B. V. utanpotlassport.hu 2020.09.30 18:18 Frissítve: 2020.10.05 13:40

Kajak-kenu: az ORV-n triplázó Máró a folyamatos fejlődésben bízik

Szinte tökéletes három napot produkált a Maty-éren rendezett kajak-kenu ORV-n a 17 éves Máró Anna, aki jövőre már a világbajnokságon bizonyítana.

A negyvenkét magyar aranyéremből hármat a Tiszaújvárosi KKSE 17 éves kajakosa, Máró Anna vállalt magára az ősz elejére csúszott idei egyetlen jelentős nemzetközi utánpótlásversenyen, az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Többek között a K–1 500 métert is behúzta, ami azért érdekes, mert az augusztus végi ifjúsági ob-n nem tudott nyerni ezen a távon. A Maty-éren azonban ezúttal minden klappolt.

Máró Anna éremkollekciója a szegedi ORV-n Forrás: MKKSZ

Máró Anna és éremkollekciója a szegedi ORV-n  •  Forrás: MKKSZ

„Ezzel a teljesítménnyel most tényleg elégedett lehetek, mert azt gondolom, hogy a maximumot adtam ki magamból – kezdte honlapunknak Máró Anna. – Hosszabb volt ez az év, mint a korábbiak, az biztos, a versenyidőszak is megnyúlt több mint egy hónappal, de most már azért van egy kis időnk a pihenésre.”

Sokat tett hozzá azonban a felkészüléshez, hogy a karanténidőszak alatt a szokásoktól eltérően napi két vízi edzésen is részt tudott venni. Elmondása szerint fizikailag, de főleg mentálisan lépett sokat előre a 2012 óta kajakozó versenyző.

De természetesen – remélve, hogy akkor nem szól közbe a koronavírus-járvány – a jövő évtől még többet vár.

„Az elmúlt két-három évben mindig sikerült valamelyik nemzetközi versenyre kijutnom, de jövőre már az ifjúsági világbajnokságot szeretném. Egyesben, párosban és négyesben is szeretnék kvalifikálni, ami egyébként nehezebb, mint utána a vébén szerepelni. Persze az én álmaim között is szerepel az olimpia, de szeretek inkább kis célokat kitűzni, mert így tudok folyamatosan fejlődni.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.