B. V. utanpotlassport.hu 2020.02.11 15:46 Frissítve: 2020.02.16 11:37

Jégkorong: világbajnokságra készül az U18-as válogatott

Szlovéniai második hellyel hangolt az áprilisi, olaszországi divízió I/B csoportos világbajnokságra az U18-as jégkorong-válogatott. A gárda szövetségi edzőjével, Svasznek Bencével az alakuló keretről és az asiagói esélyekről beszélgettünk.

A második helyen zárta a múlt heti, bledi Négy Nemzet-tornát az U18-as jégkorong-válogatott. A házigazda szlovénok elleni vereség után, előbb simán az olaszokat, majd hosszabbításban a franciákat verte a csapat.

Svasznek Bence szerint nüanszok dönthetnek az áprilisi vb-n Forrás: MJSZ

Svasznek Bence szerint nüanszok dönthetnek az áprilisi vb-n  •  Forrás: MJSZ

A háromnapos viadal az egyik fontos próbatétel volt az április 12-18. között rendezendő asiagói I/B csoportos jégkorong-világbajnokság előtt, már csak azért is, mert a leendő riválisok közül a szlovénokkal és az olaszokkal is megmérkőzött a társaság.

„Akadtak biztató elemek a játékunkban, és olyan területeket is láttunk, amelyekben a jövőben mindenképpen javulnunk kell – kezdte a válogatott szövetségi edzője, Svasznek Bence az Utanpotlassport.hu-nak. – Hasznos volt ez a néhány nap, hiszen több – elsősorban külföldön játszó – kulcsjátékosunk hiányzott, kipróbáltunk új embereket, és világossá vált, hogy kikre számíthatunk közülük áprilisban.”

Az egyik szapporói hős kitért arra is, hogy várhatóan viszonylag fiatal együttessel utaznak majd a tavasszal Olaszországba.

„Hasonlóan a decemberi tornánkhoz, amelyen a legerősebb keretünkkel szerepeltünk, áprilisban is lehet körülbelül nyolc kétezer-hármas születésű játékos a keretben. Erre lehet azt mondani, hogy fiatal csapattal megyünk a világbajnokságra, de többek között emiatt is lehetünk erősebbek  majd jövőre.”

Tavaly a székesfehérvári I/B csoportos vb-n bronzérmes lett a válogatott, akkor nüanszok döntöttek.

„Nem lesz ez másképpen idén sem – mondja a szakvezető. – Az ukrán, az osztrák és a szlovén csapattal egy szinten vagyunk, ellenük a pillanatnyi forma dönthet, míg az olaszokat úgy érzem, hogy az utóbbi években megelőztük, a lengyelekről pedig keveset tudunk. Együttesünk célja, hogy minden párharcot, cserét és természetesen mérkőzést is megnyerjen. Így készülünk Asiagóra.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.