Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.03.25 18:14 Frissítve: 2020.03.29 16:59

Kajak-kenu: az ifi vb-győztes Redl András korosztályt lépett

„Hatalmas önbizalomlöketet adott a két aranyérem, azóta tényleg hiszek magamban” – mondja a tavalyi pitesti ifjúsági vb-n duplázó Redl András. A KSI 18 éves kajakosa a koronavírus-járvány miatt idő előtt hazatért a sevillai edzőtáborból, azóta otthon tölti napjait. Pihenésről, korosztályváltásról és a tavalyi áttörést jelentő sikerekről beszélgettünk vele.

A kajakosok kőkemény felkészülését is félbeszakította a világszerte gyorsan terjedő koronavírus-járvány. Kedden egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát, és alighanem a nyárra tervezett sportesemények is hasonló sorsra jutnak.

A sportolók otthon folytatják a felkészülésüket, így tesz a kétszeres ifjúsági világbajnok Redl András is, aki a járvány miatt több válogatott kajakossal együtt a tervezettnél két héttel korábban hazatért a spanyolországi edzőtáborból.

Redl Andráséknak idő előtt haza kellett jönniük a sevillai edzőtáborból

Redl Andráséknak idő előtt haza kellett jönniük a sevillai edzőtáborból

„Minden rendben van, jól vagyok, másokhoz hasonlóan én is itthon töltöm ezeket a napokat – kezdte az Utanpotlassport.hu-nak KSI 18 éves kajakosa. – A jelenlegi helyzet nyilván senkinek nem tesz jót, de igyekszem kihozni ebből is a maximumot, amit tudok, itthon megteszek annak érdekében, hogy megőrizzem a formámat.”

Redl téli felkészülése nem úgy ért véget, ahogyan azt eltervezte. A sevillai edzőtáborból idő előtt kellett hazajönniük.

„Sajnálom, hogy nem tudtuk befejezni az ott elkezdett munkát, azt éreztem, hogy nagyon jó folyamatot szakítunk meg. Februárban három hetet töltöttünk Dél-Afrikában, ami hatalmas pozitív váltás volt az itthoni jeges Dunához képest, majd egy hetet itthon töltöttünk, utána indultunk Spanyolországba erre az egyhetesre sikerült kalandra.”

A hazatérés után ő is belecsöppent az iskolai távoktatásba, ami viszont a számára cseppet sem volt ismeretlen: azt mondja, annyit van távol az óráktól, hogy neki már-már az a normális, ha egyedül, emailen kapott utasítás alapján kell megtanulnia az anyagot.

A mostani otthon töltött napokban pedig akár arra is lehet ideje, hogy felidézze az előző év sikereit, mert van mire visszaemlékezni. A tavalyi pitesti ifjúsági világbajnokságon 500 és 1000 méteren is győzött egyesben, s ezzel alaposan letette a névjegyét a nemzetközi színtéren is.

A KSI kajakosa a tavalyi ifjúsági vb-n két aranyérmet nyert

A KSI kajakosa a tavalyi ifjúsági vb-n két aranyérmet nyert

„Rengeteget jelentett. Annak hatására az ősszel bekerültem a Párizs-keretbe, azaz azon versenyzők közé, akik eljuthatnak a kvalifikációs versenyekre. Éreztem, hogy a szövetség is bízik bennem. Személy szerint pedig hatalmas önbizalomlöketet adott a két aranyérem, azóta tényleg hiszek magamban. Úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer képes voltam rá, akkor miért ne történhetne meg újra.”

A következő hónapokat azonban még bizonytalanság övezi, a pluszpihenőt – tekintve hogy az idén valószínűleg nem lesznek jelentős versenyek, nem bánja – mert a tavalyi évben nagy terhelésnek volt kitéve.

„Eléggé rejtélyesek az előttünk álló hónapok, senki nem tudja, mi fog történni. Viszont így sem múlik el nyomtalanul ez a szezon: felléptem az U23-as korosztályba és a felnőttekkel is tudtam edzeni. Rögtön felismertem, hogy ez már nem gyerekjáték, kőkemény munka és profi hozzáállás jellemzi ezt a közeget. Azt gondolom, hogy sikerült felvennem a ritmust, szeretnék hosszú távon ehhez a társasághoz tartozni.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".