HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.11.14 12:51 Frissítve: 2017.11.14 13:17

Kézi: Márton Grétát választották a BL-forduló újoncának

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

HIRDETÉS

B. V. − utanpotlassport.huRemek mérkőzést játszott szombaton az FTC a macedón Vardar ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A zöld-fehérek ugyan hatalmas küzdelemben 29-28-ra elvesztették a Dabason rendezett találkozót, a nemzetközi szövetség ennek ellenére is díjazta az együttest: a forduló újoncának a 18 éves Márton Grétát választották.

Márton Gréta háromszor is betalált a Vardar kapujába Forrás: FTC

Márton Gréta háromszor is betalált a Vardar kapujába  •  Forrás: FTC

A fiatal balszélső parádézott a szombati találkozón, háromszor is betalált a francia Leynaud kapujába. Márton ráadásul a találkozó hajrájában volt többször eredményes, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapata a találkozó végéig harcban volt a győzelemért a Szkopje ellen.

A 18 éves játékos azonban nem a Vardar ellen nyújtott először kiváló teljesítményt: korábban már a Bajnokok Ligájában és a Győr elleni hazai bajnoki rangadón is betalált. Az EHF videóösszeállításban is beszámol a remek produkcióról, amelyben kiemelik, fényes jövő állhat Márton előtt.

Gréta mellett a ferencvárosiak másik fiatalja, a 19 éves Faluvégi Dorottya is remekelt a szombati összecsapáson. Az ígéretes jobbszélső négyszer betalált, s többek között neki is köszönhető, hogy az FTC ledolgozta hétgólos hátrányát a második félidőben.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS