utanpotlassport.hu 2017.06.18 11:18 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézi: így került Győrbe a 18 éves Fodor Csenge

Több helyről kapott ajánlatokat, a 18 éves Fodor Csenge mégis várt, s milyen jól tette: egy-másfél hónapja a Győri Audi ETO is megkereste a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosát, aki nem hezitált: négy évre aláírt Európa legjobb női klubcsapatához.

reb „Eddig jól sikerültek az érettségi vizsgák, a Testnevelési Egyetem sportszervezői szakán folytatom. Igaz, valószínűleg a levelezőre sem lesz elég időm, lehetséges, hogy passziváltatok, vagy átiratkozom Győrbe” – Fodor Csenge cseppet sem bánja, hogy esetleg nem úgy alakul a továbbtanulása, ahogyan tervezte, hiszen helyette a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO-ben kézilabdázhat.

Az U19-es válogatott villámgyors szélsője még január környékén hívta fel magára a Rába-partiak figyelmét, amikor a juniorválogatott győriek elleni felkészülési mérkőzésén hat gólt vágott a sztárcsapatnak.

 

fodor_csenge_csehp01

Fodor Csenge a juniorválogatott Győr elleni meccsén hívta fel magára a figyelmet  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

 

„Akkor Ambros Martín edző elkezdett kérdezősködni rólam, s a hír hozzám is eljutott. Álomszerűnek látszott, de reális maradtam, nem gondoltam, hogy ebből szerződés lett. Az idény végefelé már arról szóltak a pletykák, hogy aláírtam a Váchoz, vagy elszegődtem Békéscsabára. Az a helyzet, hogy bár kaptam megkeresést ezektől a kluboktól, sőt a Szegedtől, a Vasastól, a Debrecentől és a Budaörstől is, úgy éreztem, még várnom kell.”

És jól tette, hiszen miután a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatával a győri juniorcsapat ellen szerepelt, Róth Kálmán, a Rába-partiak utánpótlás-igazgatója elkérte a számát. Biztatta, mondván, tehetséges játékosnak tartják, akit szeretnének felépíteni, ráadásul mert Hársfalvi Júlia egy évre kölcsönbe Debrecenbe igazolt, Görbicz Anita és Puhalák Szidónia mellett lehet neki hely a balszélső poszton.

„A Győr utolsó bajnokija előtt edzettem a csapattam. Féltem kicsit, mégiscsak világsztárok közé cseppentem, de irtó kedvesek voltak, Ambros Martín is dicsért, nagyon jól éreztem magamat. Nem olyan rég tárgyaltam Bartha Csabával és az edzővel, mindketten megerősítették a Róth Kálmán által mondottakat, így – bár átnézettük a szerződést – pillanatig sem volt kérdéses, hogy odaigazolok.”

A sportág és a 21. század viszonyaihoz képest meglepő, a talpraesett Fodorhoz képest viszont nem, hogy menedzser nélkül, a szüleivel intézte a klubváltást.

„Eleve is vidám alkat vagyok, de az átigazolás óta letörölhetetlen vigyor van a képemen. Ez volt az álmom, ezért dolgoztam, Jani bá’ (Hajdu János, szövetségi edző, a NEKA női szakágának vezetője – A szerk.) is mondta, ki ne hagyjam ezt a lehetőséget. Még mindig alig hiszem el, hogy ősztől tényleg Bajnokok Ligája-győztes csapatban játszom.”

Sokan kérdezték tőle – mi is –, nem tart-e attól, hogy a sztáralakulatban nem jut hely neki.

„Egyrészt bízom bennük, hogy számítanak rám, másrészt magamban is, hogy meggyőzöm a stábot: érdemes számítani rám. Az edzéseken mindent megteszek majd azért, hogy a meccseken is pályára léphessek, de tudom a helyemet a szamárlétrán, nem lesz hiszti vagy sértődés, ha kevés idő jut. Az akadémián megfelelő alapokat kaptam fizikálisan és technikailag is, nyitott vagyok, tanulni és bizonyítani akarok.”

Fodor az U19-es válogatottal július 27-től augusztus 6-ig várhatóan a celjei korosztályos Európa-bajnokságon szerepel, utána csatlakozik a Győr felnőttkeretéhez.

További hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Nagy a mozgás az U19-es, azaz a juniorválogatott tagjai körében: Fodor Csenge Győrbe igazolt, Román Dorina Debrecenben folytatja, Hornyák Bernadett, Lakatos Rita és Suba Sára a Vácot erősíti a következő szezonban, Dányi Bernadett és Giricz Laura a másodosztályú Mosonmagyaróvárhoz szegődött, többen pedig eleve NB I-es együttesben kézilabdáznak.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.