K. B. utanpotlassport.hu 2020.09.24 09:00 Frissítve: 2020.09.24 09:12

Kardvívás: Battai Sugár kiváló formában készül a hazai versenyekre

A Mol Alapítvány tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes támogatottjával, a februári utánpótlás Európa-bajnokságon a junior és a kadét kardvívócsapatban egyaránt aranyérmes Battai Sugárral beszélgettünk arról, hogyan alakult a nyári felkészülési programja, miként készül a hazai versenyekre.

A Magyar Vívó Szövetség nemrégiben közzétette a hazai versenynaptárat, amely alapján kiderül, a felnőtt kardozók első Magyar-kupa-viadala a jövő hét végén esedékes. Az erőpróbán várhatóan elindul az Interfencing Debrecen 17 éves reménysége, Battai Sugár is.

Battai Sugár készül a hazai versenyekre Forrás: debreciner.hu

Battai Sugár készül a hazai versenyekre  •  Forrás: debreciner.hu

„Már nagyon várom, hogy ismét pástra léphessek, hiszen imádom a versenyhelyzetet. Ráadásul március eleje óta nem küzdöttem egyetlen viadalon sem, szóval hiányzik. Ezen a héten egyébként nem tudok edzeni, mert karanténban vagyok − az osztálytársam koronavírustesztje pozitív lett, kontaktszemély lévén rákényszerülök. Itthon készülök, dolgozom, de persze ez nem ugyanolyan, mint a teremben” − nyilatkozza Battai Sugár.

A fiatal egyébként a járvány okozta tavaszi leállást követően május végén kezdhetett edzeni újra tréningezni csoportban.

„Előtte sem álltam le, az erőnlétre helyeztem a hangsúlyt. Eleinte volt néhány olyan nap, amikor hihetetlenül fáradt voltam, de ez minden. Adódtak hiányosságaim, emiatt arra is volt példa, hogy egy-egy iskolázás alkalmával csupán egyetlen elem csiszolásával foglalkoztunk. Egyébként hamar sikerült visszanyernem régi önmagam, és most már kiváló formában vagyok.”

Dávid László tanítványa immár a nemzeti együttes programjához is csatlakozott.

„Az első tábort augusztus végén, Tatán, a junior- és a kadétválogatottnak szervezték. A keretedzések szeptemberben indultak, heti kétszer utazom a fővárosba. Tavaly óta tartom ezt a tempót, a kezdeti időszakban nagyon nehéz volt, hiszen teljesen ismeretlen helyzetbe kerültem. Azóta megszoktam, beépítettem a heti rutinomba. Az út oda-vissza öt óra; reggel kilenckor kezdődik a tréning, tizenegy órára vége, a fél egyes vonatot szoktam elérni. Ezeken a napokon nem járok iskolába, de az osztálytársaim és a tanáraim egyaránt segítőkészek, szóval a vonaton mindent tudok pótolni.”

A rengeteg utazásban a Mol Alapítvány támogatása is segíti a fiatalt, aki nem mellesleg a tokiói olimpiai kvótaszerzésre meglehetősen esélyes kardválogatott tagja.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.