UP-info utanpotlassport.hu 2020.09.17 19:16 Frissítve: 2020.09.22 15:29

Kajak-kenu: három döntőn öt magyar érem a szegedi ORV nyitó napján

A szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyének nyitónapján mindhárom leány C2 500 méteres döntőt magyar páros nyerte.

Minden idők legnagyobb létszámú csapatával, több mint száz fővel áll rajthoz a magyar válogatott a csütörtökön elstartolt kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén a szegedi Maty-éren. A szövetség tájékoztatása szerint viadalra a járványhelyzet dacára is huszonhárom országból érkeztek versenyzők, hogy négy korosztályban mérjék össze az erejüket. A fiataloknak nagy szükségük van a versenyzésre, hiszen elmaradtak korosztályos világ- és Európa-bajnokságok – az ORV-n az utolsó éves ifjúságiak is rajthoz állnak.

Gönczöl és Opavszky magabiztosan győzött Szegeden Forrás: kajakkenusport.hu

Gönczöl és Opavszky magabiztosan győzött Szegeden  •  Forrás: kajakkenusport.hu

Az első napon az 1000 méteres egyesek előfutamai mellett három döntőt rendeztek leány C2 500 méteren, és mindhárom kenus szám hazai fölényt hozott. A 15-16 évesek között Kiss Ágnes Anna és Kiszely Petra nagy csatát vívott az ukrán Szmilovenko, Osipcsuk kettőssel, féltávnál még teljesen együtt volt a két hajó, végül a magyar lányok majdnem két másodperc előnnyel értek célba. A harmadik helyre a győztestől több mint 10 másodperccel lemaradva a francia páros érkezett meg, a futam másik hazai részvevője, Zagyvai Borka és Hegedűs Kata a negyedik lett.

Az U17-esek között Opavszky Réka és Gönczöl Laura nem bízott semmit a véletlenre, és végig magabiztosan vezetve, több mint hét másodperc előnnyel nyerte a döntőt Kálmán Brenda és Erős Kinga Metta kettőse előtt. Itt a harmadik helyre a moldáv páros jött be.

„Még arra sem számítottunk, hogy nyerni fogunk, nemhogy ilyen nagy különbséggel” – értékelt Gönczöl Laura a Kajak-kenu TV-nek. – Csak reméltük, hogy jól teljesítünk, mert az elmúlt évek során mindig jól sikerült az ORV, és szerettük volna, ha ez idén sem lesz másképp.”

„Nem titok, hogy nemcsak vízen, hanem a parton is kiegészítjük egymást legjobb barátnőként, már-már testvérként, így tudjuk a másikat motiválni, ez nagy előnyünk” – mondta Opavszky Réka.

Az U18-asok mezőnyében csupán négy kettős állt rajthoz, közte két magyar. A hazaiak nem is engedték a francia és a bolgár lányoknak, hogy a bronznál fényesebb éremről álmodozzanak. Csorba Zsófia Katalin és Seres Fanni Barbara nyert, Győri Ivett Julianna és Győri Gréta előtt, a franciák érkeztek harmadikként, a bolgárok pedig nagyon lemaradtak.

Péntek délelőtt az 1000 méterek elődöntőivel és döntőivel folytatódik az ORV.

Részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.