B. V. utanpotlassport.hu 2020.02.11 15:46 Frissítve: 2020.02.16 11:37

Jégkorong: világbajnokságra készül az U18-as válogatott

Szlovéniai második hellyel hangolt az áprilisi, olaszországi divízió I/B csoportos világbajnokságra az U18-as jégkorong-válogatott. A gárda szövetségi edzőjével, Svasznek Bencével az alakuló keretről és az asiagói esélyekről beszélgettünk.

A második helyen zárta a múlt heti, bledi Négy Nemzet-tornát az U18-as jégkorong-válogatott. A házigazda szlovénok elleni vereség után, előbb simán az olaszokat, majd hosszabbításban a franciákat verte a csapat.

Svasznek Bence szerint nüanszok dönthetnek az áprilisi vb-n Forrás: MJSZ

Svasznek Bence szerint nüanszok dönthetnek az áprilisi vb-n  •  Forrás: MJSZ

A háromnapos viadal az egyik fontos próbatétel volt az április 12-18. között rendezendő asiagói I/B csoportos jégkorong-világbajnokság előtt, már csak azért is, mert a leendő riválisok közül a szlovénokkal és az olaszokkal is megmérkőzött a társaság.

„Akadtak biztató elemek a játékunkban, és olyan területeket is láttunk, amelyekben a jövőben mindenképpen javulnunk kell – kezdte a válogatott szövetségi edzője, Svasznek Bence az Utanpotlassport.hu-nak. – Hasznos volt ez a néhány nap, hiszen több – elsősorban külföldön játszó – kulcsjátékosunk hiányzott, kipróbáltunk új embereket, és világossá vált, hogy kikre számíthatunk közülük áprilisban.”

Az egyik szapporói hős kitért arra is, hogy várhatóan viszonylag fiatal együttessel utaznak majd a tavasszal Olaszországba.

„Hasonlóan a decemberi tornánkhoz, amelyen a legerősebb keretünkkel szerepeltünk, áprilisban is lehet körülbelül nyolc kétezer-hármas születésű játékos a keretben. Erre lehet azt mondani, hogy fiatal csapattal megyünk a világbajnokságra, de többek között emiatt is lehetünk erősebbek  majd jövőre.”

Tavaly a székesfehérvári I/B csoportos vb-n bronzérmes lett a válogatott, akkor nüanszok döntöttek.

„Nem lesz ez másképpen idén sem – mondja a szakvezető. – Az ukrán, az osztrák és a szlovén csapattal egy szinten vagyunk, ellenük a pillanatnyi forma dönthet, míg az olaszokat úgy érzem, hogy az utóbbi években megelőztük, a lengyelekről pedig keveset tudunk. Együttesünk célja, hogy minden párharcot, cserét és természetesen mérkőzést is megnyerjen. Így készülünk Asiagóra.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.