utanpotlassport.hu 2017.11.14 12:51 Frissítve: 2017.11.14 13:17

Kézi: Márton Grétát választották a BL-forduló újoncának

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

B. V. − utanpotlassport.huRemek mérkőzést játszott szombaton az FTC a macedón Vardar ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A zöld-fehérek ugyan hatalmas küzdelemben 29-28-ra elvesztették a Dabason rendezett találkozót, a nemzetközi szövetség ennek ellenére is díjazta az együttest: a forduló újoncának a 18 éves Márton Grétát választották.

Márton Gréta háromszor is betalált a Vardar kapujába Forrás: FTC

Márton Gréta háromszor is betalált a Vardar kapujába  •  Forrás: FTC

A fiatal balszélső parádézott a szombati találkozón, háromszor is betalált a francia Leynaud kapujába. Márton ráadásul a találkozó hajrájában volt többször eredményes, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapata a találkozó végéig harcban volt a győzelemért a Szkopje ellen.

A 18 éves játékos azonban nem a Vardar ellen nyújtott először kiváló teljesítményt: korábban már a Bajnokok Ligájában és a Győr elleni hazai bajnoki rangadón is betalált. Az EHF videóösszeállításban is beszámol a remek produkcióról, amelyben kiemelik, fényes jövő állhat Márton előtt.

Gréta mellett a ferencvárosiak másik fiatalja, a 19 éves Faluvégi Dorottya is remekelt a szombati összecsapáson. Az ígéretes jobbszélső négyszer betalált, s többek között neki is köszönhető, hogy az FTC ledolgozta hétgólos hátrányát a második félidőben.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.