B. V. utanpotlassport.hu 2019.09.10 09:03 Frissítve: 2019.09.11 11:24

Jégkorong: Vértes Nátán Finnország után az amerikai NAHL-ligában

Az egyéves finnországi kitérő után immár az Egyesült Államokban szerepel a magyar jégkorong egyik nagy ígérete, Vértes Nátán. A 19 éves csatárt az NAHL-ben érdekelt Aberdeen Wings hívta próbajátékra, s már gólt is lőtt.

Mire lehet jó egy amerikaiak elleni szezon eleji felkészülési mérkőzés? A rutinszerzés mellett például arra, hogy tengerentúli csapatok figyelnek fel a magyar jégkorongozókra. Az augusztus 1-jén rendezett Megyeri úti találkozón kiváló teljesítményt nyújtott a juniorválogatottban Vértes Nátán, aki a legfrissebb hírek szerint immár nem a finn HPK-ban, hanem az Egyesült Államokbeli Aberdeen Wings gárdájában készül, amely az USA második legerősebb juniorligájában, az NAHL-ben szerepel.

A jelek szerint Vértes Nátán az Egyesült Államokban folytatja Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

A jelek szerint Vértes Nátán az Egyesült Államokban folytatja  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

A 19 éves csatár egy évvel ezelőtt Székesfehérvárról, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáról került ki Finnországba, ahol bár sérülések is nehezítették a szezonját, sokat tanult. Így nyilatkozott az elmúlt hónapokról a Jégkorongblognak:

„Ez az év megtanított leszegett fejjel járni. Nehezen indult,  félre kellett tennem azt az eredménykényszert, ami kiskorom óta bennem volt. El kellett fogadnom, hogy itt nem lesz 50 pontos szezonom. Korábban soha nem kényszerültem rá itthon, hogy védekezzek. A hoki számomra gyerekkorom óta a góllövésről szólt. De Juuso Nieminen, a tavalyi edzőm már a szezon elejétől rákényszerített a védőmunkára. Olyan sorokban játszottam, amelyeknek a védekezés volt az első számú feladatuk, így nem is tehettem mást, mint hogy tanuljak es alkalmazkodjak. Kihívások elé állítottak, de ennek örülök, később bárhol a hasznomra válhat mindez.”

Az amerikaiak  6–4-es győzelmével zárult U20-as edzőmeccsen kiemelkedőt nyújtott, megtalálta egy tengerentúli ajánlat, amelyre nehéz nemet mondani. S a jelek szerint nem is utasította el a meg nem nevezett amerikai egyetem érdeklődését, de miután az csak jövőre lesz aktuális, az Aberdeeen Wings gárdájában tűnt fel próbajátékon.

A debütálás pedig pazarul sikerült: Vértes mindjárt az első meccsen az Austin Bruins jégre lépett, és hű maradt önmagához, a csapata második gólját ő szerezte. A most kezdődő évadra a szerződéséért még meg kell küzdenie, mindenesetre annyi elmondható, hogy nem kezdett rosszul. S persze nem akármilyen lehetőség lenne a számára, ha az NAHL bajnoki címvédő alakulatában szerepelhetne az idén.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).