Kézi: így került Győrbe a 18 éves Fodor Csenge

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.18. 11:18
Címkék
Több helyről kapott ajánlatokat, a 18 éves Fodor Csenge mégis várt, s milyen jól tette: egy-másfél hónapja a Győri Audi ETO is megkereste a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosát, aki nem hezitált: négy évre aláírt Európa legjobb női klubcsapatához.

reb „Eddig jól sikerültek az érettségi vizsgák, a Testnevelési Egyetem sportszervezői szakán folytatom. Igaz, valószínűleg a levelezőre sem lesz elég időm, lehetséges, hogy passziváltatok, vagy átiratkozom Győrbe” – Fodor Csenge cseppet sem bánja, hogy esetleg nem úgy alakul a továbbtanulása, ahogyan tervezte, hiszen helyette a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO-ben kézilabdázhat.reb „Eddig jól sikerültek az érettségi vizsgák, a Testnevelési Egyetem sportszervezői szakán folytatom. Igaz, valószínűleg a levelezőre sem lesz elég időm, lehetséges, hogy passziváltatok, vagy átiratkozom Győrbe” – Fodor Csenge cseppet sem bánja, hogy esetleg nem úgy alakul a továbbtanulása, ahogyan tervezte, hiszen helyette a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO-ben kézilabdázhat.

Az U19-es válogatott villámgyors szélsője még január környékén hívta fel magára a Rába-partiak figyelmét, amikor a juniorválogatott győriek elleni felkészülési mérkőzésén hat gólt vágott a sztárcsapatnak.

 

fodor_csenge_csehp01
fodor_csenge_csehp01

Fodor Csenge a juniorválogatott Győr elleni meccsén hívta fel magára a figyelmet • Fotó: MKSZ/Cseh Péter

 

„Akkor Ambros Martín edző elkezdett kérdezősködni rólam, s a hír hozzám is eljutott. Álomszerűnek látszott, de reális maradtam, nem gondoltam, hogy ebből szerződés lett. Az idény végefelé már arról szóltak a pletykák, hogy aláírtam a Váchoz, vagy elszegődtem Békéscsabára. Az a helyzet, hogy bár kaptam megkeresést ezektől a kluboktól, sőt a Szegedtől, a Vasastól, a Debrecentől és a Budaörstől is, úgy éreztem, még várnom kell.”

És jól tette, hiszen miután a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatával a győri juniorcsapat ellen szerepelt, Róth Kálmán, a Rába-partiak utánpótlás-igazgatója elkérte a számát. Biztatta, mondván, tehetséges játékosnak tartják, akit szeretnének felépíteni, ráadásul mert Hársfalvi Júlia egy évre kölcsönbe Debrecenbe igazolt, Görbicz Anita és Puhalák Szidónia mellett lehet neki hely a balszélső poszton.

„A Győr utolsó bajnokija előtt edzettem a csapattam. Féltem kicsit, mégiscsak világsztárok közé cseppentem, de irtó kedvesek voltak, Ambros Martín is dicsért, nagyon jól éreztem magamat. Nem olyan rég tárgyaltam Bartha Csabával és az edzővel, mindketten megerősítették a Róth Kálmán által mondottakat, így – bár átnézettük a szerződést– pillanatig sem volt kérdéses, hogy odaigazolok.”

A sportág és a 21. század viszonyaihoz képest meglepő, a talpraesett Fodorhoz képest viszont nem, hogy menedzser nélkül, a szüleivel intézte a klubváltást.

„Eleve is vidám alkat vagyok, de az átigazolás óta letörölhetetlen vigyor van a képemen. Ez volt az álmom, ezért dolgoztam, Jani bá’ (Hajdu János, szövetségi edző, a NEKA női szakágának vezetője – A szerk.) is mondta, ki ne hagyjam ezt a lehetőséget. Még mindig alig hiszem el, hogy ősztől tényleg Bajnokok Ligája-győztes csapatban játszom.”

Sokan kérdezték tőle – mi is –, nem tart-e attól, hogy a sztáralakulatban nem jut hely neki.

„Egyrészt bízom bennük, hogy számítanak rám, másrészt magamban is, hogy meggyőzöm a stábot: érdemes számítani rám. Az edzéseken mindent megteszek majd azért, hogy a meccseken is pályára léphessek, de tudom a helyemet a szamárlétrán, nem lesz hiszti vagy sértődés, ha kevés idő jut. Az akadémián megfelelő alapokat kaptam fizikálisan és technikailag is, nyitott vagyok, tanulni és bizonyítani akarok.”

Fodor az U19-es válogatottal július 27-től augusztus 6-ig várhatóan a celjei korosztályos Európa-bajnokságon szerepel, utána csatlakozik a Győr felnőttkeretéhez.

További hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Nagy a mozgás az U19-es, azaz a juniorválogatott tagjai körében: Fodor Csenge Győrbe igazolt, Román Dorina Debrecenben folytatja, Hornyák Bernadett, Lakatos Rita és Suba Sára a Vácot erősíti a következő szezonban, Dányi Bernadett és Giricz Laura a másodosztályú Mosonmagyaróvárhoz szegődött, többen pedig eleve NB I-es együttesben kézilabdáznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik