17:53

Kézilabda: a 16 éves Bukovszky Anna lehúzta rolót

Nyerőemberré lépett elő a Békéscsaba elleni idegenbeli NB I-es mérkőzésen a Váci NKSE 16 éves kapusa, Bukovszky Anna. A mindössze 16 esztendős kézilabdázóval az emlékezetes végjátékról, a váci példaképekről és a soron következő feladatokról beszélgettünk.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huJúliusban a serdülőválogatottal aranyérmet a nyílt U16-os kézilabda Európa-bajnokságon Bukovszky Anna, a Váci NKSE 16 éves kapusa, de pályafutása talán eddigi legemlékezetesebb meccsét múlt pénteken játszotta a Békéscsaba elleni idegenbeli felnőtt NB I-es találkozón. Az utolsó húsz percre beszállva – amikor a csapat még egygólos hátrányban volt – nyolc védést is bemutatott, és ezzel a 31–28-as győzelmet aratott Pest megyei alakulat nyerőembere volt.

Bukovszky Annának szinte nem lehetett gólt lőni a Békéscsaba elleni meccsen Forrás: Váci NKSE

Bukovszky Annának szinte nem lehetett gólt lőni a Békéscsaba elleni meccsen  •  Forrás: Váci NKSE

„Először is nagyon örültem annak, hogy egyáltalán pályára léphettem. Annak meg különösen, hogy élni is tudtam a lehetőséggel. A félidőben a kapusedzőnkkel beszéltük, hogy ha továbbra is sok átlövésgólt kapunk, akkor valószínűleg beszállok. De ehhez hasonló utolsó húsz percre azért nem számítottam.”

A váciak saját nevelésű kapusában persze benne volt az egészséges drukk a pályára lépés előtt. Már csak azért is, mert ennyire éles szituációban még nem állt a gólvonalon az élvonalban.

„Az első néhány percben természetesen izgultam, hiszen korábban nem voltam hasonló helyzetben. De aztán megvolt az első védés, majd a második, úgy láttam, a védőfal is stabilabbá vált előttem, és akkor éreztem, minden rendben lesz. Utána pedig már jöttek a bravúrok is.”

Olyannyira, hogy a Vác a kapusparádénak (is) köszönhetően roppant fontos két pontot szerzett a Viharsarokban. Persze, nemcsak az NB I-ben, hanem a mindennapokban is rengeteg tanulhat a jelenleg ötödik helyen álló csapatban.  A világbajnok brazil Barbara Arenharttól és a junior-világbajnoki aranyérmes Suba Sárától ugyanis van mit ellesnie.

„Bevallom, eleinte kicsit féltem, amikor felkerültem a felnőttekhez, de a lányok nagyon hamar befogadtak, és most már teljes értékű csapattagként kezelnek engem is. Minden edzésre öröm lemenni, nap mint nap tanulok valamit a többiektől.”

És az ifjúsági válogatott tagjaként sem adná alább. Társaival a júliusi, bakui EYOF-ra és az augusztusi, szlovéniai U17-es Európa-bajnokságra is készül. Természetesen áhított céljuk, hogy megismételjék a tavalyi göteborgi szereplést, és újra a dobogó tetejére álljanak.

„Először is azon dolgozom, hogy bekerüljek az Európa-bajnokságra utazó csapatba. Természetesen a Vácban is szeretnék folyamatosan egyre többet védeni. Nagy álmom, hogy egy napon az együttes első számú kapusa legyek.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.