B. V. utanpotlassport.hu 2020.03.30 12:20 Frissítve: 2020.03.30 12:30

Kézi: Rosta Miklós kezdi megszokni, hogy világsztárok veszik körbe

„Meg kellett tanulnom türelmesebbnek lenni magammal szemben” – mondja az első Tisza-parti szezonjáról a 21 éves ifj. Rosta Miklós. A MOL-Pick Szeged beállósa azt is elmondta, miért illetődött meg, amikor először belépett a sztárcsapat öltözőjébe.

Már 2019 februárjában bemutatkozhatott a felnőttválogatottban, a nyáron pedig a klubkézilabdában is a legmagasabb szintre került ifj. Rosta Miklós: az akkor még a juniorválogatottat (is) erősítő beállós 2+2 éves szerződést kötött a MOL-Pick Szegeddel.

A tavaly még utánpótláskorú, 21 éves játékosnak a Bajnokok Ligájában egyelőre epizódszerep jutott – de az első gólját már így is megszerezte a sorozatban –, míg az NB I-ben tizennyolc mérkőzésen 38-szor talált be.

Ifj. Rosta Miklós tudja, türelmesnek kell lennie Szegeden Forrás: MOL-Pick Szeged

Ifj. Rosta Miklós tudja, türelmesnek kell lennie Szegeden  •  Forrás: MOL-Pick Szeged

„Amikor megérkeztem, szembesültem vele, hogy Canellas fog mellettem ülni az öltözőben – kezdte a klubnak adott videointerjúban Rosta. – Az a játékos, akit egy két éve még tévén nézem, hogy az Eb-n milyen zseniálisan játszik. Egészen extrém érzés volt.”

Azóta persze már megszokta, hogy nap mint nap világklasszisok mellett edz, de valami nem változott, ugyanúgy, mint korábban Tatabányán, öccsével, Bálinttal lakik, akivel biztos pontot jelentenek egymásnak, mindent meg tudnak beszélni. És édesapjuk, a 130-szoros válogatott id. Rosta Miklós intelmei szerint építik pályafutásukat: „Mindig legyetek szerények, de a pályán gyilkosok.”

Az ifjú beállós elismerte, átigazolásában jelentős szerepet játszott válogatott poszttársa, a ma már a világ legjobbjai közé tartozó Bánhidi Bence útja.

„Vannak közöttünk párhuzamok. Mindketten győriek vagyunk, és hasonló szintű klubokból érkeztünk Szegedre is. A mi rendszerünk pedig a beállósra épül, kiemelt szerepe van a posztnak, ez azonban egyikünknek sem terhet, sokkal inkább plusz motivációt teremt.”

Rosta persze tudja, ez az év még nem róla szólt, és talán még a következőben sem ő lesz a legmeghatározóbb játékos. De bízik benne, hogy ami késik, nem múlik.

„Az első hónapokban nem sikerült természetesen azonnal minden, ezért meg kellett tanulnom türelmesebbnek lenni magammal szemben. Tudom, hogy még rengeteget kell fejlődnöm, s ha nem is jövőre, de utána szeretnék alapemberré válni.”

🔵🔵🔵Rosta Miki avatott be minket tapasztalataiba, érzéseibe az eddig Szegeden eltöltött időszakról.😊

#kékek #klubtv #molpickszeged #csakelőre

Közzétette: MOL-PICK SZEGED Kézilabdacsapat – 2020. március 28., szombat

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).