Kardvívás: Battai Sugár kiváló formában készül a hazai versenyekre

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.24. 09:00
Címkék
A Mol Alapítvány tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes támogatottjával, a februári utánpótlás Európa-bajnokságon a junior és a kadét kardvívócsapatban egyaránt aranyérmes Battai Sugárral beszélgettünk arról, hogyan alakult a nyári felkészülési programja, miként készül a hazai versenyekre.

A Magyar Vívó Szövetség nemrégiben közzétette a hazai versenynaptárat, amely alapján kiderül, a felnőtt kardozók első Magyar-kupa-viadala a jövő hét végén esedékes. Az erőpróbán várhatóan elindul az Interfencing Debrecen 17 éves reménysége, Battai Sugár is.Interfencing Debrecen 17 éves reménysége, Battai Sugár is.

Battai Sugár készül a hazai versenyekre Forrás: debreciner.hu
Battai Sugár készül a hazai versenyekre Forrás: debreciner.hu

Battai Sugár készül a hazai versenyekre  •  Forrás: debreciner.hu

„Már nagyon várom, hogy ismét pástra léphessek, hiszen imádom a versenyhelyzetet. Ráadásul március eleje óta nem küzdöttem egyetlen viadalon sem, szóval hiányzik. Ezen a héten egyébként nem tudok edzeni, mert karanténban vagyok − az osztálytársam koronavírustesztje pozitív lett, kontaktszemély lévén rákényszerülök. Itthon készülök, dolgozom, de persze ez nem ugyanolyan, mint a teremben”− nyilatkozza Battai Sugár.

A fiatal egyébként a járvány okozta tavaszi leállást követően május végén kezdhetett edzeni újra tréningezni csoportban.

„Előtte sem álltam le, az erőnlétre helyeztem a hangsúlyt. Eleinte volt néhány olyan nap, amikor hihetetlenül fáradt voltam, de ez minden. Adódtak hiányosságaim, emiatt arra is volt példa, hogy egy-egy iskolázás alkalmával csupán egyetlen elem csiszolásával foglalkoztunk. Egyébként hamar sikerült visszanyernem régi önmagam, és most már kiváló formában vagyok.”

Dávid László tanítványa immár a nemzeti együttes programjához is csatlakozott.

„Az első tábort augusztus végén, Tatán, a junior- és a kadétválogatottnak szervezték. A keretedzések szeptemberben indultak, heti kétszer utazom a fővárosba. Tavaly óta tartom ezt a tempót, a kezdeti időszakban nagyon nehéz volt, hiszen teljesen ismeretlen helyzetbe kerültem. Azóta megszoktam, beépítettem a heti rutinomba. Az út oda-vissza öt óra; reggel kilenckor kezdődik a tréning, tizenegy órára vége, a fél egyes vonatot szoktam elérni. Ezeken a napokon nem járok iskolába, de az osztálytársaim és a tanáraim egyaránt segítőkészek, szóval a vonaton mindent tudok pótolni.”

A rengeteg utazásban a Mol Alapítvány támogatása is segíti a fiatalt, aki nem mellesleg a tokiói olimpiai kvótaszerzésre meglehetősen esélyes kardválogatott tagja.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik