utanpotlassport.hu 2019.02.10 13:35 Frissítve: 2019.02.10 13:41

Karate: újabb magyar érmek a dániai korosztályos Eb-n

A nyitónapi meglepetésezüst – a kadét Bárdos Ádám formagyakorlatban szerzett második helye – után szombaton újabb, ám már nagyon is remélt magyar sikerek születtek a karatésok dániai korosztályos kontinensviadalán: Ilankovic Aleksandra Európa-bajnok lett, míg Nguyen Hoang An ezüstérmesként zárt.

Jancsó Kornél - utanpotlassport.huMegvan a második ezüstünk is, egyszersmind aranyérmessel is büszkélkedhetünk Aalborgban – összegezhettük elégedetten a kadét, junior és U21-es karate Eb szombati napjának a mi szempontunkból legfontosabb történéseit. Amikor kiderült, hogy szombaton tíz kategóriában van magyar érdekeltség, nemcsak a nagy számok törvényének erejében bízhattunk, hanem abban is, hogy nem is annyira titkos ászaink közül többen eljutottak a diadal kapujába. Kettejüknek – kumitéban, vagyis küzdelemben – a „küszöb” átlépése is sikerült.

Újdonsült Európa-bajnoknőnk, Ilankovic Aleksandra edzőinek társaságában Fotó: karate.hu

Újdonsült Európa-bajnoknőnk, Ilankovic Aleksandra edzőinek társaságában  •  Fotó: karate.hu

Ilankovic Aleksandrával illő kezdenünk, s nem pusztán udvariasságból: az MTK juniorja a lányok 53 kilós súlycsoportjában valósággal hengerelt – olvashattuk a honi szövetség honlapjának beszámolójában. Négy meccsét nyerte meg ellentmondás nélkül, hatalmas pontkülönbséggel – egyet 4-0-ra, aztán kettőt 3-0-ra, majd egyet 8-4-re –, hogy a döntőben se hagyjon kétséget senkiben: mindenkinél jobb, így a német Jill Augelnél is. A fináléban Ilankovic szép ütéssel szerzett vezetést, de ellenfele egy fejrúgással 3-1-re fordított, az utolsó szó, pontosabban a meccset lezáró fejrúgás azonban a magyar lányé volt, aki 4-3-ra módosította az eredményt, és megérdemelten lett Európa-bajnok.

A tavalyi bronz után idén Eb-ezüstöt nyert Nguyen Hoang An Fotó: karate.hu

A tavalyi bronz után idén Eb-ezüstöt nyert Nguyen Hoang An  •  Fotó: karate.hu

A tavaly a juniorok korosztályában, tehát a 16-17 éveseknél Európa-bajnoki bronzérmes Nguyen Hoang An a 68 kilósok között „másolta” Ilankovicot, annyiban legalábbis feltétlenül, hogy első négy meccsét ő is megkérdőjelezhetetlen egyértelműséggel nyerte. Mi több: a vietnami szülők Magyarországon született sarja ellen a riválisok egyike sem tudott pontot elérni. „Sebezhetetlen” maradt a döntőben is, ahol az orosz Vlagyiszlav Taldikinnal csapott össze, s bár a Sportingbudo kiválósága megőrizte kapott pont nélküli mérlegét, bírói döntéssel az oroszé lett az aranyérem.

A nap folyamán színre lépett többi kumitésünk közül az MTK-s Benkő Zsófia éppen hogy csak lecsúszott a bronzról, így végül ötödik lett a juniorok plusz 59 kilós küzdelmi kategóriájában. Ugyanebben a pozícióban végzett a vasasos fiúk – Csicsay Gergely, Forgács Richárd, Mérő Bálint – alkotta junior csapatunk is a katásoknál, vagyis a formagyakorlattal versenyzők mezőnyében.

Három medálunk már van. Két versenynap után ízlelgethetjük a „fémes összízt”, de mért érnénk be ennyivel, amikor a vasárnap még hátra van az aalborgi Európa-bajnokságon?

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.