utanpotlassport.hu 2019.03.20 15:28 Frissítve: 2019.03.20 15:33

Kajak-kenu: még az edzőtábor sem kínszenvedés, ha Sevillában van

A tizenhat éves Kolonics-díjas kajakos, Rendessy Eszter tavaly mindent megnyert, amit lehetett. Serdülő létére ifjúsági olimpiai bajnoknak és ifjúsági világbajnoknak mondhatja magát, ezzel a világ kajak-kenu elitjébe „lapátolta” magát.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huRendessy Eszter, az UTE Kolonics-díjas kajakozója kéthetes edzőtáborban tartózkodik Sevillában, ahol klubjával nem mindennapi körülmények között készülhet az idei versenyidényre. Esztert ebédidőben értük el telefonon.

Keményen készül Rendessy Eszter az idei idényre Forrás: buenosaires2018.com

Keményen készül Rendessy Eszter az idei idényre  •  Forrás: buenosaires2018.com

− Csak nem éppen sziesztázol?

− Pont arra készültem. Most fejeztük be az ebédet. Mindig több étel közül lehet választani, ma a Carbonara spagettire esett a   választás. Minden nap kapunk levest, második fogást és desszertet is. Ebéd után mindenki lepihen egy kicsit, mert elfáradunk a délelőtti edzésen, és erőt kell meríteni a délutánira is.

− Mesélj egy kicsit az edzőtáborról, milyen kint?

− Sevilla fantasztikus, amikor csak tehetjük, elmegyünk sétálni. Bár láttam már korábban képeket a városról, élőben teljesen más, nagyon magával ragadott. Egy hét kilométeres lassú sodrású folyóágon edzünk nap mint nap, 25 fokos melegben, ennél egyikőnk sem vágyik többre. Hál’ Istennek nem kell annyi ruhát magunkra vennünk, mint amikor otthon február közepén vízre szálltunk, meg sem tudtam számolni, hány réteg ruha volt akkor rajtam.

− A hangodból nem úgy tűnik, mintha haza akarnál jönni…

− Teljesen más itt készülni, mint otthon. Emlékszem, a monoton téli alapozást követően már alig vártuk, hogy végre vízre szállhassunk, még az sem zavart senkit, hogy a Duna vize 5-6 fokos volt. Három-négy héten keresztül eveztünk hideg vízben, aztán azt is kezdtük megunni. Itt, Spanyolországban ébredtünk rá, mennyiben más egy melegvízi edzőtábor. Hazatérés után persze hogy hiányozni fognak az itteni körülmények, de leginkább a város.

− Azért nem lehet majd rossz érzés otthon, saját ágyban aludni.

− Az itteni apartmant sem olyan rossz, többen lakunk együtt, és az ágy is kényelmes. Takarítani és főzni sem kell. Éppen olyan, mint egy nyaralás. Egyedül a mosogatást kell megoldanunk, de valahogy mindig úgy alakul, hogy én kimaradok belőle…

− Szieszta közben szoktál gondolni a fiesztára is? 

− Soha nem szoktam előre megtippelni, vajon hány érmet viszek majd haza a versenyekről, vagy hogy hányszor fogok a dobogó legfelső fokára állni. A tavalyi teljesítményemet amúgy is nehéz lenne felülmúlni, így csak azt tudom mondani: ha az idén hasonlóan jól szerepelek, mint 2018-ban, az idény végén belefér egy kis ünneplés.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.22 19:44:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a 3. helyen zárt a VIII. Honvéd-kupán, miután a bronzmeccsen 0–1-ről fordítva, a kétgólos Benczenleitner Barna vezérletével 4–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Petah Tikvát.

2019.04.22 18:34:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel jelent meg könyv a Központi Sportiskola egykori igazgatójáról, aki máig érvényes irányt szabott a magyar sport utánpótlás-nevelésének. A kötet – illusztris szerzők tolmácsolásában – a 20. század hazai történelmének és sportjának is árnyalt tükörképe.

2019.04.22 18:14:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Hertha BSC labdarúgócsapata a hivatalos Instagram-oldalán tudatta, hogy a klub német U-válogatott középpályása, a 19 éves Dárdai Palkó múlt héten a Chemnitz elleni U23-as meccsen megsérült,  elszakadt a bokaszalagja, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.