HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.10 13:35 Frissítve: 2019.02.10 13:41

Karate: újabb magyar érmek a dániai korosztályos Eb-n

A nyitónapi meglepetésezüst – a kadét Bárdos Ádám formagyakorlatban szerzett második helye – után szombaton újabb, ám már nagyon is remélt magyar sikerek születtek a karatésok dániai korosztályos kontinensviadalán: Ilankovic Aleksandra Európa-bajnok lett, míg Nguyen Hoang An ezüstérmesként zárt.

Jancsó Kornél - utanpotlassport.huMegvan a második ezüstünk is, egyszersmind aranyérmessel is büszkélkedhetünk Aalborgban – összegezhettük elégedetten a kadét, junior és U21-es karate Eb szombati napjának a mi szempontunkból legfontosabb történéseit. Amikor kiderült, hogy szombaton tíz kategóriában van magyar érdekeltség, nemcsak a nagy számok törvényének erejében bízhattunk, hanem abban is, hogy nem is annyira titkos ászaink közül többen eljutottak a diadal kapujába. Kettejüknek – kumitéban, vagyis küzdelemben – a „küszöb” átlépése is sikerült.

Újdonsült Európa-bajnoknőnk, Ilankovic Aleksandra edzőinek társaságában Fotó: karate.hu

Újdonsült Európa-bajnoknőnk, Ilankovic Aleksandra edzőinek társaságában  •  Fotó: karate.hu

Ilankovic Aleksandrával illő kezdenünk, s nem pusztán udvariasságból: az MTK juniorja a lányok 53 kilós súlycsoportjában valósággal hengerelt – olvashattuk a honi szövetség honlapjának beszámolójában. Négy meccsét nyerte meg ellentmondás nélkül, hatalmas pontkülönbséggel – egyet 4-0-ra, aztán kettőt 3-0-ra, majd egyet 8-4-re –, hogy a döntőben se hagyjon kétséget senkiben: mindenkinél jobb, így a német Jill Augelnél is. A fináléban Ilankovic szép ütéssel szerzett vezetést, de ellenfele egy fejrúgással 3-1-re fordított, az utolsó szó, pontosabban a meccset lezáró fejrúgás azonban a magyar lányé volt, aki 4-3-ra módosította az eredményt, és megérdemelten lett Európa-bajnok.

A tavalyi bronz után idén Eb-ezüstöt nyert Nguyen Hoang An Fotó: karate.hu

A tavalyi bronz után idén Eb-ezüstöt nyert Nguyen Hoang An  •  Fotó: karate.hu

A tavaly a juniorok korosztályában, tehát a 16-17 éveseknél Európa-bajnoki bronzérmes Nguyen Hoang An a 68 kilósok között „másolta” Ilankovicot, annyiban legalábbis feltétlenül, hogy első négy meccsét ő is megkérdőjelezhetetlen egyértelműséggel nyerte. Mi több: a vietnami szülők Magyarországon született sarja ellen a riválisok egyike sem tudott pontot elérni. „Sebezhetetlen” maradt a döntőben is, ahol az orosz Vlagyiszlav Taldikinnal csapott össze, s bár a Sportingbudo kiválósága megőrizte kapott pont nélküli mérlegét, bírói döntéssel az oroszé lett az aranyérem.

A nap folyamán színre lépett többi kumitésünk közül az MTK-s Benkő Zsófia éppen hogy csak lecsúszott a bronzról, így végül ötödik lett a juniorok plusz 59 kilós küzdelmi kategóriájában. Ugyanebben a pozícióban végzett a vasasos fiúk – Csicsay Gergely, Forgács Richárd, Mérő Bálint – alkotta junior csapatunk is a katásoknál, vagyis a formagyakorlattal versenyzők mezőnyében.

Három medálunk már van. Két versenynap után ízlelgethetjük a „fémes összízt”, de mért érnénk be ennyivel, amikor a vasárnap még hátra van az aalborgi Európa-bajnokságon?

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.