UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.07 17:45 Frissítve: 2019.12.07 18:03

Kézi: a Fradiba szerződött Vácról Bognár Alex, a 19 éves irányító

Az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata is biztosan felkapta a fejét a 19 éves Bognár Alex NB I-es remeklésére, így fogta magát és gyorsan le is szerződtette a nyáron az ifjúsági válogatottal ötödik helyezést elérő irányítót.

Utánpótlás-válogatott játékossal erősített az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata, amely szerződtette a Vác élvonalbeli csapatának legeredményesebb játékosát, a 19 éves Bognár Alexet.

Az FTC nyerte a versenyfutást a 19 éves Bognár Alexért Forrás: fradi.hu

Az FTC nyerte a versenyfutást a 19 éves Bognár Alexért  •  Forrás: fradi.hu

Az irányító az idei ifjúsági világbajnokságon a minden idők legjobb szereplését produkált, az ötödik helyen végzett együttes egyik legjobbja volt, jelenleg pedig már a juniorválogatottban szerepel. A 2019-2020-as idényben eddig 11 bajnokin 40 gólt szerzett. Nem is olyan régen a hét csapatába is beválasztották, miután egyetlen mérkőzésen 12 gólt szerzett az Orosháza ellen.

„Kiváló csapatunk Bognár Alex érkezésével – akit a magyar kézilabda egyik legkiemelkedőbb tehetségű játékosának tartok – még tovább erősödik. Olyan alkotói közegbe került, ahol a maximumot hozhatja ki magából. Hiszek benne, hogy hosszú távon a Ferencváros és Magyarország egyik legnagyobb erőssége lesz" – mondta Király Sándor, az FTC férfiszakágának vezetője.

Bognár Alexet a hírek szerint több, a középmezőny elején álló csapat is meg akarta szerezni.

„Valóban voltak ajánlataim máshonnan, de több szempontból is a Ferencvárosé volt a legelőnyösebb – nyilatkozta a 19 éves irányító a fradi.hu-nak. – Egyrészt Vácon lakom, oda is járok iskolába, még van fél évem van hátra, így vidéki város helyett egyszerűbb volt Budapestet választanom, de ami ennél is fontosabb , olyan helyre kerültem, ahol bíznak a fiatalokban, és Horváth Attila sokat játszatja őket. Remélem, minél előbb sikerül bizonyítanom, hogy helyem van a csapatban.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.