Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.06.01 15:31 Frissítve: 2020.06.01 15:32

Kajak-kenu: a járvány után nagyobb mosollyal ültek hajóba a KSI-sek

A kéthónapos kényszerpihenő után gőzerővel készülnek a KSI kajakosai a késő nyári és őszi feladatokra; a fővárosi klub utánpótlásedzőjét, Agócs Mihályt kérdeztük.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások után mindenkit jó érzéssel tölthet látni, hogy újra megtelnek élettel az utcák, szépen lassan minden újraindul. Pontosan ezt tapasztaltuk, amikor begurultunk a KSI népszigeti vízitelepére, ahol immár három hete szigorú korlátozások mellett, de töretlen lelkesedéssel készülnek a klub ifjú kajakosai.

„Március tizenötödikével fejeztük be a telepen az edzéseket – emlékezett vissza a KSI utánpótlástrénere, mások mellett Kozák Danuta, Benedek Dalma, Szabó Gabriella és Paksy Tímea nevelőedzője, Agócs Mihály. – Alapvetően a fiataljaink nagy területen, szabad levegőn, nagy szabadságfokkal űzik a sportágukat, így nehéz volt bekényszerülni a négy fal közé és az edzőknek is komoly kihívás volt olyan feladatokat adni nekik, amelyeket amúgy télen végeznek, közben pedig csak arra vártak, hogy vízre lehessen jönni.”

Három hete edzésben a KSI kajakosai Forrás: ksi.hu

Három hete edzésben a KSI kajakosai  •  Forrás: ksi.hu

A KSI gyermek és kölyök korosztályú kajakosaiért felelős mesteredző elmondta, hogy a könnyítések életbe lépésével immár három hete munkába álltak. Természetesen sokkal szigorúbb feltételek mellett, mint korábban, több öltözőt nyitottak, sokkal kisebb csoportokban edzenek és kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre.

„Senkinek nem volt egyszerű, mert éppen befejeztük a téli munkát, és azt kellett abbahagyni, amiért érdemes kajakozni. Nálunk is volt egyfajta aggodalom a létszám alakulását illetően, de nagyon kellemes meglepetés ért bennünket: a gyerekek fülig érő szájjal érkeztek és szálltak vízre, egy versenyzőnk hagyta abba, de közben négy új gyerek érkezett hozzánk.”

A járvány átalakította a versenyrendszert is: a júliusi nagyüzem helyett augusztus végén és szeptemberben rendezik a legfontosabb viadalokat.

„Lesz néhány utánpótlásverseny, de persze sokkal kevesebb, mint általában. A több évtizede működő rendszer megbomlik, az augusztusi pihenők helyett, most akkor is edzenünk kell, hiszen az országos bajnokságok például csak szeptemberben lesznek. Ez még nagyobb áldozatot és rugalmasságot igényel a családok részéről is.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.