UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.07 17:45 Frissítve: 2019.12.07 18:03

Kézi: a Fradiba szerződött Vácról Bognár Alex, a 19 éves irányító

Az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata is biztosan felkapta a fejét a 19 éves Bognár Alex NB I-es remeklésére, így fogta magát és gyorsan le is szerződtette a nyáron az ifjúsági válogatottal ötödik helyezést elérő irányítót.

Utánpótlás-válogatott játékossal erősített az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata, amely szerződtette a Vác élvonalbeli csapatának legeredményesebb játékosát, a 19 éves Bognár Alexet.

Az FTC nyerte a versenyfutást a 19 éves Bognár Alexért Forrás: fradi.hu

Az FTC nyerte a versenyfutást a 19 éves Bognár Alexért  •  Forrás: fradi.hu

Az irányító az idei ifjúsági világbajnokságon a minden idők legjobb szereplését produkált, az ötödik helyen végzett együttes egyik legjobbja volt, jelenleg pedig már a juniorválogatottban szerepel. A 2019-2020-as idényben eddig 11 bajnokin 40 gólt szerzett. Nem is olyan régen a hét csapatába is beválasztották, miután egyetlen mérkőzésen 12 gólt szerzett az Orosháza ellen.

„Kiváló csapatunk Bognár Alex érkezésével – akit a magyar kézilabda egyik legkiemelkedőbb tehetségű játékosának tartok – még tovább erősödik. Olyan alkotói közegbe került, ahol a maximumot hozhatja ki magából. Hiszek benne, hogy hosszú távon a Ferencváros és Magyarország egyik legnagyobb erőssége lesz" – mondta Király Sándor, az FTC férfiszakágának vezetője.

Bognár Alexet a hírek szerint több, a középmezőny elején álló csapat is meg akarta szerezni.

„Valóban voltak ajánlataim máshonnan, de több szempontból is a Ferencvárosé volt a legelőnyösebb – nyilatkozta a 19 éves irányító a fradi.hu-nak. – Egyrészt Vácon lakom, oda is járok iskolába, még van fél évem van hátra, így vidéki város helyett egyszerűbb volt Budapestet választanom, de ami ennél is fontosabb , olyan helyre kerültem, ahol bíznak a fiatalokban, és Horváth Attila sokat játszatja őket. Remélem, minél előbb sikerül bizonyítanom, hogy helyem van a csapatban.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.